110831 - Skåpstädning

Ja, båda hästarna fick stå idag. Städade lite smått i skåpet och fixade lite till tävlingen. När jag kom hem slängde jag mig på cykeln  mot citygross och köpte Ridsport, lite godis och en fanta! :D

Man rider alldeles för mycket när man försöker bromsa cykeln med sätet haha.. Det går inget vidare! :D

110831 - FIKA!

"Det har inte hänt nååågonting i det här hörnet!"

110831 - Smålänning

Ja nu haj vi lektion, natujkunskap, och gåj igenom näjingsnät och miljögiftej. Jättekul!

110831 - Helvetestratten!

Jajjemän nu ska vi göra en "helvetestratt" i svenskan, blir kul!  Idag är vädret en smula bättre, blir nog att ge Cero mat as usual, men Teitur får vila.

Sista riktiga skoldagen den här veckan, imorgon är det Risk 1:an och sen terränghoppning på skolan, fredag ledig! Eget arbete på båda lektionerna :) Därefter Norrköping, hoppas jag!
Nu ska jag följa arbetaplanen och "Skapa! Skapa! Skapa!"

110831 - Sista augusti!

Ja, imorgon är det september! September betyder Risk 1:an, klubbmästerskap, halkan, födelsedag, uppskrivning, uppkörning, tatuering! :D

Nu ska jag slänga på mig lite kläder och fixa håret och dra mig mot skolan! Duktig tjej som börjar 11 men är i skolan kl 10 för plugg!

110830 - Udda kommentarer

Ett urval kommentarer jag fått om mitt hår idag ;)

"Ditt hår är liksom.. FLUFF" / bästa Ana
"Alltså... Du är söt! Jätte jätte jättesöt idag! " /knäppa allmänt störda men braiga Matilda
"Vafan har hänt med håret?" /Hannah, allmänt flum tjej
"Stoppat huvudet i ett eluttag?" /Lärare
"Ditt hår är liksom.. FLUFF"
"Vafan har hänt med håret?"
"Stoppat huvudet i ett eluttag?"
"Jag diggar ditt fluff! Man vill klappa :D"
Nej jag har inte stoppat håret i ett eluttag, jag orkade helt enkelt inte blåsa håret igårkväll så flätade håret när de var blött, tror de blev 7-8 flätor eller så, och när jag tar ur dom och borstar håret på morgonen, ja då blir jag troll ;)

110830 - Stallet

Cero fick lite mat vid betet, sen hämtade jag Teitur och jobbade i repgrimman. Det var blött och halt i corallen så var i förhagen istället, okoncentrerad och överkänslig häst, t.ex. när jag ändrade energin från framdelen (= behålla volten) till bakdelen (=öka) skulle han springa sidvärtes ;) Men allt kan inte gå bra! Backningen gick super för lite viggling i repet, och så jobbade vi lite med åttvolter. Han är så känslig på högersidan, minsta lilla energiminskning så försöker han vända. Han var veeerkligen RB idag!

Nu blir det plugga matte (gör jag någonsin något annat?) och väntar på att fötterna slutar värka ;) Gick in mina nya stallskor idag, köpte vinterkängor på rean i somras (fårullsfodrade grova jodhpurs från MH för 400kr!), och jag var så frusen förut så jag tänkte att det blir ju perfekt att börja gå in dom idag. Lite smått skoskav, men inte så farligt, men så jäkla vaaaarm jag är! Gilla :D

110830 - Tove Troll

Vaaad finns bakom allt hår?
Hörde jag FLUFF!?

110830 - Duktig tjeeej!

Skrivit klart hemprovet OCH en annan uppgift! Här gåre undan ;D Har precis haft lunch, nu börjar naturkunskapen om 10 minuter, därefter samhäll åså slutar vi! Himlen är helt jävla grå, plus att det regnar. Jag som ska till stallet ikväll! Hoppas på bättre väder då.

Min utsikt nu! Och bästa Ana!

110830 - Propositionsskrivning

Ja, nu sitter jag och skriver en proposition till precisions-CR som vi ska ha, MEN JAG BEHÖVER LINDA! Haha :D Nu kommer hon så nu ska jag fixa det sista!

110829 - Matteproblem

Jag gav upp matten och sov en timme, men nu gav jag mig på samma uppgift igen, och trodde jag kommit på hur jag skulle räkna ut det, men svaret blev åt helvete fel! Så jag får helt enkelt fråga Clas imorgon bitti, har matte först.

Mest för att jag själv ska komma ihåg vad jag har, så blir det en liten arbetslista..
Projektarbete - Göra proposition till tävlingen
Hoppning B - Funktionärsuppgift, läsa sida 34-35 i Hopplära och svara på frågor
Samhällskunskap - Göra klart frågor
Matte B - Se till att ligga i fas med planeringen, läxförhör v. 36, prov v. 38!
Religion - Hemprov!
Naturkunskap - Instuderingsfrågor, prov v. 37!
Svenska B - Läsa bok
Historia - Inget, tack och lov!

110829 - Samhällslektion

Jajjemän, samhällslektion om massmedia! Därefter matte B, och sen hoppas hoppas jag att man kan få gå någon minut tidigare och hinna med 15.30 bussen. Idag får pappa skjutsa till stallet, och troligen ta med cykeln så jag cyklar t/f betet och sen hem.

Dagens planer:
Cero vila, kraftfoder vid betet.
Teitur promenad längs traktorvägen, träna på grunder (stanna, gå där jag ber honom, backa) med mycket positiv förstärkning (röst och godis) allt för att han ska få en positiv bild av mig.

110829 - Parelli

Inom Parelli använder man "Four phases of firmness";

1. Föreslå
2. Be
3. Säga
4. Lova

Till exempel om jag vill att hästen ska flytta sig sidways, så föreslår jag först att han ska göra det, därefter ber jag om det, sen säger jag till att han ska göra det, sen lovar jag att göra det, det vill säga jag måste genomföra det jag bett om så det inte bara är tomma hot.

Cero får jag ofta gå upp i fas 4, medans Teitur räcker med fas 1, ibland fast 2. Många säger att man behöver mycket tålamod för att jobba med en RBI, men jag tycker tvärtom! Jag behöver tålamod för att orka med Cero, medan Teitur bara är rolig att jobba med!

"A horse doesn't care how much you know until he knows how much you care." - Pat Parelli

110829 - I skolan!

Jajjemän istället för att åka tåget från Mantorp som går sisådär nu, så åkte jag med mamma ändå. Gick upp samma tid för det, åkte från Mantorp 07.40 istället för tåget 08.11 ;)

Lite bättre med förkylningen idag, men inte bra! Ögonen rinner fortfarande och jag är "täbbt" ;) Inatt kom bästaste Denice hem från Tyskland så jag hoppas man får se henne i skolan imorgon :D

Börjar om lite mer än en timme, får se vad jag hittar på nu! Är jag duktig pluggar jag lite ;)

110828 - Trötthet tack!

Läge: "Inväntar trötthet"..

Somnade ett par timmar i soffan förut, inte bra för nu är jag inte trött ;) Lite Erik Segerstedt och Markus Fagervall en stund, ska sova senast 1 iaf! Kom på att jag har sovmorgon imorgon, börjar 9.20! Så upp 7 :)

110828 - Stallet idag

Dagen har rullat på, lagom när jag skulle gå till macken och köpa jäst kom föräldrarna hem så det glömde jag bort, får bli imorgon istället. Åkte upp till stallet, jobbade först med Cero, tjurig och envis häst som absoluuuut inte kom ihåg vad jag ville, så jobbigt! Till slut efter mycket om och men fick vi till sideways åt båda håll, han har svårt att flytta sig på högersidan. Man känner sig så tråkig som får pressa honom så som man gör!

Därefter beslutade jag att släppa Cero på betet för att han ska få vila sig i form tills tävlingen, dvs står där tills lördag. En helt annan häst så fort vi kom in i hagen, öronen framåt, pigg och POSITIV. Tror det är en blandning av pälsfällning, för mycket arbete på sista tiden och att han smalnat av och gått ner i vikt och således tappat ork och energi. På betet har han iallafall chans att äta hela tiden! Han kommer iaf stå där efter tävlingen också eftersom han får en veckas vila, ska bara åka upp med kraftfoder varje dag, blir lagom att göra det när jag hämtar Teitur och jobbar med honom.

