111130 - Vila

för både mig och  Cero! Hemma från skolan resten av veckan, var jobbigt bara att ha insläppet med hjälp av mamma, tack vare febern -.- Feber, hosta, huvudvärk. Tog nyss ett varmt bad i ett mörkt badrum med lite Winnerbäck i bakgrunden, underbart! Var en sväng på apoteket förut och köpte tabletter mot hosta, ska tas 3 ggr/dagen i 5 dagar så får vi se om det blir bättre. Hoppas jag blir bättre tills fredag för då FÅR jag inte hosta, iallafall inte efter lunch!

111130 - Host host

Vaknade med feber imorse (haft feber till och från sen i fredags) och rejäl hosta, valde att ändå gå till skolan pga historiaprovet. Men nä, jag mår verkligen inte bra så jag går hem. Har egentligen estetiskt val i eftermiddag (databild) och vi ska jobba i photoshop, jag menar det har jag ju aldrig gjort förut... Så det var helt okej att jag åkte hem eftersom jag redan kan det bara jag gör uppgifterna! Så jag beger mig snart hemåt, vilar ett par timmar och därefter åker mor och jag till stallet, insläpp! Men jag tror det blir en sväng till travshopen före det, köpa lite smågrejer.

Är hemma resten av veckan med. Imorgon ridning, orkar jag aldrig. Fredag ledig...

111129 - Minus ett

Ja, minus en sak på "datum att se fram emot"-listan... Har faktiskt avanmält mig från träningslägret. Eller ja, jag hoppas jag kan det. Anmälan är bindande men jag förklarade läget och hoppas de förstår, helst vill de att man skaffar ersättare! 

Det är alltså som så att Cero hostat ett tag och jag har gett honom vila nu i MINST 2v för att reparera sig. Då är det 3 veckor (varav första veckan skritträning, sätter alltid igång så) sen pang på träningslägret, och jag är inte riktigt säker på om han är i topptrim då. Han är det inte nu och behöver kondition, därför var tanken att träna kondition och styrka nu fram till lägret men med två veckor bort så nä, det känns verkligen inte rättvist mot honom!

Så om någon läser och är intresserad släng iväg en kommentar! Ridlägret är på mjölby ridklubb 2-4 januari!


Snuttis förra vintern, så nöjd med PNH! <3

111129 - Datum att INTE se fram emot!

Haha insåg igår i allt längtande att jag har en hel del skoluppgifter.

  • Matteprov idag - Gick inget vidare, har bara mig själv att skylla!
  • Historiaprov - Imorgon! Känns dock okej
  • Matte, jobba en bit i boken innan veckans slut
  • Rest hopphästens utrustning - Så snart som möjligt! Satsar på innan veckans slut
  • Rapport på projektarbetet - Klart senast mån 5/12
  • Labbrapport/hemprov naturkunskap - Klart senast fre 9/12
  • Muntligt framträdande i Svenska nationella prov 9/12! Så gott som klar med förberedelser..
  • Uppgift om hästens utbildningsskala (STOR UPPG!) - Klart vecka två, dax att starta..
Idag har jag varit riktigt duktig! Allt klart inför historiaprovet, pluggat och allt. Både PM:et och manuset klart till muntliga nationella! Idag ska jag göra klart hopphästens utrustning och resten av veckan ska jag jobba på rapporten så den blir klar!

111128 - Datum att se fram emot!

Ca 12/12 - Igångsättning Cero!
23/12 - Min lön kommer PLUS jullov! :D Alla "måsten" är inköpta, dvs den efterlängtade barbackapadden OCH en ny repgrimma blir min :'D Troligtvis beställer jag den dock ännu tidigare, leveranstiden är ju ett par dagar och dessutom 14 dagar på mig att betala fakturan ;)
2-4/1 - Träningsläger med Cero!

Förövrigt gick Cero jättefint idag! Lite segt i början, märkt att fas 1 tar tid för honom att reagera på men när jag sänkte min energi och kraven så blev han så fin så! Dagens uppgift var lastpallar. Upp, ner, stanna, backa av, backa på, på med framdelen och flytta sig runt i en framdelsvändning, samma med bakdelsvändning med bakdelen på pallen men där klarade han bara ett par steg, lite för svårt än tror jag.. Han fick även gå i "trappa" med lastpallar! Så dutti så pojken :D Nöjd när jag släppte kraven och han fick äta medans jag plockade ihop pallarna igen ;)

Repgrimman sitter verkligen inget bra.. Ändrade den något när jag hade den på Teitur, men den går inte att ändra tillbaka och nä, allt blev fel. Nosdelen och sidostyckena superkorta så repgrimman sitter för långt ner för min smak. Därav inköp av ny :D
Matte det blåser äckligt och jag vill inte stå här...
Ser missnöjd ut men är nog mest uttråkad av alla basic-grejer, men han står ju och vilar + tuggade och slickade så det var nog inte så farligt ;)
Mycket nöjd pojke får belöning: äta gräs!

