111231 - Gott nytt år!

Gott nytt år!
Vi har ätit god middag som undertecknad har lagat :) Är rätt så slut efter en dags arbete, och har hår ööööverallt (klippt Merlin poniehest!) :)

Bjuder på bild på hemmagjord vitlöksbröd, passionsfruktsmousse med choklad och stjärnfrukt, och en söt herr Diablo som leder hagkompisen Kingen ;) Ber om ursäkt för de dåliga bilderna på senaste tiden, min mobilkamera är inte den skarpaste :)



111231 - Jobba jobba!

Har gått sjukt snabbt idag! Började 8, alla hästar var ute 8.45 (ca 50 hästar) och hela röda stallet var mockat 9.15. Allt i vita var klart 10.30 så sen var det bara småsaker fram till 11.30, lite tidig lunch :) Börjar om 45min, då blir det lite småfix innan vi tar in hästarna vid 14, sen borsta leriga hästar, fodra, klippa ett par ponnysar osv :)

Blev nyligen en sväng till Ica i Ljungsbro för lite gotte-inköp! Bilen var jättetjurig och det tog väl 10 försök innan den startade, hoppas den startar när jag ska hem sen! Direkt till stallet för mockning och lite kort mys med Cero. Ikväll är det jag som står för matlagningen (om jag hinner innan mamma kommer hem vill säga, har ingen aning om när hon kommer hem!).

Bjuder på skaldjurssoppa med vitlöksbröd och citronfromage till efterätt ;)



111230 - Jag borde sova..

Men är jag trött? Nä :D Inte det minsta haha.. Ska upp 7, åker 7.30 för jobb 8-17! Heja heja, pengar är inte helt fel iallafall.

Såg nyss "Unstoppable" med far min, verkade vara uppskattat, inte allt i min filmsmak som duger ;) Har även lagat maten idag, och gjort matlådor för helgen så nu är jag redo för att tjäna pengar!

111230 - This or that (I brist på annat att göra)

Hoppning/Dressyr
Dressyrmupparna/Teamsl
Pullargrimma/Vanlig nosgrimma (helst remont)
Bett/Hackamore (eller repgrimma)
Röda tretorn advance/ Ljusblå tretorn advance
GPA/Whitaker
Kingsland/Schockemöhle
Häst / Ponny
Sadel / Barbacka
Pikeur / Kingsland
Pigg häst / mindre framåt häst
Halvblod / fullblod (kallblod på första plats, såklart!)
Hv polo / Scapa
Uteritt/Träning
Glass/tårta
Hoppa/dressyra
Sommar/Vinter
Jul/födelsdag
Fota/Fotad
Hööks/Kingsland
Dressyr/Uteritt
Kompisar/Bloggen
Kaffe/Varm choklad
Plattång/Locktång
TV/Data
Glass/Bakelse
Skvallerblogg/”Vanlig blogg”
Hästblogg – Modeblogg
Blogg – Facebook
Tretorn advance/Tretorn falsterbo
Sto – Valack – Hingst
Lång man – Kort man (älskar lång man, men inte på fjordingar!)
Ridhus – Paddock/ridbana
Säkerhetsväst – Ingen väst
Skimmel – Fux
Sadel / Barbacka
Piercing / Tatuering
Blondin / Brunett 
iPhone / Laptop

 


111230 - Mellandagsrea är INTE bra!

Har nyss skickat efter snabbkopplingar, en gjord för vagnsdäckel och ett körförkläde. Snart är selen så klar som den kan bli för maratonvagnen och det kommer underlätta enormt när man spänner för! Tar ca 3min nu, kommer ta 1 minut när allt är klart :) Kommer fixa snabbkopplingar till bakselen med, så de är bara att knäppa fast i öglan (som ska tejpas så de inte skramlar så mycket) och draglinorna är rätt så enkla redan :)

Snabbkopplingar däckel (svårt att förklara hur det fungerar, men när man drar upp den yttre remmen så öppnar sig öglan så man kan stoppa i skakelöglan, sen sätter man bara tillbaka metallögglan på fästet och trär igenom remmen så är den låst!)

Här kan man nog se lite lättare hur man öppnar!




Snabbkoppling baksele (fast jag ska inte ha skothakar utan liknande de på bilden nedanför), det är förövrigt snabbkopplingar på den här däckeln :)




111230 - Sadelprovning

Imorse blev det sadelutprovning med Anne! Skönt att ha en diplomerad sadelutprovare i stallet ;) Först la vi på Wintec Pro Contourblock, för lång. Anne tyckte vi kunde provrida nya Wintecen iallafall, och det gjorde vi. Hon trodde inte att jag kunde ha smalare järn utan istället padda upp lite så att den inte trycker. Han har såpass kort sadelläge så sadeln är ca 2cm för lång, men den fungerar skapligt.

Efter provridning diskuterade vi att jag lämnar tillbaka båda tills vidare, nya Wintecen är normalpris på nu i vilket fall och hon ska hålla utkik ifall det finns några sadlar i lager, och även om det kommer in några nya :) Eftersom jag har en maxbudget på 8000kr så är det begagnat som gäller. Som Anne sa, när man kommer upp i prisklass så finns det sadlar som är superkorta, dvs ger massor bogutrymme, slutar riktigt tidigt och ändå är rymliga upp till 18" i sitsen!

Väntar med spänning :) Om vi inte hittar någon annan på ett tag så funkar ju Wintecen någorlunda!

Sötpojke borstad inför sadelprovning :) Han har blivit himla mysig att bara pyssla med, står stilla och njuter! Till skilland från tidigare där han gick fram och tillbaka, skrapade med framhovarna (gör han ytterst sällan nu) och var allmänt obekväm. Nu tror jag att han skitar ner sig enbart för att han gillar att bli ompysslad ;)



Förut kunde man inte ta av grimman för att tränsa, man var tvungen att lägga den runt halsen och då försökte han sticka och krypa ur den. Samma efter ridning. Idag tar jag av grimman och lägger den i rykthinken (går alltså iväg ett par meter), sen tillbaka och tränsa och han står faktiskt stilla, samma efteråt, tar av tränset, hänger upp det, hämtar grimman och han står kvar :) Sen ska vi träna vidare så han kan stå själv även när jag går iväg och hänger in sadeln osv :)

Slänger in en bild på maratonvagnens "registreringskylt" ;) Har inte satt på den än, vet inte om den är godkänd inom fjordhästföreningen. Inom "vanlig" ridsport får man inte ha svenska flaggan på utrustningen om man inte tillhör landslaget, sjuka regler! Ni får även se en skymt av mitt nybroderade schabrak, vitt dressyrschabrak med "Cero" på ena sidan och "Tove Torpehag" på andra sidan, i guld :)




111229 - Hemmafrun

Idag är jag hemmafru ;) Lagat mat, plockat i och ur diskmaskinen och varit och handlat, mormin är i London med min syster så det är bara pappa och jag hemma, så jag är snäll och hjälper till ;)

Diskuterar lite på olika forum ang inlärande av sidförande skänkel. Cero har så enormt jäkla skitsvårt för det, det GÅR inte. Omöjligt. Han gör det både från marken och i körningen, flyttar sig dvs, men inte i ridningen. 