Teitur då, vilken stjärna! Klarade så gott som alla seven games med bravur idag, andra gången jag jobbar med honom! Det har tagit Cero ett halvår att någorlunda förstå lekarna, men då får jag ändå påminna honom varenda jäkla gång...
Idag tänker jag inte förklara hur duktig Teitur var utan visa istället! Filmade båda hästarna men träningen med Cero gick bara skit så den lägger jag inte upp.


110828 - Dax för jäst

Ja, satt och pratade med Mikaela och kom fram till att det är ju pälsbyte på gång, kanske därför Cero är lite seg/stel? Blir att köpa jäst idag, funkar alltid vid pälsbyte.

Morfar fyller 83 år idag! Tänkte följa med först, men jag hinner inte. Ska hinna med båda hästarna, och jag får inte skjuts före ca 14 när m&p kommer hem, och vid 15 ska de åka.. Ikväll blir för sent.
Nu ska jag promenera upp mot macken och köpa jäst! Har regnat/blåst lite idag, hoppas det är uppehåll när jag ska till stallet. Sjuk är jag också, eller ja förkyld iaf.

110827 - Sovdags!

Ja, lägger mig tidigt. Tänker inte ställa någon klocka imorgon, underbart :'D Mamma och pappa är iväg med husbilen och kommer hem runt lunch, då blir det stallet. Kl 18 skulle Olle komma förbi med min lön. Morr. Han har lovat att när man har eget bord får man minst 700, upp till 1000kr beroende på hur mkt man säljer. Nu ska jag få 600, först sa han 500 -.- Blir inga fler jobbdagar, problemet nästa lördag löst!

Natti natti, imorgon PNH med båda hästarna, förhoppningsvis lite filmat också :)

110827 - Jobbdag!

Idag var det Ljungsbro marken, hade ett eget bord. Sålde helt okej, men det var för varmt för att sälja riktigt bra. Nu är det bara att invänta lönen! Kom hem för lite mer än en halvtimme sen, ätit pizza till kvällsmat (Köpte 2 pizzor till lunch och delade med Helena, men det blev en del kvar som vi ställde in i kylen hos Marit och tog med hem nu!), och nu har jag skrivit en lista med saker att göra ikväll. Bland annat körkortsplugg, läsa bok i svenskan (Narnia), göra det sista på funktionärs-uppgiften i Hoppning B samt plugga lite matte!

Here we go! (har iaf en rem häxvrål till sällskap!)

110826 - Psykologen = Psykfall

Ja, nästan ;) Det enda hon hade att säga var att jag inte borde sova mer än 5,5h per dygn. SAY WHAT!? Jag kommer bli så utmattad att jag till slut inte vaknar när nån försöker väcka mig eller klockan ringer.. Så nej. Hon frågade om jag ville komma tillbaka fler gånger, svarade nej, tycker inte det ger mig något att sitta där och lyssna på bullshit. Menmen.

Tänkte eventuellt filma på söndag när jag jobbar med Cero och Teitur, kan det var av intresse? Cero kändes som sagt lite trött idag, tror jag planerar veckan som så att PNH söndag med båda hästarna, vila måndag, tömkörning med båda på tisdagen, ons-fre vila, lördag kör jag iväg Cero till Brunnstorp och söndag tävling, därefter en eller två veckors fysisk vila för Cero, enbart PNH! Därefter kör vi igång igen inför SM-kvalet i början av oktober.

Nu blir det kvällsfika - lantbröd med skagenröra :D

110826 - Lång stund i stallet

Precis hemkommen från stallet, var där ungefär 14 och hemma nu! Började med att plocka iordning Ceros sele, bytte ut bakselen mot den som följde med maratonvagnen och ställde in lite saker. Därefter pumpa hjulen på vagnen, och sen hämta Cero. Fixa iordning, sela, spänna för (första gången på länge som Cero fick stå lös, dvs backa in mellan skaklarna, sen spännas för, han har tidigare alltid gått iväg och inte gått att hålla så han har fått stå vid bindstocken) med Emelie framförställd!

Sen bar det iväg, en sväng till Himmelsby och vände, Cero var lite lat och jag fick gå på honom rätt hårt emellanåt, men när vi vände gick det bättre. Emelie fick köra en sväng i alla gångarter, hon lyssnade precis på hur hon skulle göra och det gick så bra så :) På hemvägen körde vi förbi Cambrants-hagen och passade på att hämta Teitur, jag körde Cero och Emelie höll Teitur som fick gå bakom vagnen.

Cero var genomsvettig när vi kom hem, varmt ute! Svampa av och sen fick han låna en box med ett par kg hö och hans hink med kraftfoder, så gick jag ner och jobbade med Teitur i rundcorallen.

Det är sån stor skillnad på Cero och Teitur, Cero är klar LBI och Teitur RBI/E (vet inte riktigt än), med Cero måste man verkligen använda kroppsspråket och även gå på honom fysiskt. Till exempel, tar Cero ner huvudet för att äta får man rycka till i ledrepet och då tar han upp huvudet och ser sur ut, men gör jag likadant på Teitur rycker han upp huvudet och backar ;)

Iallafall, jobbade igenom friendly game lite snabbt (han har respekt för sticken och blir lite rädd för hastiga rörelser, men att röra över hela kroppen och även lite lugnt kasta över stringen på andra sidan honom, och runt benen, fungerar), därefter porcupine game och rätt snart driving game. Provade även cirkeling game, räcker med att ändra energin för att han ska ändra sig! Viggla med repet, visa med sticken vart han ska, gå ett steg mot bakdelen och lägga energi där emot så ökar han, sen lägga energi mot bogen så han stannar på spåret och ibland får man slänga en blick mot baken så han håller tempot, det räcker för att han ska förstå! Älska :D Blev cirkeling game i alla gångarter, fast trav + galopp löst med en del lek.

Räckte att jag böjde mig lite åt sidan och tittade på baken så stannade han och vände sig mot mig! Fortfarande lite osäker på att komma fram till mig, men det gick helt okej. Såhär i början har jag lite godis som positiv förstärkning varje gång han gör rätt, det underlättar så mycket. Mot slutet följde han lite tveksamt med mig löst runt i corallen. En så sjukt kul häst att jobba med!

Jag vet inte varför han inte går att rida in, om han bockar av, sticker eller vad det nu är. Men jag kan misstänka sadeltvång, märkte att han ville gå runt osv när jag tog på tömkörningsgjorden sist. Nästa gång tänkte jag ta med schabrak och en resårgjord, och bara jobba med att lägga schabraket på ryggen utan att få någon reaktion, och sen be honom jobba med det på. Blir troligen söndag!


Min fina kille! <3


En tjock Teitur!


Fast han är rätt söt också ;)

110826 - Dagens drog

Adele - Someone like you

Never mind I'll find
Someone like you
I wish nothing but the best for you
Too.. Don't forget me
I beg
I remember you said
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead


(Dagensoutfit)

110826 - Psyklogen

Ja, om en timme sitter jag på tåget till Lkpg och psykologen + arbetsterapeuten. Kan bli intressant... Borde inte sitta och slappa i soffan med datorn utan fixa mig istället!


När jag kommer hem ska jag först och främst putsa selen som följde med maratonvagnen, vissa delar ska bytas ut på min sele... Iallafall gjorden då det är olika gjordar beroende på om det är 1/2-axlad, orkar inte gå in mer detaljerat.. Men min däckel är iaf gjord för 1-axlad vagn med med den här gjorden blir den till 2-axlad! Och så blir det troligtvis byte av baksele då den här var mycket bredare och det är ju aldrig fel. Det som blir "över" ska säljas.


Efter lucnhen blir det att cykla eller gå till stallet, troligtvis cykla men gå emellanåt ;) Pumpa däcken på maratonvagnen och därefter ut och köra med Emelie :)
2011-08-26 @ 08:36:25 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110825 - Terränghoppning

Visar lite bilder från dagen som Lina Johansson (instruktör på Vreta) knäppte, väldigt charmiga allihop ;) Stor häst på ca 180cm hoppar hinder på 60-70cm i knähöjd haha, sista hindret kanske är närmare 80 men det syns inte med bjässen över! Och jag med mina fina miner som ropar bra över varje hinder haha... Tjockis med säkerhetsväst under tröjan! Atom är ca 180cm, lite skillnad mot Ceros 140cm! Når till magen med skänklarna på Atom hahaha...
2011-08-25 @ 21:58:40 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110825 - Fullt upp!