111128 - Shopping!

Först sjukgymnasten, helt slut i kroppen. Har fått övningar som ska göras varannan dag, intressant! Återbesök om en vecka. Därefter upphämtad av mamma så blev det shopping :D Bra dag idag! Hittade ett par jeans (FYND! 150kr, sista paret, i min storlek :'D), letat i ungefär ett halvår ;) Precis min smak, snygg i midjan också! Åså en skjorta, en plisserad randig, svart/genomskinlig, skitsnygg! Åså en present till en liten pojk, åså en gymboll ordinerad av sjukgymnasten! Nöjd tjeeej :D

Lite halvtaskiga bilder, så sjukt dåligt ljus i mitt rum..

111127 - Fine hästen <3

Cero är lite hostig så han får en viloperiod nu, egentligen ska han ha en månad men han fick ju 2 veckor i oktober så det blir två veckor nu med. Blir nog lite skrittaktivering ändå, promenader och PNH :)
Idag blev det basic-jobb! Sideways bakom bom (gick super faktiskt!), rygga, flytta framdel, bakdel. Avslutade med att rida 5min i halsring, tränade halt och igångsättning och lite styrning, gick bättre än jag trodde! Nu sitter jag hemma och äter god lövbiff med potatis och persiljesmör! Har ärvt Anas lungcancer (= hostar sönder mig, typ rakblad i halsen) så sitter och smuttar glögg hela tiden och knaprar fisherman friend.
Cero har täcke på sig nu i stormen, i och med hostan just nu och det småduggar och blåser äckligt mycket. Han verkar dock inte lida för det, är nog skönt :) 

Försöka fortsätta plugga idag!

111125 - Mot stockholm!

Idag bär det av mot Stockholm för Globen Horse Show! Tyvärr (eller det är nog bäst så) har jag inte mycket pengar med mig men lite ska jag iaf shoppa. Ska bli kul, bortsätt från alla timmar i buss ;) Men man har ju bra sällskap :D

111124 - Leverpastejsmackor

med gurka och ett glas nyponsoppa till, det är min frukost, mums! Har bilen idag, sovmorgon <3 Gick upp vid 7 och åker nog vid halv 8. Bara slänga sig i ridkläderna, stalldag idag! Har haft sjukt ont i ryggen en period, får se hur det går att rida. Dressyr på fm och hoppning på em, men jag är sååå inte sugen. Ont och fryser och trött och blä. MEN, jag har ju iallafall bilen och det är inte svinkallt ute, tänk positivt! OCH! Jag har leverpastejsmackor :)

111121 - Uteritt

Kom på att Cero har inte varit ute på ett bra tag, sen förra söndagen tror jag! Bara blivit dressyrande och longering, jo visserligen en skrittur ute i onsdags men ingen i normal "fart" på länge.

Började på travslingan och joggade fram ett par minuter, därefter ner för galoppbacken, över ullekalvsvägen och iväg till klätterbackarna. Klättrade en i skritt och en i galopp, tyckte dom var äckligt branta framförallt nedför så nä, inget för mig eller Ceros dåliga framben! Sen vände vi hemåt, Cero fick fnatt när han såg en häst i en hage typ 500m ifrån oss, började trippa och ha sig. Men sen lugnade han ner sig, galopp uppför galoppbacken och så trassla lite på skogsvägar i skritt. Skutta lilla stocken i skogen, hålla galoppen en stund efteråt, jogga lite igen. Avslutade på travslingan med galoppfattning x 5, bad om höger, vänster, höger, vänster, höger. Fick vänster x4 och till sist höger ;) Men då var jag nöjd, jogga lite och så skritta av! Han blev ovanligt svettig för den turen, var ändå inte så mycket fart och var ute i ungefär 45min!