Och trots att jag skrivit hur jag gör och alla olika övningar jag försökt, så svarar nästan alla som har hästar i samma ålder "Ja men det är bara att..." eller "Så svårt kan det inte vara" -.- SUCK! Försök själva så får ni se att det inte går liksom..

Som synes på bilderna, inga problem varken på marken eller vid körning...


111229 - "Räkningar" betalda

Ja, min enda räkning är ju stallhyran, om jag inte köper något mer ;) Den landade på 1800kr den här månaden eftersom jag lånat transporten ett par gånger, brukar gå på 1600kr annars :) Och så hade jag lite pengar över och råkade klicka hem en Perfectsit-båge (a)

Nu blir det förbättring av sitsen, tar nog med den till skolan också faktiskt :) Med tanke på min hopprädsla kanske det är dax att erkänna för sig själv att man börjar bli dressyrtant? ;)



111229 - Nyårslöfte

Jag har redan ett nyårslöfte, börja träna på gym. Borde egentligen ha ett till, att jobba ordentligt med Cero, men jag har försökt hålla det flera gånger innan och det funkar inte. Han borde nu i vår gå 5 ggr i veckan, tanken är väl 3 ridning (en ut, en dressyr, en bomarbete), 1 körning och 1 tömkörning, men troligen blir det väl 4 ggr i veckan, typ 2-3 ut, 1 på banan.. Måste komma igång med körningen och jobba ordentligt, problemet är att man alltid måste vara två när man kör Cero, så man har hjälp att få ut/in vagnen + framförställ. JOBBIGT!

Den här veckan har sett ut som så att Cero reds ut i måndags, normaltuff runda. Tisdag dressyr på banan 20-25min. Onsdag vila. Torsdag (idag) lösgörande tömkörning, och imorgon sadelutprovning med Anne = dressyr ca 45min. Lördag vila (jag jobbar), söndag en skrittur i skogen på kvällen (jobbar). Alla massörer, veterinärer och folk jag träffat för att diskutera Cero med säger att jag ska jobba ORDENTLIGT så han blir trött. Motivation tack? Kanske ska höra om Lina kan rida honom någon gång nästa vecka.

I vilket fall, tömkörning idag. Cero som vanligt stel i vänster varv men bättre i höger, fick jobba över lite cavaletti och jobba i långlåg form vilket inte alltid är lätt att få honom i. Enda gången han använder ryggen ordentligt är vid körningen, så nu får jag ta tag i mig och köra mer! Måndagar får härmed vara min kör-dag eftersom jag är ledig då. Sen hur fan jag ska få in vagnen igen, det får vi se...

111228 - Nöjd tjej!

Mellandagsrea i mitt hjärta!

Hittade ju inget på Sharpman igår, men idag blev det en sväng till Hööks. Gissa lyckan som infinner sig när man hittar en kavaj som sitter bra, och är halva priset på? 299kr! Softshell också, älskar materialet. Har haft skitsvårt att hitta kavaj eftersom alla är så sjukt breda vid axlarna, men den här satt super!

Blev ett skjortbröst också, och snart en sadel med, så nu är vi redo för tävlingssäsongen :D Eller ja, hästen kanske ska bli ridbart redo också ;) 



111227 - Fjärde dagen

Nu är jag inne på fjärde dagen utan ordentlig mat. Käken har varit låst till och från i 1,5 vecka, så jag kan inte öppna munnen ordentligt utan få äta små små bitar mat för att ens få in det i munnen.. Och som att det inte räcker, så har jag en blåsa i munnen som gör att så fort jag äter så svider det nått så otroligt hemskt! Lever på glass ;)

111227 - Wintec New Dressage

Lånat hem den + Pro Contourblock, provade New Dressagen ikväll! Satt helt okej i den men nja, gillar inte materialet (annat i Pro:n). Låg som en smäck på Cero innan ridning men gissar på att järnet är för brett (tryckte fram). Fördelar är att den är kort i ryggen och relativt fin att se på. Något flat sits för min smak och lite små knästöd.

Bilder för min egen skull!

¨

111227 - Duktig plugghäst!

Jag brukar oftast börja på en uppgift, sen fastnar jag och så blev det inget mer plugg den dagen. Nu har jag bara utbildningsplanen (ska motsvara G ungefär, spelar ingen roll om jag gör MVG för jag får ändå inte mer än G i hopp A/dressyr A eftersom ridningen står för större delen av betyget), som ska vara inne vecka 2.. 

Började med den och vips så var jag klar? Vad hände liksom? Är nog för att jag tycker utbildning är rätt kul och jag är rätt insatt eftersom jag själv har unghäst.
Vi skulle skriva årsplan, säsongsplan, månadsplan, hur en vanlig vecka ser ut, hur en tävlingsvecka ser ut och lite så. Tog lite drygt 2 timmar :)

Nu ska jag slänga mig i duschen och sen klä på mig hästkläder, äta lite, åka till stallet för att mocka och fylla på vatten nu när det är ljust så slipper jag det ikväll vid insläppet. Sen hämta Lina, åka till Sharpman, komma hem med helt onödiga saker ;) och förhoppningsvis en eller ett par sadlar! Provrida en av dom ikväll, sen insläpp :)

Mot duschen var det!

111227 - Mellandagsrea!

Idag: Sharpman
Imorgon: Hööks

Ligger just nu och funderar på vad man ska äta till frukost, inte direkt sugen på nånting.

111226 - Annandagen

På förmiddagen blev det en tur i skogen, Cero var härligt LBI i början och jobbigt LBE i slutet. Jättefin jogg på långa tyglar i början, räsergalopp utan kontroll i slutet. Vill rida några gånger med bett nu istället för repgrimma och verkligen ha kontroll, men han är lite fnasig i mungiporna så vill helst inte göra det heller. 

Han är rätt så trevlig just nu iallafall, men väldigt pigg och blir väldigt svettig av lite arbete. Börjar bli långhårig igen där han är klippt - och så är det ju 10 grader ute och han har päls för -20! Ska se till att klippa snart igen, förra året behövde jag bara klippa i oktober och inget mer, men då var det ju lite kallare! (Sisådär 30-40 grader kallare)

Vill ha snö och minusgrader, nu tack!