Trött skitunge som skriver. Dressyrat finaste Filippa, terränghoppning på Atom, allt gått bra. Precis sovit en timme och varit uppe hos Cero och gav honom lite äpple. Nu ska jag upp mot macken och köpa godis! Sista skoldagen för den här veckan idag då, psykolog + arbetsterapeut imorgon!
2011-08-25 @ 19:23:00 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110825 - Stalldag

Ja nu bär det snart av mot stalldag! Sitter iklädd morgonrock och har precis ätit frukost, ska snart slänga på mig lite kläder och packa väskan.. Dressyr och terränghoppning på schemat idag! Nu ska jag göra iordning en andra-frukost och ta med till skolan..
Jag inte bara pratar i sömnen, utan går även i sömnen.. Inatt har jag sysselsatt mig med att plocka ner tavlor från väggarna - i sömnen då! Det där psykologsamtalet imorgon kanske inte är så farligt ändå haha...
2011-08-25 @ 06:24:36 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110824 - Körtur

Ja, äntligen fick jag min maratonvagn! Efter mycket om och men och inställningar med skaklarna kom vi iväg, pigg och glad Cero och nöjd Tove! Mamma fick stå bak och burka ;) Cero verkar gilla vagnen, slippa tryck över ryggen! Och för min del bekvämare att köra, Ceros rörelser förs ju inte över till vagnen så det var bra mycket bekvämare! Dessutom lättare för Cero att vända och svänga utan att få skaklarna i sidorna. Älskar vagnen med andra ord!

Däcken behöver dock pumpas innan nästa körtur och så ska vi fixa lite smågrejer, korta av skaklarna lite till så att draglinorna räcker, fick ta på sista hålet och då låg ändå inte skakelhållaren som den skulle.. Men det såg okej ut i dragläge, skulle nog dragit åt bakselen lite mer!

Nu sitter jag och har gjort lite matte, och en av två Hoppning B-uppgifter (läser tisdagens lektion vid sidan av då jag har två lektioner samtidigt), den andra håller jag på med!

Bjuder på en bild på vagnen, men ta det som det är - en provtur! Skaklarna var för långa = draglinorna för korta, så skakeln drog fram skakelhållaren och däckeln.. Och bakselen för lite inspänd så den gjorde inte direkt någon nytta :/ Bilden tagen i nedförslut också, vackert! Han fick faktiskt ha på sig ett ländtäcke idag, var redan blöt + det regnade, så eftersom det är fleecefodrat så torkade han upp lite och blev inte blötare än vad han var (y)
2011-08-24 @ 22:11:48 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110824 - Sen kväll!

Det blev rätt sent igår.. Var kvar och pratade och njöt av utsikten i Utrike ;) Därefter en sväng förbi Värna och hämta lite järn innan vi åkte hem.. Blev sent, 21.30 var vi i stallet och lastade av!

Idag sovmorgon, har precis börjat svenskan. Därefter lunch, naturkunskap och sen till in till stan för en guidad tur om Linköpings historia. SEN! Ska jag äntligen hem och provköra vagnen!
2011-08-24 @ 11:05:49 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110823 - Mot Utrike!

Ja, det är alltså där vi ska hämta maratonvagnen, i en liten by som heter Utrike, i småland. Vi åker om ungefär en halvtimme, är framme ungefär 18.30, räknar med att vara hemma igen senast 21! TAGGAD!


Imorgon blir det provtur :D
2011-08-23 @ 16:25:14 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110823 - Studentmössan!

Har precis beställt studentmössan! Great. Blev även lite kläder, en hood, ett par shorts och självklart trosor ;)  Allt gick på 1250kr, inte så jäkla farligt ändå! Nu hoppas jag att Ana beställt klart snart så hon kommer och gör mig sällskap, därefter Religion innan lunch! Såååå hungrig, men fikan har stängt..
Matten gick förövrigt bättre än väntat. Några uppgifter jag inte hann som jag tänkte att pappa skulle hjälpa mig såsmåningom, men ikväll är vi ju iväg och onsdag är han iväg.. Men nån gång senare i veckan hoppas jag!
2011-08-23 @ 10:41:47 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110823 - Krångel med vagnen!

Ja usch vilket krångel det blev igår.. Tjejen skulle komma vid 20.. Halv 9 var hon där och kom på att hennes släpkärra var för liten.. Vilket resulterade i att pappa fick plocka isär hela vagnen, sen krångel med betalning då hon glömt sin dator och allt hemma, så det var bara att åka hem till oss. Där hennes internetbank inte fungerade utan det tog nästan 30-40min att fixa betalningen. SUCK!

Jag och Emelie var ute med Teitur och Cero igår innan hon med vagnen kom! Jag tömkörde finaste Teitur, han var så otroligt lättarbetad! Skänkelvikningar bara genom att lägga lite tyngd med tömmen mot baken, form nästan hela tiden. Duktig kille :) Han ska nog inte vara något omöjligt projekt! Emelie red Cero, skrittade barbacka med oss.

Ikväll ska vi hämta vagnen! Imorgon blir det provkörning, sålänge det inte behöver ställas in en massa med skaklarna, för pappa är inte hemma. Kanske hinner med lite PNH med Teitur också!

Nu andra lektionen Matte B, tjohoooo... Eller?
2011-08-23 @ 08:00:03 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110821 - Lunchrast

Sitter i skolan och har lunchrast! Haft projektarbete (kommit igång), mentorsmöte och Hoppning B, dagens lektion bestod av att titta när en lärare hoppade terräng inför våran terränghoppning på torsdag!

Nu sitter jag och Ana och lyssnar på "Resten av ditt liv" med Timbuktu och sjunger med ;) Börjar samhällskunskapen om en halvtimme, därefter matte! Jag har dock inget skrivhäfte med mig, men jag hoppas vi bara ska låna böcker så vi kan sluta tidigare! Sen en sväng till biltema och vidare hem, putsa vagnen eftersom den troliegn blir såld ikväll! Kanske hinner en sväng med Cero också, vi får se!
2011-08-22 @ 12:20:08 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110822 - Seg!

Något så otroligt seg, hade gääärna somnat om när klockan ringde för en timme sen.. Men upp kom jag, klätt på mig höstkläder (dvs leggins och en varm stickad långtröja) och nu sitter jag och har kollat banken innan jag ska bege mig mot tåget.. Skickade en sadel för en vecka sen, och tjejen som köpt den har bekräftat att den är hämtad och betalt (postförskott), men inga pengar på kontot än!

Mot skolan! (Eller ja, tåget, bussen, seeeen skolan!)
2011-08-22 @ 06:53:57 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110821 - Anmäld!

Nu är jag anmäld till KMet! Per visste dock inte om det fanns någon box att hyra under natten utan jag skulle maila Anneli, vilket jag precis gjort... I så fall blir det att köra dit Cero dagen innan! :)

Imorgon skola 8.10-15.30, därefter en sväng till Biltema och köpa ett överdrag till maratonvagnen (bäst att göra det innan vi hämtar vagnen) och något som pappa skulle ha också :) Imorgon kväll blir det att tvätta vagnen så den blir feeejn ;)
2011-08-21 @ 20:04:39 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110821 - Precisionsträning!

Idag blev det precisionsträning i förhagen, sista turen med giggen! Cero skötte sig super, jag klantade mig två gånger så två straff på en halvtimmes träning ;) Hade några portare med +30, och några med +40! Tränade mycket hörnpasseringar, sjukt duktig var han, riktigt lyhörd och fokuserad.

Därefter fick han ett rejält bad med shampo, och en massa mat! Rätt mycket mat just nu..