Klockan var ungefär 16 när jag kom tillbaka, nästintill mörkt. Tog av Cero grejerna, på med fleecetäcket med hals och in i boxen. Efter att maten var uppäten frågade jag om han ville ut, men han vände bort huvudet när jag kom med grimman så han var nog rätt nöjd med att vara inne :) Ökade på hösilaget så han hade nog 8kg inatt haha.. Normalt sett äter han 11-12kg hösilage om dagen, ibland upp till 16kg! Dock tog jag honom lite tidigt från lunchen idag så det gjorde inget :) Bytte till vanliga fleecet när jag åkte för det med hals var redan blött, plutten! Vill ändå inte klippa mer, då måste han gå med täcke i hagen och nä, det gillar han inte. Bättre att han får stå inne och torka!
Nöjd häst!
Därefter blev det att baka cupcakes hemma :D Borde plugga lite nu ikväll också, suck!

111119 - Nya bilder!

Idag var Denice så snäll så hon fotade när jag red Cero, blev ett lätt repetitionspass på 30min efter träningen med Lina i torsdags och han var precis lika fin nu som då :D Matte får jobba lite för att få fram det men då är han så hiiimla fin!


Förresten blev det volvoköp idag! En 850 - 95, dragbil så nu kan vi iväg och träna. Taggar inför träningslägret i januari! Nu har jag silverbil och guldhäst :')



111117 - De rullar på!

Skola med allt vad prov och inlämningar heter, Cero går bra och tuffar på, idag red Lina honom och dressyrade, han ger ju verkligen inget gratis men i slutet var han så fin så! Imorgon bio + utgång med Denice! Letar även bil då mamma sålt audin = hon tar polon... Så hon köper polon av mig så ska jag hitta mig en dragbil!

111111 - Epic datum

Bloggar inte så jättemycket för tillfället, har en hel del i skolan! Ligger smått sjuk, feber och förkyld. Varit i skolan ändå dock och ska jobba i helgen på skolan, hoppas jag klarar av det! Har nämligen troligtvis en spricka i revbenet också, jäkla känsliga kropp.. Jättemysigt när man nyser eller hostar, eller bara andas för den delen.. Eller böjer sig! Alltid är det något som är fel! Är det inte leder eller muskler så är det skelettet. Menmen, tar det lugnt med ridningen ett tag! Vet inte ens vad jag gjort, trooor jag kan ha slagit i lite när jag gled av Cero igår och slog i framvalvet på något konstigt sätt... Glider alltid av istället för att hoppa pga mina leder, trots att han inte är så stor, så ja, kan vara så! Fint blåmärke där jag har ont också... Känner mig lite som filuren på bilden ;)



Cero har markarbetats och hoppats av Linnea i veckan, såg verkligen super ut! Bra framåtbjudning och ja, han har ju faktiskt bra teknik också :D Han är nyskodd med brodd och sula nu, går super med bra framåtbjudning, riktigt kul att rida honom nu!

Idag vila för Cero, imorgon med pga jobbet. Söndag uteritt, Anzo har honom då, så han rids av henne. Måndag tänkte jag longera eller tömköra, ska nog hålla mig på marken ett tag! Sen vila tis+ons och så dressyrridning torsdag, längre än så har jag inte planerat :)

(HAR JAG NÄMNT HUR UNDERBART DET ÄR MED KÖRKORT!?)


111108 - Några dagars frånvarande Tove

Har haft fullt upp :D I lördags var det storstädning av bilen, tvättade och bytte klädsel i fredags och i lördags fixade jag allt invändigt! Sen blev det stallet, efter det hämtade jag mormor och morfar i Mjölby och åkte hemåt! Mamma fyllde år i lördags så firade henne hela kvällen! I söndags var det full stalldag. Var där vid 8, fixade allt och sen var jag och Lina ute och körde en sväng med fina krutponnyn :D Lite envis och seg mot Lina men förövrigt fin och pigg, blev två varv runt travslingan med MYCKET galopp och så lite svängar och träna på att hålla galoppen, jättefin var han! Rejsade lite på hemvägen också, dock på hans initiativ ;)

Hemma var han svettig, trots att han var klippt! Framförallt vid virveln, magen och halsen. Efter hans käk fick han gå ut i hagen med ett fleecetäcke på sig medan vi hade "hinderdag" i stallet, plockade in nästan allt hindermateral för vintern!

Därefter mockade jag Nisällas hage så jag var helt slut och hade sjukt ont i kroppen när jag kom hem, så slocknade i sängen 3 timmar ungefär, sen var dagen slut!

Igår ullared, så jävla efterlängtat :D Gjorde av med 5000kr så nu är jag fattig! Helnöjd dock, blev lite stickade tröjor + smink och  "smått och gott" till mig, och massa till hästen!
Blev neoprenboots, tygelreflexer, sadellås, ridstrumpor, flera handskar både tunna och vinter, kylliniment, fleecetäcke med hals (välbehövligt nu när han blir så svettig!), transportskydd, träns (jääättefint mjukt fodrat med strass), skrittäcke i röd fleece, 4st röda catagoskydd (professional choise-typ!), väst (röd att tävla med :D) och massa annat!