Mormor, morfar, farmor och Svante var här på em och åt, trevligt trevligt! Farmor var rätt pigg idag, hon har varit lite dålig senaste tiden. Mormor halvt dement (nejvars, men kommer inte ihåg så mycket) och morfar hör inte så bra, precis som farmor. Skjutsade hem mormor och morfar till Vadstena på kvällen. 

Imorgon blir det en sväng till Sharpman tillsammans med Lina! Ska troligen låna hem en eller ett par sadlar, har tre stycken jag är intresserad av men vi får väl se vad det blir. Tre wintec dressyr, en Isabell Werth, en Pro Contourblock och en Pro. Pro och Werth är rätt så lika (Werth har något större knästöd och är djupare), medan Contourblock har rejäla knästöd på utsidan av kåpan - GILLA! Får se vad Sharpman har inne så får det bli lite dressyrridning i veckan och testa. Testar nog en onsdag och en torsdag och lämnar tillbaka fredag eller måndag, lite beroende på tid och så. Lånar nog bara hem två iallafall :)

Kommer i vilket fall köpa de begagnade även om jag lånar ifrån Sharpman, har inte riktigt pengarna att köpa ny sadel. Pro och Contourblock är svåra att få tag på begagnade, kostar ca 4' resp 7' begagnade, så det är stor skillnad. Pro kostar ca 6' ny och Contourblock 10' ny, och Werten ca 10-11' ny och finns många begagnade, kan få en för 5' om det är så. Får helt enkelt se! Kravet jag har är att det är sånt mockaliknande i sadeln, inte wintecs vanliga hala syntet!

Wintec Pro Dressage

Wintec Isabell Werth


Wintec Pro Dressage Contourblock

111225 - ♥

They'll judge it like they know about me and you
And the verdict comes from those with nothing else to do
The jury's out, my choice is you

People throw rocks at things that shine
And life makes love look hard
The stakes are high, the water's rough
But this love is ours


111225 - Bio!

Idag har jag sett på bio med mamma och mina systerbarn, Alvin och gänget 3. Bra? Jag somnade nästan 4 ggr så ni får själva gissa ;)

På förmiddagen var jag ute och fixade hos Cero, mysstund med borstning men vila :) Imorgon däremot ska vi ut en sväng! Repgrimman på imorgon och galoppträna, tar dock sadeln och inte padden imorgon. 

Avslutar dagen med syrrans goda Rocky Road, ett glas mjölk och slaget om Sverige på tv!

111224 - God jul!

God jul alla läsare, eller ja, ni är några iallafall ;)

Blev en mysig tur på nån timme med Lina och hennes syster och mamma, blev en hel del galopp och Cero fick rejsa lite emellanåt, men för det mesta var han jätteduktig! Han gjorde 5-6 galoppombyten sammanlagt utan att jag bett honom, knäpponny ;) Jättesvettig när vi kom hem, fortfarande pigg. Blev att torka med fleecetäcke en stund och öppna julklappar, därefter fick han sitt fleecefodrade regntäcke på sig resten av dagen vilket Anne skulle ta av ikväll :)

Cero var mest nöjd över julklappen innehållandes mitt hemmagjorda godis (vilket alla i stallet fick en strut av), kanske inte så konstigt! Nu är jag ombytt och inväntar mina syskon m familj som kommer hit och firar jul :)

Dagen till ära har jag skjorta på mig! Jeans, svart linne och min nya skjorta som är halvt genomskinlig. Uppsatt fluffhår :D

111223 - Julfint hos Cero!

Efter 4 timmar har jag städat bland mina grejer i sadelkammare, smörjt selen, mockat ur bädden, skrubbat alla väggar, krubbor, hinkar, halmat nytt och fräscht, delat ut julklappar till alla och gjort fint!

Bilder efter städningen, på Ceros julklapp och det fina julpyntet!



111223 - Snart jul :'D

Gick upp vid 8 för att åka och handla det sista inför morgondagen, jäklar vad folk redan! Har förövrigt fått min lön idag, gymkort här kommer jag :D Nu ligger jag i sängen och lyssnar på musik och äter glass - hallon/saltlakrits! Pappa och jag hostar i kapp och jag är dessutom skapligt förkyld. Sånt som händer! Åker till stallet vid 14 ungefär och innan dess blir det att städa rummet :)

111222 - Låten som snurrat säkert 15ggr senaste dygnet (hemma + i bilen)

Krossa alla fönster, slå in hans dörr
Låt honom veta, att inget är som förr
Säg som det är nu
Finns ingen väg tillbaks för nån som är en looser
Ett riktigt jävla as



111222 - Epic datum

Lite epic datum iallafall.. Bara lite?

Sitter nerbäddad i sängen och är allmänt trött, nyss ätit glass med fudgesås och sånadär chokladpinnar :D Lite musiklyssnande och tv på i bakgrunden.

Imorgon blir det lång dag i stallet. Har inte plockat ur nått ur stallet idag utan allt ska tillbaks imorrn, ryktgrejer, täcken, sadel och träns och allt. Åså ska jag mocka ur bädden och göra fint, skrubba rent väggarna och krubban och göra julfint! Kanske kommer tomten och delar ut paket också ;)

111222 - Fin guldpojke på skolan!

Idag är jag jättestolt över min plutt
Vi hade julavslutning på skolan med en liten bana, började med ett varv i galopp, avsaktning, upphöjda travbommar, två varv på volt över bock, skrittövergång, galoppfattning, slalom i galopp (förvänd galopp), två varv på volt med två bockar och få in så många språng som möjligt mellan, och avslutades med studs alt travbommar (valfritt).

Galoppen gick okej, fick faktiskt högergalopp vilket inte alltid är så lätt! Bommarna klarade han galant, så även bocken i trav (skulle egentligen varit galopp), skrittövergång och galoppfattningen. Slalomen blev travavbrott, kanske inte så konstigt ;) Bockarna tog han fint och jag tänkte egentligen ta travbommarna, men han sög tag i hindren så jag tänkte, visst! 4 studs på ca 60-70cm med storhästavstånd emellan, jajjemän det gick finfint

Vi gjorde så gott vi kunde och jag är helnöjd, han var jättefin i formen på framridningen (form även i trav nästintill direkt, det tar sig!), hoppade med bra bjudning, dessutom första gången i ridhus med julutsmyckning, högtalare/speaker, musik och speglar (väldigt intressant)! Han brukar ju dessutom "dö" när man kommer in i ridhuset men inte idag! Stolt över mig själv också, red i dressyrsadel då det är det enda vi har och är dessutom äckligt hopprädd, men Cero är jag alltid trygg på!