1 kg havre
1,5 liter betfor
0.3 kg soja
1 dl mineraler
1 dl nypon

Planerar dock att åka och köpa kraftfoder inför hösten snart. Tror det blir Krafft Pluss Protein (225 g smbrp/kg).. I så fall blir det:

1 kg Pluss Protein
1 kg havre
0.3 kg soja
1dl mineraler
1dl nypon

Men förhoppningsvis kan jag halvera havren, och kanske kanske minska sojan. Hoppas man alltid! För er som inte är så insatta i foder så är Pluss Protein ett proteinfodermedel, vilket hörs på namnet.. Massor protein i! Havren är rätt väl sammansatt, ger både energi och protein. Använder det för att få upp MJ (energi) i foderstaten! Soja är ren protein. Mineraler är rätt självklart, och nypon är för ledernas skull, motverkar/hjälper artros vilket Cero har (pålagring!

Däremot känns det som allt är så torrt.. Jag byter ut betforn mot Pluss, och då blir det ingen "gröt" av det, så större risk för foderstrupsförstoppning. Men jag har fodrat med Pluss-foder förut och har för mig att de sväller lite i vatten, så det kanske räcker att blötlägga en stund innan!

På tal om foderstater sitter jag här med nybakade tekakor med ost, ett glas juice och en godispåse!
2011-08-21 @ 18:08:27 Permalink Cero Kommentarer (0) Trackbacks ()


110821 - Frukostdax

Precis slängt i mig lite frukost, och väntar på att tjejen från Värmland som ska ha min vagn ska ringa.. Vill ju gärna veta när hon kommer, jag vill åka till stallet! Ska köra Cero idag, sista turen med giggen :) Det ska bli SÅ SJUKT KUL att köra maratonvagn! Nu satsar vi på hårdträning med körningen, så iaf försöka köra 2-3 ggr i veckan den här och nästa vecka (den här veckan beror ju lite på när jag får hem vagnen, det bästa vore tisdag och sämsta såklart fredag).

Kom på att det bara är två veckor kvar tills KMet! Har tänkt att iaf träna precision två gånger innan, kan nog köra i förhagen sålänge inga hästar går det, sätta ut lite konor över hela hagen. Det blir nog super!

Jag ska slå en signal till "värmlandstjejen" nu och se om de är påväg!
2011-08-21 @ 10:24:10 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110820 - Min, min, min!

Jajjemän, maratonvagnen blir min :D Vi ska hämta den en kväll i veckan! Tidigast tisdag kväll blir det :) Giggen försvinner som sagt på måndag, och trillan imorgon, hoppas jag!

Jag har dessutom kollat över ÖFFs tävlingar i höst, är en precision i Ekenäs 9/10 (preliminärt datum), hoppas verkligen vi kan åka, tror det är första SM-kvalet till Fjord-SM nästa år! :D NU KÖR VI!

I oktober bör jag ha körkort, så i så fall får pappa köra Cero och jag får köra släpvagn med maratonvagnen! Läskigt, men kuligt :D När det gäller KM får vi se hur det blir, funderar på om man ska hyra box över natten och köra dit Cero + vagnen (bara en mil!) på lördagkvällen, och sen köra hem söndag eftermiddag efter tävlingen. Problemet är att jag jobbar på lördagen, troligen rätt sent! Känns inte så kul att köra när det är mörkt...

Lite bilder på MIN (aja, snart iaf!) maratonvagn :'D
2011-08-20 @ 20:41:02 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110820 - KM ÖFF

Ja, den 4 september är det klubbmästerskap inom ÖFF. Jag tänkte först vara med på hoppningen, men med tanke på hur Cero betedde sig när vi var på Pay & Crossen bland andra hästar så är det ingen bra idé. Först skulle jag inte kunna åka över huvud taget pga att föräldrarna skulle till Sälen, men nu (tror jag) har de ställt in de! Så förhoppningsvis kommer jag iväg och tävlar ändå, och i så fall blir det precisionskörning. Sista anmälningsdag är på fredag, och i så fall kommer jag tävla i precisionskörningen (+30), skitkul! Men det hela hänger på om jag fått hem maratonvagnen då, för annars har jag ingen vagn. Och så måste jag få dit vagnen också.. Problem, problem!

Det kanske finns någon vänlig själ som kan dela med sig av sin maratonvagn? Hm..
Nu ska vi snart åka iväg, jag har laddat mobilen med ny musik så jag överlever ett par timmar i bilen.
2011-08-20 @ 09:11:24 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110820 - Mot västervik!

Ja, om någon halvtimme rullar bilen mot Västervik och maratonvagnen. Därefter vidare till Carros föräldrar och äta lite. Så idag blir det nog inte så många inlägg, hoppas vi inte kommer hem alltför sent, så jag hinner åka upp och pussa på min guldpojke :)

(nyvakentjej)
2011-08-20 @ 08:35:26 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110819 - Menyn borta!

Ja, menyn är borta :o
Jag kan inte se den, hur är det för er läsare?
2011-08-19 @ 20:17:57 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110819 - Cero har viskat...

.. till mig att han verkligen önskar sig det här tränset! ;)

Tycker det är riktigt fint, dock kopia av ett Dyon-träns.. Men Cero vill ha ett sånt, ett svart! :D
2011-08-19 @ 19:06:48 Permalink Cero Kommentarer (0) Trackbacks ()


110819 - Barnpizza <3

Haha, jag borde lagat något gott till kvällsmat, men orken fanns inte riktigt där, så jag gick tilll pizzerian och köpte en hawaii - barnpizza såklart, alldeles perfekt storlek! ;) Orkar aldrig äta upp en normal!
Det blev med andra ord inget Rix. Hade nog varit kul, men jag känner inte riktigt för att stå ute flera timmar i regnet.. Ser på tv och har allmänt fredagsmys i soffan :)
Lägger in en bild på vagnen jag ska titta på imorgon! Hoppas verkligen att de kan hålla den så jag kan hämta den någon gång nästa vecka! :D
2011-08-19 @ 18:51:25 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110819 - Skitväder

Ja, ett riktigt skitväder är det! Här ligger jag nerbäddad i soffan med duntäcke och kuddar, ser på tv och fikar! Om det bara duggar ikväll blir det Rix FM, men om det ösregnar - no way. Jag blir alltid stel och nerkyld om det regnar/blåser, öht är dåligt väder, vilket leder till oooont i lederna. Riktigt tråkigt, så jag tänker inte stå ute flera timmar i regnet om det inte bättrar sig.
2011-08-19 @ 15:10:53 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110819 - Pengar rullar in som det ska, det går bra nu!

Jajjemän, båda vagnarna tingade, på söndag hämtas trillan och på måndag kväll giggen! Och imorgon fm åker jag till Västervik och tittar på maratonvagnen, gillas! Förhoppningsvis kan vi åka ner nästa vecka och hämta den, om jag vill ha den vill säga.

Jag är fortfarande på strålande humör sen ridningen igårkväll, gillas! För tillfället diskuterar vi buddhism i klassen, har precis sett en film.

Ikväll blir det Rix FM med Ana & co!
2011-08-19 @ 13:25:37 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110818 - Terränghoppning

Det blev trots allt ingen vila idag, kom på att det är ju Rix FM imorgon så hinner inte åka till Cero.. Och lördag är jag inte hemma!

Idag valde jag att rida till terrängbanan och skutta lite småhinder, se vad han var på för humör, taggad eftersom det gick så bra med Mixen, Sist jag hoppade Cero var det på Pay & Crossen där jag flög av, krossade höften och fick hjärnskakning pga att jag flög av när han gjorde ett helikoptersprång - läskigt hinder kombinerat med dålig fart var ingen höjdare...

Cero var pigg, pigg, pigg! Hoppade högt över hindren, taxerade helt själv, sjukt fin grundgalopp (om än att han drog till vänster efter hindret ett par gånger) och en allmänt bra känsla. Hoppade en naturoxer på ca 50cm, stockar på ungefär samma höjd, ett litet rättuppstående (rivbart med naturbommar) på 60cm och sen lite backar på det. Provade även att hoppa lilla graven (vilket tidigare har resulterat i avramlingar, men just på tävlingen gick det finfint!), han hoppade riktigt mjukt och lugnt över vilket gjorde att jag gav honom längre rygel, klappade och berömde - och hästen styr på naturoxern igen, helt själv? (ligger i diagonal linje till graven) Jag bara hängde med och lät honom hoppa, vill inte ta bort framåtbjudningen i onödan.