111220 - Dåligt med bilder på sistone!

Men faktum är att mobilen mest ligger i fickan när jag är i stallet! Den enda bilden jag har på mobilen som är ny sen jag la upp en senast är denna, från när vi fixade släpvagnskontakten + att jag fyllde på olja (läcker lite) och spolarvätska.


111220 - Bad day

Usch jag, extremt tungt i morse, tungt hela dagen med dundrande huvudvärk och illamående och feberkänsla. Gjort mitt sista matteprov i historien! Om jag får ett bra G eller VG får jag VG i kursen, känns rätt bra ändå, och tror nog jag får minst ett bra G!

Sen hem, sova två timmar pga illamåendet, sen upp och sätta sig i bilen för att ha insläpp! Huvudvärken släppte när jag kom till stallet, bara en tillfällighet eller så är stalluften magisk?

Fixa Ceros box, ta in hästar, fylla på vatten (phew, jag blir helt slut av allt vattenbärande) och sen bestämde jag mig för att packa in allt i bilen tills torsdag så har jag bara klippa man + svans på Cero imorrn! Körde nästan fast vid stallplanen däremot, men det behöver vi inte gå in på så detaljerat ;)

Putsat av sadeln och fixat lite smått också och hängt in täcken på tork i sadelkammaren så de är torra tills på torsdag! 

Verkar som alla mina dagar ser likadana ut! Sjukt trött/överväger alltid att vara hemma på morgonen. Väl i skolan är första, kanske andra lektionen helt okej. Sen lunch och därefter är allt blä, huvudvärken kommer smygande och vill-helst-lägga-mig-under-ett-täcke-och-dö-känslan likaså. Sen hem, mår lika illa då, sen till stallet och så är allt bra och nu såhär på kvällen är livet rätt så okej igen.

Har bakat fudge ikväll, skall straxt skäras och provsmakas!

111219 - Ansvar

Idag blev det fleecetäcke (nackdelen med att han går naken, dygnsur!) under padden, och repgrimma + nödbroms på, och ut i skogen!

Cero fick eget ansvar idag, nästan helt iallafall! Efter uppvärmning bad jag om trav på en kort sträcka och det gick super, först är han superpigg men jag bad om lite lugnare och då brukar han sakta av till skritt men inte idag, utan en fin balanserad trav!

Sen efter en stund blev det en kort galopp, fria tyglar och supertempo, kanske nååågot snabbt men han ökade inte utan höll den hela tiden så jag var nöjd! Hittills har han alltså tagit det ansvar han skulle :) Efter lite skritt inne i skogen vilket resulterade i en dygnsur ryttare, blötsnö som ramlar ner från granar är inget mysigt.. Sen tog vi en kort galopp till, liiite fort i början så då blev jag arg och sa ifrån, då blev det lugnt och fint i ca 100m innan han blev "rädd" för en stock som han sett 49 gånger förut så då sa jag okej, vi vänder och skrittar. 

Såg en ny stig som jag tänkte testa, jättemysig i början men sen blev det brantare och brantare och Cero slutade lyssna och ville bara promenera på, då sa jag nej, inget mer ansvar och vände och styrde hemåt med nödbromsen (bettet), smått tjurig häst för att han inte fick gå vart han ville. Väl ute på slingan igen tänkte jag testa ansvaret en sista gång, bad om galopp men nej. Slängtrav, räsergalopp, slängtrav *jag-måste-inte-lyssna-på-dig-trots* så då skrittade vi hemåt. När vi kom på sista biten hem, våran vanliga "sista-galoppen"-sträcka, liiite uppförslut, så blev det luuugn, fin, balanserad galopp! Så fort vi kom upp för kullen och jag ber om avsaktning blir det tvärstopp, han vet precis ;)

Skritt hem och jag satt damsadel sista tiden, lite ont/trött i höftpartiet. Cero tyckte nog jag var konstig men inget mer med det ;) Lite käk sen ut i hagen och äta sen lunch :)

Rätt bra att jag tänker igenom och skriver ner ridturen såhär efteråt! Kändes egentligen skit efteråt eftersom han slutade lyssna ett tag och att vi fick en dålig galopp, men å andra sidan fick vi ju 3 bra och en fin trav, så jag ska absolut vara nöjd :)

Imorgon har jag insläpp, onsdag ska allt packas inför torsdag och så ska han friseras (klippa svans & man) :)

111219 - Bästa veckan!

Bästa veckan på länge dehär! Ledig idag, tre dagar i skolan varav mest "göra ingenting" på lektionerna, och en dag i stallet där Cero ska med! Fredag göra julfint hos Cero, mocka ur bädden och skrubba väggarna, och så på julafton blir det en uteritt med Linas familj på morgonen, sen lunchfodra och hem och fira jul! Längtar :D

Idag sov jag till 11.30 haha.. Inte bra! Ska göra en utvärdering till projektarbetet nu, sen på med kläder och mot stallet för en uteritt i snön, mys! :D

111218 - Nybakat bröd

Har bakat bröd här idag, finns det något godare än ljummet nybakat bröd med bara smör på? :'D Så enormt gott! Just nu är det bilmusikletardax, uppdaterar USB-minnet en gång i veckan ungefär ;)

111218 - Fria tyglar

Idag gav jag Cero fria tyglar när vi red ut. Efter en stunds slingrande runt stigarna fick han gå som han ville, och han gick verkligen rätt ut i skogen. Snirklade runt träd och mitt i en massa lingonris i säkert en kvart när jag tänkte att nää, nu fan är vi vilse. Nån minut senare var vi på travslingan igen, precis vid "korsningen" nära stallet ;) Så nog visste han vart vi var påväg! Blev en galopp på sista raksträckan och jag var smått livrädd för att han skulle dra iväg eftersom han är väldigt pigg just nu, men ickedå!

Hade nödbromsen med mig, dvs tränset med extratyglar som jag idag faktiskt inte behövde röra en enda gång! Han fattade galopp direkt och galopperade en sväng, han bad om mer tygel så jag släppte helt, han tog ner huvudet i backen (han är ju lite knäpp, galopperar med huvudet i backen!) och jag tänkte att nu börjar han väl bocka.. Men icke, tog upp huvudet lite och gick ändå lågt, bad honom sakta av och visst gjorde han det! Duktiga fina hästen, lugn och fin galopp!

Nu sitter jag nerbäddad i sängen, igen, ser på djungelgeorge, äter mackor med vitlökssalami och är allmänt nöjd med livet!

111218 - Mysmorgon

Blir väckt av Adam för att vi ska se på julkalandern, och nu sitter jag i sängen nermysad med frukosten och ser på pluto :D Nostalgimorgon, känner sig som liten igen! Blir ännu mer glad när jag ser att det är vitt på marken ute, kanske finns nått litet hopp om en vit jul ändå?

111217 - Lyckan

Har ju varit borta tors-fre från stallet pga jour och saknat ihjäl mig efter Cero!

Han stod och sov längst bort i hagen när jag kom, ropade, han tittade upp, skrittade ett par steg och började sen galoppera mot mig :') Nog för att han alltid kommer, och ibland även i trav, men lyckan är verkligen gjord när man ser att han saknat mig också! Blev lite mys i stallet innan jag var tvungen att gå vidare och sen hämtade ju jag lastträna senare så övergav honom inte ;)

Imorgon tänkte jag börja med lite jobb på banan för att avsluta med att rida ut, hoppas på bra väder!


111217 - Älskade lördagskväll

En dags ledigt avklarat, två dagar till :D Idag blev det som sagt transportträning, mer eller mindre lyckat. Kopplingen gick super och det kan jag, men när vi skulle kolla blinkers osv insåg vi att klanten som vi köpte den av inte var så haj på elen.. Helt felkopplat! Vänster blinkers gav höger blinkers på transporten osv, allt möjligt konstigt.  Men lasttränade Cero en kort stund vilket gick kanon, därefter på med skydden och åka en kortis på grusvägarna och träna, körningen gick super! Sen tillbaka till stallet, lasta ur och släppa ut Cero hagen..

Sen "bara" backa tillbaka transporten ;) Fifan! Backade in på en sidoväg och vände när vi körde och det klarade jag utan större problem, men nu när vi skulle in mellan två transporter.. Tog typ 10min ;) Blir intressant på torsdag!

Sen åkte vi hem och åt lunch och sen ner till verkstaden och fixa släpkopplingen! Därefter hem, byta om och fixa sig för att åka ner till Klämman och kolla på Adams innebandymatch :)  

Nu sitter jag i sängen och är rätt så nöjd, Adam ligger vid mina fötter (låter som en katt eller så?) och ser på AFV och skrattar, medan pappa sitter i rummet brevid och skrattar lika mycke han ;)

Har dessutom möblerat om i mitt rum! Blev super!  Nu blir det att fixa lite ny musik till bilen :)

111217 - Jävlar vad tiden går!

En vecka kvar till jul, hjälp! Älskar visserligen julen men de går för fort! En julklapp kvar att köpa som tur är.

Igår blev det tacopaj, julklappsinslagning och därefter godispåse och film :)
Nu väntar jag på att pappsen ska vakna, idag är det nämligen transportträning! Inte enbart för Cero utan även för mig ;) Men mamma och pappa var ute igår så de sover nog ut. Tanken är att jag ska koppla på transporten, köra en sväng, kunna backa och lite sånt, därefter ska jag träna på att lasta Cero själv några gånger och så åker vi en sväng med honom med!

Nästa vecka när Cero ska med till Vreta har jag ju iallafall hjälp av Denice, men känns ändå skönt att kunna det själv.

111216 - Död, igen

Ungefär lika död idag! Inte fullt lika ont i kroppen men helt slut, allt är bara jobbigt och jag vill bara ge upp. Måste hitta min mattelärare innan jag slutar och höra om han kan hjälpa mig med några uppgifter, om inte om han kan ta sig tid på måndag morgon. Är egentligen ledig men måste få hjälp med uppgifterna och har prov det första jag har måndag morgon!

Ikväll är jag ensam hemma, blir att inköpa godis, något gott att dricka och slänga sig framför tvn, mys! Men först jour *ryser*

111215 - Död!

Helt död efter en stalldag och därefter jour.

Cero var superfin igår, jobbade med 8-pattern, yoyo genom port osv och han var fullt koncentrerad trots att Ida red samtidigt! Idag har Maria haft honom, imorgon är det mammas tur att mocka (jour även då).
Idag hoppning på Idor, sist ramlade jag ju av. Idag ville jag rida honom igen för att det skulle gå bättre, men det gick inte riktigt som planerat. Har blivit mer och mer hopprädd och idag tog det stopp. Panik, blackout och totalvägran, ville helst bara sitta av och springa därifrån. De fick sänka och då tog jag mig över, men hoppade inte lika länge som de andra utan fortsatte utan bommar på andra sidan ridhuset.  Så jäkla äckligt, hästarna hoppar alldeles för högt över (van vid Ceros ponnyhopp, eller Milou för den delen) och jag hänger inte med, hästarna hoppar liksom uppåt istället för framåt. Fick gasa rejält och då gick det bättre men vi låg ner i kurvorna (hoppade på 8-volt med kombinationer, en fyrkant). Tog iallafall tag i det trots att jag faktiskt grät av paniken.

Nästa vecka är det julhoppning och då ska finaste Cero med :')

111214 - Dötid

Slutade ungefär 12.45, men har ett möte 15.45 som är obligatoriskt, SUCK! Har iallafall skrivit ett filmmanus till filmen som ska göras efter jul, och nu tänkte jag mig ännu en gång sitta och titta på parelli tills klockan är slagen. Har jag riktig tur hinner jag med bussen 16.16! Blir nog bara mocka hos Cero ikväll, och lite undermanding time tror jag :)

111213 - Sucess


111213 - If you always do what you've always done, you've always get what you've always got.

Idag ändrade jag lite utav mitt arbete med Cero och sedär, visst blev det bättre resultat! Lär mig massor av Parelli Connect, problemet är att jag har 4 uppgifter kvar på level 1 (hur nu det kan vara ett problem, borde vara överlycklig vilket jag även är!), sen är det jobba, jobba, jobba och jobba med det så det verkligen sitter och repetera hela tiden!

Nackdelen är att level 2 finns inte på video på Connect, dvs du måste köpa det. Level 1 + 2 går bara att köpa i paket, ca 800kr + frakt från USA. Har därför satt ut en annons och hoppas på att bara kunna köpa level 2 begagnat!

Mysbild från dagen, efter lite arbete (Short range gick sådär, porcupinegame zon 1 bra, sideways mot staket sådär, yoyogame över förväntan, bra!) blev det undermanding-time i boxen :) Cero undrade nog varför matte satt i hans mat och sov, men han var rätt nöjd med situationen och verkade tycka det var mysigt.



111213 - Lucia!

Luciadagen tillbringas i skoln, just nu svenska (=betygssnack = mycket fri tid = Parelli!). I efm ska Cero och jag försöka pricka av dom sista grejerna på listan, vi är fan snart klara med level 1, hur glad är inte jag? :D

Helt okej svenskalektion!


111212 - Parelli program

Suger in mängder av nyttig information ikväll, ser mina brister och blir mer och mer sugen på att jobba bort dom. 




"Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me and be my friend."


111212 - Jobbig kväll

Trött, illamående och fel humör. Cero var riktigt jobbig idag, stått själv idag + imorgon pga att hagkompisen kastreras, och då blir han så äckligt översocial att han ska sitta i knät. Han var sist kvar ute så han fick gå in när jag mockat, fick knappt bära ut vattenhinken utan att han stog i dörren och skulle vara på mig, samma med foder och vad jag än gjorde!

Han har förövrigt käkat upp hälften av sitt julpynt inatt, inte druckit nånting och dessutom rört omkring hela bädden, så får hålla koll på honom. Han har dock bara fått i sig lite tallris, glittret hade han spottat ut, tur det! Förstår inte hur han lyckats, trodde ändå jag satt upp det utom räckhåll.

Har förövrigt blivit medlem i Parellis club idag, ska nu studera programmet i en månad därefter bestämma om jag ska betala för det (80kr/mån, första månaden gratis!), och så har jag ev hittat en tränare inom PNH :) Imorgon ska jag jobba lite från marken, därefter har jag insläpp. Onsdag kommer jag sent, har möte inför jobb på jullovet! Så då blir det bara mockning, och tors + fre jour så mamma tar honom på fredag så behöver jag bara åka dit på torsdag :) Med andra ord vila även denna veckan, uteritt och jobb i helgen :)
Bjuder på en grann bild ifrån dagen när jag inväntade tåget imorse! Nya tiderna suger, måste gå upp 20min tidigare bara för att dom ändrat dom -.-


111212 - Mingel

Just nu är det "mingel" i skolan, alla har satt upp plancher om sina projektarbeten och vi har även ett bildspel som rullar, och vi ska finnas på plats för eventuella frågor ;) Nu är det ju så att ingen på Vreta bryr sig så ja! Här är vi, duktiga och allt...

111211 - Testning nr 2!

Idag gick det bättre, gjorde nya hål på stropparna och hade en extra padd under padden (heh!), då gick det rätt så bra :) Försöker bara lösa hur jag ska få upp padden från manken, ligger och trycker där nu! Och så fixa en kortare gjord så jag slipper ha massa grejs under padden :) Var ute ca 30min i skogen, skritt på småvägar med mamma som sällskap, Cero skötte sig superbra! Ingen livlina på idag ;) Enbart hackamoret alltså! Blev en galopp på slutet, Cero ville helst inte stanna för det var jättekul att springa fooort! ;) Supertrevlig idag, LBE rakt igenom, inte helt fel!

Trots att han var LBE jobbade vi med låg energi, idag gick det inte fort i skritten ;) Han fick friheten att göra vad han vill så han lekte sökhäst mestadels av tiden (huvudet i backen), gick bort från stigen några steg, ut i skogen och så tillbaka på stigen. Ibland ville han skritta på och då fick han det, men lika ofta ville han gå och filosofera och jag var lika nöjd med det, idag ville jag ha en positiv upplevelse :)
Bjuder på en riktigt dålig bild där det ser ut som jag tappat sitsen totalt, jag håller precis på att backa honom ("vigglar" med benen, dvs typ vickar fram och tillbaka på fötterna och därav ser det ut som jag sitter i stolsits) ;) Den blåa padden under ska förhoppningsvis bort snart, ligger inge bra!


111210 - Barbackapad (testning)

Det gick sådär, faktiskt! Den var längre än jag trodde, men tänkte inte mer på det. Skulle sadla, la en padd under och inser att dom gjort hela stropparna åt fel håll på sadeln! Fy fy på mig, som skar av dom så det blev korta stroppar kvar och gjorde hål, och spände som en vanlig sadelgjod. Skulle bli 4 varv med dom långa! Funderar dock på att köpa nylonstroppar från Hööks, kostar 39kr/sida. Sadelgjorden som följde med var ca 60cm, den jag köpte var 85cm. Till och med 60cm-gjorden var för lång!

Får tillfälligt lägga en padd till under och hoppas att den ligger kvar, det gick inget vidare för hela sadeln gled bak 15cm idag! Ska även försöka skaffa en mindre gjord men tror det är svårt, går inte att få kortare tror jag... Kvällen blir sämre än sämst, min tv fungerar inte och mamma tvärvägrar byta, hon ska se på ett gäng tråkiga kostymgubbar som dricker vin och äter mat. Nobellgalan alltså. Vem bryr sig? Jag som hade flera filmer jag skulle se ikväll, sug.

Cero gick iaf fint på hackamoret, går bättre med ridning än markarbete just nu, tror jag måste säga ifrån och vara bestämd och levla upp. Travade och galopperade lite, traven var fortfarande skumpig med padden men galoppen var som att sitta i en fotölj, mjukt och följsamt.  Tror han lyfte lite extra på benen i traven pga den tunga paddocken nu när snön smält och det är lervälling på vissa ställen.

Imorgon ska Ceros box julpyntas och så blir det kanske en uteritt, därefter ska mitt nyårslöfte fixas! Jag och Lina ska börja träna på gym efter jul, ska stärka bålen som bara den nu :)

111210 - Nöjd tjej!

Min barbackapadd kom igår så den ska invigas idag! :) Repgrimman såg lite stor ut, valde att göra ett natural hackamore av det, ska också testat i eftermiddag! Ett natural hackamore är en repgrimma med fasta tyglar och fast ledrep, så man kan välja att hoppa av och leda hästen under ridturen, eller arbeta med den för att sedan rida. Repet inköptes imorse, hade valt ut det perfekta repet på Jula, billigt också, men självklart slut i lager... Så det fick bli ett vanligt treslaget rep, har sånt till mina reptyglar + grimskaft och det blir skönare efter ett tag iallafall! Allra helst skulle jag vilja bli filmad lite i efm men mamma ligger i migrän så det går tyvärr inte vägen.

Igårkväll pysslade jag ihop en film på Cero tillsammans med ett tal av Obama, blev väldigt nöjd faktiskt :)



Nu bär det av mot stallet!

111209 - Panik

Slog upp ögonen 5.45, gick och duschade, åt frukost, packade väskan och allt. Går och lägger mig, ställer klockan, somnar. Vaknar 7.11, WTF? Ställde klockan på 6.40, tåget går 7.11! Upp i ren panik, blåsa håret, slänga på sig kläderna och allt, gick ut till bilen 7.30 och inser att jag måste skrapa rutorna -.- 7.35 rullar bilen ut från parkeringen, tänker att fan, blir nog sen. Halt ute + tar ca 25min att köra till skolan. Normalt sett är det skitsvårt att köra av motorvägen och byta fil, brukar fortsätta in mot lkpg, in mot malmslätt och upp på andra sidan igen, tar bara 3-4 min extra. 