Han var iaf riktigt riktigt fin, ett superpass! Nu är jag nöjd och glad :D Blir ett par dagars vila nu!

Kanske lägger in ett par filmer senare, Emelie filmade lite :) Så länge blir det en gammal film, löshoppning i januari! Ungefär den här farten hade Cero idag :D

2011-08-18 @ 20:21:41 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110818 - Trött trött trött!

Ja, ungefär så. Stall i skolan. Uteritt på fina Filippa på fm, gick bra! Önskar dock att jag hade haft handskar, blåsor på högerhanden.. Efter lunch terränghoppning, på finaste bästaste Mixen! Gick bra det med, först blev han lite för taggad och hoppade snarare på stället och åt sidan (och försökte springa över våra lärare) istället för att gå framåt. Men det var bara att ge efter på tygeln och driva så gick det finemang. Han flög över och tvekade inte en enda gång, precis en sån häst jag behöver! Var två lite mindre hinder på 40-50cm och ett lite högre, runt 70cm kanske.

Nu är jag trööött, ska vila en stund och sen plugga körkort ikväll, vila för Cero!


Ska btw iväg och kolla på en maratonvagn (beg, men knappt använd) på lördag, finemang! :D
2011-08-18 @ 17:37:58 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110817 - Hyllningsinlägg!

OCH! (Nu när jag är i full fart och gör 3 inlägg på rad)
Så ska jag faktiskt göra ett hyllningsinlägg (inte alls Pontus som bett mig) till Pontus, just för att han är Pontus! :D
Dessutom, så är jag allmänt glad ikväll! Hittade nämligen en burk med hallongrottor i frysen som jag bakade för någon vecka sen när jag var sugen! Haha :D
2011-08-17 @ 21:19:43 Permalink Annat Kommentarer (2) Trackbacks ()


110817 - Ceros utrustning!

Japp, tänkte skriva lite vad jag har för utrustning för Cero, mest för att jag är uttråkad ;)
För det första, sadlar. Haft allt från Wintec Allround till bomlös till spansk barocksadel, som jag precis sålt. Nu har jag två sadlar!
Alloundsadel: En Claridge House syntetsadel från Hööks (jag har dock köpt min begagnad), 17,5" och vid bom. Jag har faktiskt montéstigbyglar till den, sjukt bra grepp. En 110cm-gjord i "tounge"-material som det kallas med resår i båda ändar.


Dressyrsadel: En Claridge House syntet från Hööks den med, alltså samma märke bara olika modeller. Även den köpt beg, 17.5" och vid bom. Dessa har jag plaststigbyglar till, bra vintertid då de inte leder kyla. Har en lite bredare modell på dressyrgjord som är tryckfördelande och har resår på båda sidor, älskar den!

Schabrak har jag en hel uppsjö. Mina favoriter är ett grönt och ett blått i ett mockaliknande material. Inga hällor alls på, låg riktigt bra under min spanska sadel, därför jag köpte dom! Det gröna är dessutom blingat. (Spanska sadeln på bild).

Dessa används till dressyrsadeln, har även ett grönt sammetsschabrak dit (passade inte spanska sadeln).


Till allroundsadeln har jag en uppsjö schabrak. Ett rosa med en grå häst på sidan (tecknad), ett i reflexgult med reflexer på, perfekt på vintern. Ett rött/blått/vitt (under dressyrsadeln på bild nedan, glidit bak) samt ett helrött med vitt tryck (nedan). Sen har jag säkert en hel del till som jag glömt!

Förbygeln är egentligen en travförbygel, men eftersom det enbart är travet samt distansmänniskor som faktiskt har färg på sina saker, så köpte jag en sån! Fungerar perfekt. Matchar till både röda och röd/blåa :) Använder den när jag klättrar till allroundsadeln.
När det gäller benlindor använder jag det framförallt när jag rider dressyr. Har 4 st röda och 4 st marin, samt 4 st mörkgröna som matchar både schabraket och Ceros vagn.

Cero har en delad bröstsele, enklare märke (Bröstsele Economic). Lädersele som är mjuk och fin, det enda jag kunde önska är snabbkopplingar på däckeln och en bredare baksele.

Till den har vi då Ceros gigg, en 016I importerad från Dominiakz i Polen, även mina mörkgröna lindor med som jag använder när jag tävlar!


Täcken använder jag väldigt sällan, men har ett svart fleecefodrat regntäcke samt två fleecetäcke, ett blått med vinröd kant med bara bogspänne och ett beige/turkos/brun-rutigt med maggjordar också.

Har ett antal träns till Cero också.

Dressyrtränset: Remontnosgrimma, rosa strasspannband och tredelat koppar/sötmalmsbett.

Körtränset: Tredelat koppar/sötmalmsbett, pannband med "Cero" ingraverat på platta, en aachenrem genom sidostyckena som nosgrimma! (suddig bild)

Novatränset: Novabett med bettplattor, engelsk nosgrimma, enkelt pannband.

"Akademiska tränset": Grodbett (stångbett) och kapson! Enkelt pannband.
Har tyvärr ingen bild på det, använder det så sällan!

Hacket: Silverlänk som pannband, eller nu sommartid med flyveil eller ingenting alls, hack med rosa ludd!

Sen har jag även repgrimma + 12 och 20 fots rep (12 fots på bild).

Samt en grimma med reptyglar som jag splitsat själv, som jag rider ut i :)

Tror jag fått med det vanligaste iaf! :)
2011-08-17 @ 21:01:52 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110817 - Trevlig onsdag!

Jajjemän, en trevlig onsdag idag. Sovmorgon, tre lektioner vilket gick rätt snabbt, sen bussen till rese med Lina och Vickan och tåget hem med Lina :) Åkte upp till stallet rätt snart, hämtade Cero på betet, sen red jag barbacka med ett schabrak pga att han var så blöt.. "Dressyrtränset" på (haha det blir lätt att jag namnger tränsen!), red på ovalbanan i skritt, böjde och ställde och han gick i form nästan hela passet :'D Räckte att jag pillade lite i tygeln så gick han där, så i princip hela passet blev det "Braaaa, rätt så, duuuuktig!". Blev även en långsida i trav och en i galopp, förövrigt bara skrittarbete.

DYR PONIEHÄST :D

Nu är Cero tillbakaflyttad till Rosendal, så jag har inte så långt att hämta honom. Hoppas med det att jag ska motionera honom lite oftare, nu när jag inte måste gå fram och tillbaka till betet. Frågade även om jag fick arbeta med Teitur såsmåningom vilket jag gärna fick. Blir mycket markarbete, och kanske kan det bli en blivande körhäst av honom, vem vet! (Har inte gått att rida in)

Slänger in en bild på Teitur som jag hoppas kunna jobba lite med nu, fina hästen! :D Jobbade lite med honom på praktiken.

110817 - Mot tåget!


110817 - Godmorgon!

Idag börjar jag 11, tåget går 10.11. Trots att jag sällan tar så lång tid på mig gick jag upp straxt efter 8, tog en lång dusch och nu har jag satt på lite musik och ska äta frukost. Så himla skönt att ta det lugnt på morgonen! Tänkte hinna med att måla om naglarna nu också, de är skapligt slitna..

Idag står Svenska, Naturkunskap och Historia på schemat. Egentligen vill jag ju läsa Naturkunskap B istället för historia men vad jag förstått finns kursen inte ens på skolan.

Fick en kallelse till sjukhuset igår, redan nästa fredag ska jag till Smärt/Rehab och träffa arbetsterapeut och psykolog (Och Ana är den enda som vet hur irriterade det här verkligen är!).

Bästa Ana har också mått dåligt länge, dock illamående och inte ledproblem som jag.. Hon fick diagnos i somras + medicin som fungerar. För min del ska dom ju troligen lägga ner utredningen istället, kul!?

Trots att det är rätt jobbigt att gå upp tidigt (beror ju på mina sömnproblem) så är det skönt att vara tillbaka i skolan. Framförallt tillbaka bland vännerna, men även att komma in i rutiner.