Men idag var jag fräck och kastade mig ut och bytte fil och gasade på mot skolan och är här 7.48? WHAT? 13 minuter från mantorp? då körde jag ändå lagligt... Illa! Paniken blir ytterligare lite värre när jag knappt har nån bensin, räcker nog hem och till stallet ikväll men inte mycke mer!

Nu blir det matte!

111208 - Lusten försvann nånstans på vägen

Igår och idag har jag verkligen varit helt sjukt trött, jag slocknar direkt när jag kommer hem och sover tills såhär dax ungefär och då äre dax att plugga.. Är snart uppe i 2 veckors konstant feber och hosta och de verkar inte vilja ge sig av! Måste till skolan ändå. Idag red jag dressyr på Mixen, fina killen! Gick faktiskt riktigt bra mot slutet. Unghästclinic på efm, inser vilken skillnad det är på Cero och jämnåriga halvblod.

Ett 4-årigt halvblod som går kvalitén vilket är väldigt många som gör, ska kunna gå en bana på 1m och enstaka hinder på 1.10 (= LC nivå, enstaka LB) (alt löshoppas 130cm). De ska kunnas rida i alla gångarter i båda varv i någorlunda stabil form (ungefär LB).

Cero är då 4,5år och närmar sig 5-årsstrecket, kan skutta 70cm (LD-10) någorlunda stabilt, dvs 20cm mindre än egentliga kraven, men så är han ju en tyngre ras. Kan inte ens rätt galoppfattning, absolut inte galopp på volt och formen är bara någorlunda stabil i skritten.

Men så kan man väga över det på ett annat sätt, det där 4-åriga halvblodet som kanske flyger i luften för en plastpåse är inte alls på samma nivå som Cero, som är så miljötränad att han inte skyggar för annat än kossor (träning pågår!), går att rida ut barbacka på i alla gångarter, numera även på repgrimma, och man kan vara trygg och göra precis vad du än kan tänka dig.

Jag väljer nog hellre den sortens utbildning, vi har all tid i världen att utbilda oss "korrekt"! Sen får man räkna med en hel del vila pga skador och sjukdom, och dessutom, visst är det lite väl höga krav för en 4-åring? Ana och jag stog och diskuterade under clinicen, "Pat, han skulle gjort såhäääär!", haha! (Pat Parelli)

Red iallafall ut en sväng på Cero ikväll, ca 35min skritt, mys! Cero var på bra humör. Lina och Molle som sällskap (red förövrigt Molle igår!). Blev dubbelbetsling, repgrimma i grund och vanliga tränsbettet om han blev jobbig, fick använda bettet när vi travade en kort sträcka och när han blev lite väl närgången med Molle, annars funkar repgrimman super, iallafall när jag rider själv! Fick ett sms om att barbackapadden är nu skickad så den bör komma nästa vecka, LÄNGTAR!

Nu blir det iallafall plugg inför nationella svenska imorgon och förhoppningsvis greja klart samhällen, mycket avprickat från listan nu!



111206 - Första snön

Firas med en barbackatur på älsklingen! Både han och jag tyckte det var mys, och inte nog med att känslan redan är på topp tack vare snön, så red jag på repgrimman och han skötte sig KANON! :'D Hade tränset över ifall jag skulle behöva byta, men ickedå :') Tappade spöet när det var 300m kvar så satt av och han gick lös till stallet, stolt matte!



111205 - Matteplugg pågår

Sitter i soffan och äter äppleklyftor, dricker vatten och pluggar matte, hur duktig är inte jag? ;) Sanningen är att det är inte så jobbigt att plugga matte bara man får igång huvudet, sen går det av bara farten!  Har iallafall mamma som sällskap så blir det inte helt ensamt :)

Imorgon ska jag trotsa Ceros vila och rida ut en kortis i skritt, tror det kommer uppskattas av både två! Överväger thermoridbyxor, beror på temperaturen.. Trots att det varit soligt idag så behövde jag skrapa rutorna vid 17 när jag åkte till stallet, det gillar vi INTE! Men det låg lite puder på backen i Mjölby och började dessutom snöa när jag var där, lycka :'D Cero älskar också snön, det här är "våran" period ;) 

Blev lite mys i stallgången när jag tagit in Cero, reda ut svansen och borsta bort leran, mys tyckte båda två, Cero har verkligen lärt sig stå stilla nu, står och vilar och tycker det är jättemysigt :D Har ett superbra pälsglans, Foxfire, trodde inte det skulle vara SÅ bra men jo! Reder ut svansen typ varannan vecka, då sitter pälsglanset kvar sen gången innan och det är hur lätt som helst att reda ut :) Nackdelen är bara att jag gjorde en ordentligt rykt och tog på pälsglans för två veckor sen över hela kroppen, och det sitter fortfarande i, skapligt halt att rida barbacka och till och med sadeln gled, men nu börjar det gå ur lite ;)

Tror killen uppskattar vilan, blir lite lågintensivt nu, mycket Parelli och mycket lugna uteritter med nya padden som snart kommer och träna på att rida i repgrimma :D


111205 - Sjukgymnast

Gick bra, mest skitsnack idag ;) Fått två till övningar, återbesök om en månad! Blir super. Har nääästan gjort klart labben idag, en fråga kvar så den lämnar jag in ikväll och även matten ska råpluggas! Har precis ätit lite goda riskakor med ostsmak och fruktsoppa till de, nu blir de en powernap innan stallet, blir bara mockning och en rejäl rykt ikväll :)

111205 - ...

"..." är ungefär vad som pågår i mitt huvud, så sjukt trött! Fortfarande feber men här är man. Imorgon är jag iaf ledig! Har matte, samhäll och mentorsmöte. Matte fick jag vara ledig ifrån eftersom samhällen är hemprov och mentorsmötet är flyttat, gilla! Så imorgon är det kötta plugg som gäller, jobba MASSOR matte eftersom jag var sjuk i fredags, och så se till att minst halva samhällen blir klar. Får se om jag orkar bli klar med labben med, måste prata med Nellie idag och se till att jag förstått rätt! Och Anna också så jag förstått rätt om uppgiften jag missade sist.

RAPPORTEN KLAR! Underbart.

111204 - Månskenspromenad

Japp ;) Varit på "månskenspromenad" med diverse varelser såsom häxor, troll, tomtar och snögubbar i lunnevadsskogen med mina systerbarn! Nu hemma, ska plugga lite till ikväll, se till att bli klar med rapporten och så behöver jag plugga matte, få se vad jag hinner för behöver sova senast 23 iallafall!