Mot frukosten: Yogurt och dinkelmüsli! :D

110816 - Duktig Cero

Hämtade Cero från betet, samtliga hästar stog I dammen (deras vattenkälla) och åt gräs runtom? Jag ville inte direkt blöta ner mig så det tog ungefär 5 minuter innan Cero faktiskt kom tillräckligt nära så jag kunde få på grimman, knäpphäst!

Halvvägs hem mötte jag Emelie och Julia som skulle kolla Cambrantshagen, men det hade ju jag gjort så de följde med tillbaka och valde att följa med ut och köra. Blev tur och retur till Lillgården, sen avslutade vi på terrängbanan där jag visade tjejerna lite maraton, körde igenom vattengropen och lite backar :) Duktig, men trött häst, blev ungefär 7km idag + 2km skritt t/r betet! Frågade sen om någon ville rida till betet, båda ropade ja ;)


Efter mat, klippning av man (som förresten blev totalt misslyckat) och mys satt Emelie upp och red till kraftverket, därefter fick Julia rida och vi tog vägen genom hagen. Sa att hon fick trava om hon ville och de satte av - jag helt förvånad över att hon höll sig kvar i den farten, bra balans! Sen hälsa på övriga hästar, kolla så alla är okej och sen skjutsade vi hem Julia, och släppte av Emelie på vägen :)


Nu är jag hemma och trött (kom hem strax efter 22), ska äta lite och sen sova! Sovmorgon imorgon :)

110816 - Körning

Väntar på bussen i skolan, hem och käka sen till stallet :) Egentligen tänkte jag ta en tur med repgrimma och rida ut, men när jag tittar på Ceros träningschema så har han ridits 4 ggr i rad nu, så han kan gott vila lite från ridningen, tar en körtur istället! :D

110816 - En månad!

Om exakt månad är det dax för uppkörning! Eller ja, såhär dax om en månad har jag förhoppningsvis körkort :'D

Nu sitter jag och Ana och försöker planera vårat projektarbete, eller våra snarare. Hon ska jobba med PNH och jag hoppas kunna genomföra en CR i precisionskörning, men jag måste avvakta tills jag fått besked från Denice om hon vill vara med!

Jag hoppas du,
Aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod,
Asså aldrig, även när du får en ny.
Och må din klocka alltid gå tjugo minuter för sakta,
Så att du alltid kommer för sent
Och må köttätande myror äta upp dina ögolock så att du alltid är trött
Och även när du är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt trött ut..
Och må dina hårddiskar förevigt alltid krasha

Man bara måste gilla låten ;) Nu ska Ana och jag fortsätta göra ingenting!

110815 - Beteskoll

Efter att grinden varit öppen/avhakad två gånger och det har även hänt en kilometer härifrån, så blev det en sen tur och kolla betet. Alla hästar där och nöjda över att få morötter :)

Hoppas dom får tag på de här sjuka personerna! Man vet ju inte vilka de är och om det är samma som gör allting - skär hästarna, öppnar grindar, skär sönder grimmor. Hon som bor i huset vid betet hade lördagkväll sett två främmande män i hagen.

Klart man är orolig att de här personerna ska skada hästarna, det är ju inte direkt några skygga hästar som går i hagen utan de kommer gärna fram och hälsar! Usch..

Nu blir det några minuter vid tvn, sen sova!

110815 - Tipspromenad och ridning!

Dagen började med lite prat i häst-treorna, där min mentor nämligen talade om att den obligatoriska helgjouren är förevigt slut! :'D

För er som inte vet så gick jag och Ana (bästa <3) till rektorn i våras då jag mailat skolverket. Jag frågade helt enkelt om det var okej att ha obligatorisk närvaro på helger. Svaret: Nej. Frivillig verksamhet helger är helt okej, men inte obligatorisk! Jourveckan innebär att vi två veckor per termin har jour tre vardagskvällar (16-19) samt två fulldagar (ena dagen 8-16, andra 8-16 + kvällsfodring 19, och jag som bor en bra bit från skolan kan inte åka hem, så är ändå fast de där timmarna).

Rektorn var väldigt emot det vi sa, men vi hade det svart på vitt från skolverket. Sen blev det sommarlov och nu när vi är tillbaka fick vi det roliga beskedet! :D

ANA OCH JAG HAR ÅSTADKOMMIT NÅGOT I LIVET! :'D

Haha! Den nya jouren är frivillig och man får skriva upp sig på hur många helger man vill. MED lön ;) När jag jobbade en helg i vintras fick jag lite drygt 1700kr på en helg! Jag har tänkt jobba MINST 2 helger i höst, ännu mer pengar till maratonvagnen! :'D

Sen blev det tipspromenad med fika, sen lunch och stall! Nästan alla skulle rida ut, och självklart valde jag finaste bästigaste hästen Mixen, eller Power of Mixed boy, om jag ska vara korrekt ;)! Red honom ett par gånger innan lovet och blev förälskad! Mixen skulle gå på slingan medans resten skulle rida ut, så Ana fick hålla mig sällskap med sin favorit Cutex :) Så vi red i ungefär 30-35 minuter, efter uppvärmning jobbade jag lite i skritten och traven, sidvärtes över spåret och sen ställa om och tillbaka, fick riktigt fin form och kändes underbar! Har man ridit ungponny på 140cm hela sommaren och sätter sig på en (enligt mig) välutbildad halvblodsvallack på 170cm, då är det helt olika känslor ;)

Sen lite galopparbete, jobb samla - öka, kunde samla honom riktigt mycket och även öka och behålla formen!


Efter ridningen var både jag och Ana på våra bästa humör, vad annars kan man bli av att rida Vretas finaste hästar och sitta och snacka skit på hästryggen? :D  Blev lite smått stalltjänst, men väääldigt slappt.

Blev att laga mat när jag kom hem, började plocka fram grejer till korvgryta när jag såg att det fanns lite tacoköttfärs kvar sen helgen. Så det blev både korvgryta och tacosoppa :D Så grymt gott!

Nu sitter jag här mätt och på ett strålande humör, om det fortsätter vara uppehåll ska jag en sväng till Cero och rida. Antingen går det super för att jag har en sån bra känsla efter Mixen, eller så går det åt helvete för att jag vill ha samma känsla som på Mixen, men det är lite skillnad på en 4-årig fjordvallack och en 9(?)-årig halvblodsvallack ;)

Mycket vacker bild som Ana knäppte innan ridningen! Tjockishäst efter betet som ser ut som en ponny i manen! :D

Fina Mixen <3

110814 - Godnatt!

Jag har vänt dygnet totalt senaste veckorna, lagt mig runt 3-4 och gått upp vid 12.. Nu blir det att lägga sig vid 22-23 och gå upp 6 ;) Men jag har iallafall liiite sovmorgon imorgon, börjar 9.30 så jag går upp 7 :) Ska bli kul att träffa alla igen! Ska nog, lite beroende på vädret, jobba med Cero imorgon, förhoppningsvis köra :)

På fredag är det Rix FM festival i Linköping, självfallet ska man dit och vad jag förstått blir det en hel del kompisar med! :) Är dock skapligt sugen på att gå på torsdagen med i Norrköping, Broken Door kommer dit men inte till Lkpg! :o Skandal! ;)

110814 - Sista lovdagen!

Fullt upp sista lovdagen - efter en härlig sovmorgon såklart.

Barnen åkte hem imorse, straxt efter åkte jag till stallet. Hämtade hem Cero från betet, fixade iordning och hann skritta fram i skogen innan Lina kom. Hon satt upp och kände igenom honom, jobbade ett bra tag i skritten och fick honom relativt avslappnad och en okej form, ibland. Fortsatte i trav, och det såg bra ut där med! Han behöll formen i ungefär hälften av övergångarna, framgångar! Hon tänkte känna på galoppen med, men han var rätt så trött (är inte van att gå på bana så mycket) och eftersom hon tyckte han gått bra i traven precis innan så avslutade hon där. Så roligt att se resultat fast man rider mjukt och lugnt, såg riktigt trevligt ut!

Lite småtrött men nöjd Cero fick mat och sen red vi iväg till betet.. Ser ut som att någon har varit i närheten och saboterat hagen, för när jag red ifrån betet såg jag att grinden vid kraftstationen var öppen. Hoppade av, stängde ifall att, men jag trodde att de stängt igen (betet är indelat i 3 delar) så de bara gick i en del. Pratade med Cicci efter ridningen, men dom hade det öppet genom hela betet så tydligen har någon öppnat grinden. Dessutom såg jag bara 3 av 4 hästar när jag hämtade Cero, men de stog i andra sidan i början av hagen så tänkte inte så mycket på det, Nattis kunde ju stått längre bort..

Red igenom hela hagen på vägen tillbaka, hittade Nattis i ena änden och resten av hästarna i andra änden av hagen (och då är det en bra bit emellan). Red förbi kraftstationen, grinden öppen IGEN. Sabotage med andra ord, för nu var den inte bara öppen utan avhakad på båda sidor.

Nattis ville inte följa med mig och Cero till de andra utan jag satt av, tog grimman på Nattis istället eftersom Cero alltid följer ändå. Fick nästan dra honom till de andra hästarna, och när jag släppte honom sprang han tillbaka till andra änden av hagen! Helknäppt..

Hem, slänga sig i duschen, fixa håret, sminka sig, klä på sig. Precis beredd att gå till tåget och åka mot Norrköping, men då fick jag ett sms och det blev inställt idag med.. Typiskt! Jag har precis sovit ett par timmar, tänkte snart ta mig något gott att äta därefter se Eclipse! :)

Bjuder på en cambild även idag, precis nyfixad för att dra till Norrköping ;)

110813 - Kvällens topp 5

Mina topp 5 låtar ikväll!

1. Veronica Maggio - Nöjd
2. Taylor Swift - The story of us
3. David Guetta - Where them girls at
4. Corroded - 6 Feat of anger
5. Demi Lovato - Skyscraper


Blandad musiksmak var det!

110813 - Smågodis!

Ikväll är mina systerbarn här, så vi var uppe en sväng vid macken och köpte smågodis - utom Adam som har godisförbud och äter ostbågar! Fast jag vet så väl att jag om en kort stund kommer må så fruktansvärt illa - det gör jag alltid när jag ätit smågodis men jag lär mig aldrig!

Idag har jag läst lite i "Ett nytt liv på köpet" av Emma Granholm, verkar som en bra bok! För tillfället sitter jag och ser på Family Guy med barnen, mår liiite bättre. Hade grymt ont i huvudet förut, nu är jag mest småyr och som man skulle säga om hästar "Nedsatt allmäntillstånd". Febern har gått ner, halsen lite bättre. Men fortfarande ont i huvudet och fryser/svettas om vartannat.


Nehej nu ska jag övertyga barnen att jag får se en stund på Veronica Maggio (konsert) på 2an!

110813 - Sjuk, såklart!

Ja, såklart. Feber, ont i halsen, hostar. Fryser och svettas om vartannat, istället för att bara frysa som jag gör i princip hela tiden annars. Kom precis ut ur en varm dusch, har hoppat i min Ziperall (världens bästa klädesplagg för mig som alltid fryser!) och mina duntofflor. Ska lägga mig på soffan och läsa en bok har jag tänkt, dricka varm choklad och hoppas hoppas att jag blir frisk tills på måndag.

Anledningen till mitt "såklart" är att jag i princip under hela gymnasiet varit sjuk en vecka, frisk två eller tre om jag har tur, sen sjuk igen. Frånvaroprocenten har varit uppe på 30% som mest, och jag är inte "sjuk", jag är verkligen sjuk! Sen är jag ledig en del pga sjukhusbesök, och vissa dagar har jag haft så ont att jag inte kunnat gå till skolan. Jag hoppas jag får ner procenten i år iallafall! Men det ser inte lovande ut, vet iallafall 4 dagar jag måst ta ledigt i September (Risk 1:an, halkan, uppkörning och uppskrivning). Jag har inte varit sjuk på heeela sommarlovet (underbart!) så självklart blir jag det nu när skolan börjar, morr!

Nån vecka gammal bild i min mysiga (rosa! <3) Ziperall!


110813 - Dagens planer

Det blev en sen natt, fastnade i en bok och läste fram till halv 3 ungefär, Besatt heter den. Läste ut den, inget "Happy ending" som det är i de flesta böcker. Men den är bra! Jag har legat och hostat konstant hela natten, igår kväll feber (det värsta med feber är att jag aldrig vet om jag håller på att bli sjuk, för jag får febertoppar i samband med ledsjukdomen - när jag har extra ont alltså, vilket jag hade igår). Hoppas verkligen inte att jag blir sjuk, skolan börjar ju snart!

Strax efter halv 4 gick jag upp och drack vatten och då hade jag inte somnat än pga hostandet. Runt 4 slocknade jag! Nu har jag precis ätit frukost, jag vet inte riktigt vad dagen bjuder på. Eventuellt ska jag till Keep it loud i Linköping ikväll, men jag tyckte inte att det var några vidare artister så vi får väl se!

Jag ska snart åka ner till pappas verkstad och städa. Det finns massor grejer där som vi slängde dit vid flytten, delvis mina häst/stallsaker som jag måste rensa. Efter det ska jag åka och pussa på Cero och ge honom något gott att äta!

110812 - Kväll framför tvn!

Dubbelavsnitt av CSI gillas! 21-23. Kvällens fika: Ett glas vatten. Sjukt mätt efter att ha ätit tacos till middag!

Snart är det skola igen, undra hur man ska få dygnet att räcka till? Dax att börja planera ett ordentligt schema för Cero och inte bara ta dagen som det kommer. Blir så mycket bättre att jag vet vilka dagar han ska motioneras, så kan jag fokusera på mer plugg de andra dagarna!

Jag har ändå ett rätt okej schema.
Börjar måndagar 8.10, mentorsmöte och därefter Projektarbete fram till lunch. Efter lunch Samhällskunskap A, och sen har jag fått Matte B och Hoppning B under samma tid, men jag hoppas det löser sig på måndag! Slutar 15.30.
Tisdag start 8.10, Matte B/Hoppning B först, sen Projektarbete och Religion före lunch. Därefter Naturkunskap A och Samhällskunskap A. Slutar 15.30
Onsdag sovmorgon till 11, Svenska B innan lunch, Naturkunskap A och Historia A efter. Slutar 15.30.
Torsdag stalldag 8.10-15.40! Dvs Dressyr A, Hoppning A, såsmåningom även Hoppning B.
Fredag börjar jag 11 med Svenska B, sen lunch och Religion A efteråt! Slutar tidigt, kl 14!

Kort sammanfattat, slutar sent 4 dagar i veckan, två sovmorgnar, 3 fullånga dagar. Jag vet dock inte hur jag ska göra med historian. Jag bytte precis innan sommarlovet Dressyr B och Hästskötardiplomet (då jag kommer plugga vidare på annat håll och anser det onödigt) till Matte B (bra till vidareplugg!) och Historia A fast jag egentligen velat haft Naturkunskap B istället för Historia A då det krävs för många utbildningar. Men enligt min SYV får man Naturkunskap B "på köpet" om man läser Växt och djurliv, Kretslopp och Ekologi, vilket jag gjort.

Men om man kollar kriterier för att söka de flesta universitet, så behövs "Naturkunskap B eller motsvarande Biologi A, Kemi A och Fysik A". Alltså kan jag inte söka då jag inte har läst de, så min "på köpet"-kurs gills inte. Det har jag dock inte fått reda på förrän nu i sommar, så jag ska försöka byta det första jag gör.

110812 - Maratonvagn

Sjukt tävlingssugen, och vill köpa maratonvagn NU! Tanken är "hårdträning" augusti + september, sen läggs giggen ut på annons. Trillan är redan ute på annons, och sadeln har jag precis varit iväg med till Bussgods i Mjölby, såld alltså!
Jag räknar med att få ihop MINST 18000kr när allting är sålt, plus att jag sparar ihop pengarna jag får när jag jobbar på marknader i augusti+september, vilket blir 2100kr-3000kr beroende på hur mycket jag säljer. Sen har jag ett konto som öppnas när jag fyller 18 vilket jag kommer ta en summa pengar ifrån för att investera i en maratonvagn! Här ska det tränas och tävlas för fullt! :D Hoppas bara att det dyker upp lite fler tävlingar i närheten!