Har även varit i rappestad och kollat på en gammal rockard, eventuellt projekt. Däcken är riktigt dåliga och järnet är rostigt, finns en planka att sitta på men inget mer. Planen? Lättviktssläde! Sätta på skidor istället för däck, räta upp skaklarna så de blir i rätt vinkel, på med trissor och linor istället för svängel, ny sits, ryggstöd och golvbrunn! Den ska duga i vinter iallafall, till våren/sommaren är väl tanken att ta bort all rost och måla, men det blir då!

Vacker paintbild, ohja ;) Det blåa är alltså det som finns, det svarta är det som ska till/ändras. Kommer bli perfekt att glida runt med i vinter när maratonvagnen blir för tung!


Haft feber sen förra måndagen till och från, låg och hög. Värst i onsdags-torsdags, men den sitter fortfarande kvar, och hostan som är riktigt elak ibland. Imorgon får det bli skola + sjukgymnast ändå!

Dax att smörja in tatueringen lite till!

111204 - Andra advent

Blir nog en riktig slappardag! Gick upp 6.30, hade utsläpp i stallet. Gick rätt smidigt, därefter fixa allt till Cero och kratta stallplanen, åkte hemåt straxt innan 9. Gick och la mig och sov till 11, snart lunch och så ska jag nog vila en stund till, sjukt trött! Sen ska jag försöka få lite plugg gjort, fick reda på att hemprovet i Samhällskunskap som vi fick när jag var sjuk ska vara inne nästa måndag, usch! Får glädja mig med att jag bara har lite krav på både energidiskussionen och rapporten. Matteplugg ska göras idag också. 

Imorgon är det skola ca 9-12 (förberedelser inför redovisning av PA nästa vecka) och därefter sjukgymnasten!

111203 - :')

Precis en sån känsla var det när jag jobbade Cero idag! Eller i början mest :| 
Började med friendlygame med plastpåse på sticken, gick bra. Sen upp på pallen och träna att flytta sig mot mig, bort från trycket av sticken Var tionde gång fungerade det haha.. Han ska trycka sig mot hela sticken hela tiden. Stor suck! När jag väl fått honom intill pallen kunde jag inte låta bli att sitta upp. Mjukisbyxor, slitna stalluggs, ingen hjälm och med enbart repgrimma på Cerp som tidigare inte fungerat jättebra att styra med. Men, han har ju ett hjärta av guld så jag prövade.

Resultat? Superbra :') Tänk att man kan bli så lycklig över lite skritt. Gjorde halt bara jag tog lätt i repet, svängde hur lätt som helst, både serpentiner och volter. Ryggade bara jag "satt tillbaka" och tog lätt i repet! Så nöjd matte :'D Hade dock bara 22" repet på, så kunde bara styra från ett håll, så blev lite friendlygame med repet också blandat med att svänga det över huvudet för att kunna styra åt andra hållet. Nästa gång blir det reptyglar på! Nästa gång jag sitter upp har jag förhoppningsvis min barbackapad också, och nya repgrimman! 

Åååh jag är så enormt lycklig att ha min älskade guldhäst! Bild från dagen! Mina uggs är förövrigt ännu mer trasiga nu. Förut var dom helt delade på högerfoten, sulan lös. Cero tog ett rejält bett idag så jag blev av med lite stoppning också ;)



Har förresten satt på en snabbknäppning på gamla repgrimman, får se om jag ev har kvar den som slit å släng-grimma. 

Matte, får jag tugga på pinnen?



111202 - Gammal film

Eller, så gammal är den inte, men sån underbar känsla att se alla gamla klipp och känna exakta känslan man hade där! Typ när Ella rider runt, fina kloka Cero! Eller när vi lekte vid vattnet vid terrängen efter hans vila och han var sprudlande LBE, när Cero kastar upp Ana på ryggen (STOLT matte!) eller när han hade dampryck första longeringen efter vilan! Eller första gången vi red på terrängbanan och han bockar och sparkar bakut som en idiot så jag nästan flyger av :')



111202 - *trumvirvel*

Tadaaa!



111202 - Surprise!

Mitt fredagsnöje ;) Vad som döljer sig under det får ni se ikväll! Gjorde skapligt ont på vissa ställen, kändes knappt nått på andra. Värre nu efteråt, svider ;) Rätt så svullet och rött, men så värt det :'D





111201 - Listan

  • Historiaprov Gick helt okej!
  • Matte
  • Rest hopphästens utrustning
  • Rapport på projektarbetet
  • Labbrapport + diskussion naturkunskap
  • Muntligt framträdande i Svenska nationella prov 9/12! Förberedelser
  • Uppgift om hästens utbildningsskala (STOR UPPG!) - Klart vecka två, dax att starta..
Rätt så duktig tjej!

111201 - Ny design, jajjemän!

I brist på annat att göra. Nej, nu ljög jag, för jag har massor skolarbete att göra men ingen motivation + behöver en bok som finns i skolan.

Förresten är pappa bäst! <3 Får barbackapadden i julklapp :')

111201 - Julklapp till mig själv, check!

Naturhästen har en julkalender varje dag fram till jul med ett erbjudande som bara gäller den dagen. Tänkte att barbackapadden kommer nån dag, tror ni inte det är den första? :D Dock var det lyxvarianten nedsatt med 600kr, inte illa! Åså repgrimman också, allt landade på 1300kr inkl frakt :D Nöjd tjej! Får bara hoppas jag får lönen inom datumet som padden ska betalas, annars får jag tillfälligt ta lite från stora kontot :)

Har haft jättesvårt att välja vilken padd jag skulle ha då jag egentligen tycker att grundutförandet ser mest stilrent ut.. Men när det skiljer så mycket i pris så ;) Kan ju hända att grundpadden kommer senare i kalendern men vill inte chansa!

Svarta padden i grundutförande, 1299:-       vs Svarta padden i lyxutförande, 1599:- 999:-!
Båda är gjorda i mocka, skillnaden är att handtaget är i mocka, undersidan i fleece och det är inget dekorativt på lädret, jämfört med lyxmodellen där handtaget är gjort i läder, undersidan i fusk-fårskinn och snyggt dekorerat på lädret, dessutom förstärkt vid sadelgjorden.

Var en sväng på travshopen igår, skulle ha sadelgjordstunnel + bröstludd att sätta på draglinorna. Bröstluddet fanns i fel färg och sadelgjordstunneln inte ens i rätt material. Blev att beställa från börjes istället, svart ludd och så var det billigare med en ny westerngjord än en tunnel så det blev det, en med ludd på! Ingår en repgjord med padden men vill ha något mer tryckfördelande... Ramlade ner ett par vita benlindor i korgen med ;)

RSS 2.0