Allra helst hoppas jag hitta en vettig begagnad maratonvagn, vilket absolut inte är lätt. Om det blir en ny har jag funderat på två olika..

Allra helst vill jag ha en maratonvagn från Equus-Driving! Exakt den modellen jag vill ha, plats för två fram och groomplatta bak men inga sittplatser (sen går det säkert att sitta, men det är en annan femma), lätt men ändå stabil.
Såhär ser Equus-vagnen ut, fast min ska självklart vara mörkgrön! Lite drygt 28000kr får jag hosta upp för den här, plus att jag måste hämta den i Kristianstad, vilket är ungefär 35 mil.En annan vagn jag sneglat på, redan innan jag köpte giggen (dvs jag valde mellan giggen och den, men kände att jag skulle prova om jag ville fortsätta med körningen och valde den billigare, giggen alltså) är en 071A från Drive-Out, vilket ligger 6-7 mil ifrån mig, dvs bra mycket billigare att hämta! Den är en lite tyngre modell än den från Equus-Driving men ändå lite lätt i modellen. Det går att sitta två st bakpå, men det är inte lika "avancerade" sittplatser som det är på vissa.. Mörkgrön ska den vara som sagt, på bilden grå/svart vilket också är snyggt! Den kostar 30000:- inkl frakt till Sverige från Polen, sen kostar det inte många kronor att hämta den vid butiken sen.


Är lite småsugen på en ren tävlingsvagn, här en Leica! Även den från Driveout, 38000kr vill dom ha för den men det är alldeles för mycket så den får jag fortsätta drömma om ;)

Som det ser ut är det alltså ungefär samma pris på de båda övre maratonvagnarna, men jag slipper sitta i bil 35 mil om jag väljer 071A :) Vi får se senare i höst vilken den blir! Bjuder på bilder på mina nuvarande vagnar under :) Trillan är till salu just nu och giggen blir det inom kort!

110812 - Sjukhusbesök

Sjukhusbesöket gick väl mindre bra.. Började med att mitt tåg var försenat, så jag missade bussen. Nästa buss gick 8.52 och jag hade tid kl 9. Ungefär 9.10 hade jag hittat rätt och då fick jag komma in direkt, först sa hon att hon läst hela journalen, sjukt skönt att slippa dra allt om igen! Men å andra sidan har jag skickat in ett häfte med ungefär 40-50 sidor med frågor jag besvarat.. Sen frågade hon lite ytterligare just om fibro, sömn osv. Sen trigger-pointstest, men eftersom jag var så otroligt stel och kall visade det inget bra så ingen fibro pga för få trigger-punkter (minst 11/18 för att få diagnosen, sist hade jag 14, nu 9). Dessutom har de flesta med fibro ont mellan lederna, inte I lederna. Så helt enkelt för "svagt" för att få diagnosen.

Sen frågan "Ja, vad vill du ha ut av sjukhusbesöket egentligen?" Jag vill ha en diagnos, svarade jag. Hon sa att jag ska få träffa psykolog och arbetsterapeut (alla tror tydligen att jag hittar på allt och att det sitter psykiskt). Sen gjorde jag lite rörelsetester för att kolla rörlighet i leder och rygg, vilket påvisade extrem stelhet och överluxation i knän och armbågsleder. Hon trodde att mina ledband troligen var väldigt dåliga och slitna - men tydligen ska dom inte göra något åt det?

I vilket fall ser det ut som att jag inte kommer få gå vidare med utredningen, iallafall inte på Smärt/Rehab som ska vara de bästa i Östergötland. Tycker minsann inte att dom var något vidare! :( Då var det ändå en överläkare jag hade.. Vi får väl se vart allting slutar, jag vill ju ha en diagnos! Jag vill veta om jag alltid kommer ha såhär ont, om det kommer bli värre eller bättre. Jag får iallafall behålla mina smärtstillande tabletter, alltid något.

Egentligen skulle jag snart ha traskat bort mot tåget och Norrköping, men det blev ändrade planer. Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på ikväll! Sånt som märks :)

Cero ska få vila nu fre+lör (och han gick ju inte hårt igår direkt) och på söndag kommer Lina och ska prova att rida honom, förhoppningsvis har hon tid och vilja att rida honom ett par gånger i månaden och rida igenom honom, för jag känner att jag måste satsa på ridningen på skolan. Om jag ens orkar det. Med Cero fortsätter jag träna körning helt enkelt.

Såhär ser man ut idag, tanken var ju som sagt Norrköping men nä, man kan gå fin hemma med, ellerhur? ;)

110812 Mot Linköping!

Uppe tidigt idag, stel, frusen och ont i kroppen. Perfekt att åka till sjukhuset och gnälla! Det är bara 10 grader ute idag, hösten är påväg. Ska nog ta och plocka fram vantar, vinterjackor och pannband nu, jag blir frusen så himla lätt så jag överklär mig tidigt.
Tåget går om 15 min så jag ska kila iväg neråt stationen nu, uppdaterar när jag är hemma igen och (troligen) väldigt gnällig pga att jag får berätta sak för läkaren om och om igen ;) Men jag har hört att de ska vara jätteduktiga på Smärt/Rehab i Lkpg, så hoppas kan man ju alltid!

110811 - Kvällsmys!

Kvällsmys framför datorn med Pepsi Max, lite godis och bra musik, just nu Daniel Adams- Ray! Ska nog lägga mig skapligt ikväll, upp tidigt imorgon och åka till Smärt/rehab-centrum i Linköping! Dra min sjukdomshistoria för sjuttielfte gången och göra en massa tester, antar jag. Kanske får jag diagnosen, vem vet.
Sen blir det att åka hem, pussa lite på Cero som ska vila, duscha och fixa sig och tillbringa kvällen i Norrköping :)
Bjuder på en bild på mina nymanikyrerade naglar för att få in lite färg i bloggen!
I can not write my storylines without you ♥

110811 - Kort ridtur

Jag var uppe i stallet en sväng, red lite vid betet oseriöst i grimma och mina nysplitsade reptyglar :) Cero skötte sig super som vanligt! Han kändes trött vid ridningen igår, så tanken är att han får vila fre-sön nu, och det var inte direkt något hårt arbete idag heller :) Vi hade en hård maratonträning i lördags, lång uteritt i måndags och hoppning igår, så inte så konstigt om han är trött!
Bjuder på lite mysiga bilder :)

Kraaaam!
Trav!
Ibland, men bara ibland, kan mitt hår se bra ut på bild!
Puss på min finaste kille!
En av mina nya favoriter, tror jag!
Och självklart lite oseriösa bilder! Jag ville kramas, Cero ville äta ;)
"Du sa puss, matte!"

Nystart!

Nu startar jag upp bloggen igen och hoppas att jag får ork att hålla den aktiv! :)

För er som inte känner mig ska jag presentera mig!

Tove Torpehag heter jag, bor i en liten håla som kallas Mantorp. Jag fyller snart 18 år, är i full fart med att ta körkort, börjar nästa vecka tredje och sista året på Vretagymnasiet - inriktning häst! Jag har diabetes, astma och troligen fibromyalgi, en kronisk led/muskelsjukdom som även påverkar sömnen = ofta utmattad. Trots det håller jag humöret uppe! Tillbringar min lediga tid i stallet! Framförallt körning tycker jag är kul.

Min häst Cero, mitt ljus i livet! Han är 4 år i år, född 2007 alltså. En fjordpojke, Sindarve Magis sista avkomma! Vårat mål är att tävla i Fjord-SM allround en vacker dag, men pga min sjukdom har jag svårt för ridningen, dvs dressyren och hoppningen. Körning däremot tycker båda är riktigt kul och vi satsar på att komma ut och tävla lite mer! Vi har varit med på en klubbtävling där vi var felfria, vilket gav mersmak och vi vill ut och tävla mer. Tyvärr är det inte en stor sport, utan det är väldigt få tävlingar. Vi har en sportgigg just nu, men planerar att sälja den plus min andra vagn, en trilla, och köpa en maratonvagn! Blir bekvämare för min kropp också. Vi "tänker" även PNH och tricktränar en hel del vilket har stärkt vårat band ännu mer!

Välkomna och jag hoppas ni vill läsa min blogg :)


RSS 2.0