111104 - Fullpackad dag!

Upp tidigt, in till Max Tattoo och försöka fixa tid. Börjar tappa tålmodet nu, han skulle höra av sig "inom de närmsta dagarna", det sa han i slutet av september. Inte hört av sig, tills jag kom idag. "Visstfan, jag ringer senare idag, LOVAR!" istället för att ge mig en tid direkt, jag menar det är en text på 3 ord, tar max en timme inkl förberedelser. Och fredagar är dropin. Har han ringt? Nej.

Iallafall, hem och till verkstan! Tvätta bilen och sen fick fina polon nya kläder! Hade en enkel klädsel fram förut, nu är den helgrå med VW-märket hela bilen! Jättefaaaajn. Tog ungefär 2 timmar och mycket pill innan allt satt. Sen hem och käka lite och åka till stallet, fixa allt och rida ut med Annzo och Cogge! Blev ett par bakutsparkar idag så han är piggelin! Imorgon får han vila, ska fixa stallet, mocka hagar och så kanske en promenad med Cero. 

Lite ändrat, hovis kommer tisdag istället, blir perfekt :) Imorgon vila, söndag köra med Lina, måndag rider Annzo, tisdag vila :) Skulle dock vilja ha skor nu!

Därefter åkte jag och köpte grejer till min mors födelsedag imorgon! Sen in till Mjölby igen, hämta mitt körkort :D och så slocknade jag i soffan tills  nu xD Ska städa lite innan sängen kallar!



111103 - Dagens!

Dagens blev att åka till stallet trots stallfri dag, var och red Linas fina dressyrälg Molle :D Nejvars, ingen älg han inte, men stor jämfört med Cero :) Skönt och roligt att rida en välutbildad häst, så jag tackar Lina för lånet! Var ute i lite mer än en timme, därefter åkte vi till Cero, Annzo hade inte varit där än så jag mockade och fixade allt :) Sen skjutsa hem Lina och så hem och slänga sig i duschen!

Nu sitter jag här med en godispåse och Pepsi Max <3 Och ska fortsätta på rapporten, hur nu de ska gå ;)

111003 - Bilar är bra å ha

Har jag märkt! ;) Blev en snabbis till travshopen, köpte waterfordbettet som jag pratat om ett tag. Ett med parerstänger! Blir att prova nästa vecka tillsammans med ett nytt träns som ska köpas i Ullared, redan valt ut ett ;) Svart med ceriserosa foder och pannband :D Hovis kommer på onsdagen, dock när jag är i skolan men Cogge skulle skos samtidigt så de löser sig!

Blev även en tur till CG och handla godis, billigt ju (a) Nä nu ska den där jäkla rapoorten bli gjord så man kan slippa ha dåligt samvete över att den aldrig blir gjord!

111102 - Brumma bil!

Idag har jag brummat bil hela dagen! Åkte till stallet vid 13, med sällskap av bästa Ana som tog körkort idag, grattis :D Lunchfodring och mocka och så, sen körde Ana min bil in till stan där vi köpte små tack-presenter till våra körlärare! Därefter skjutsade jag henne till tåget och skulle egentligen tillbaks till stallet och rida, men hade ingen motivation.. Tråkigt! Så jag åkte hem istället, har lite skuldkänslor för det men å andra sidan har han ju en tappsko och behöver inte gå.. Imorgon har Annzo Cero, sen rider jag på fredag, eventuellt lördag och så vila söndag-måndag :) Ullared på måndag :D

Imorgon upp tidigt och ringa Pinge och höra om han kan komma ut och sko Cero! Förhoppningsvis redan imorgon eller fredag. Det blir guldskor och sula för vintern nu!

Imorgon är det stallfri dag, får se vad jag hittar på :) Ska plugga iallafall!

111102 - Körkort!

Japp, jag klarade det! :D Var ute och åt igårkväll och den här veckan har jag bilen för mig själv eftersom vi har tre bilar (en ska såsmåningom ställas av).

Skulle ta bilen till stallet för en timme sen, problemet? Jo, mamma lämnade ingen garagenyckel! Så jävla förbannad är jag, har lunchfodring och det går inga bussar. Nyckeln är inte någonstans, mamma påstod att hon satte den i bilnyckeln men nej. Rotat igenom hela huset, hela hallgolvet, hela altan, överallt. Den ÄR inte någonstans. Jävla idiotmamma.

Ringde till mamma och hon slutar tidigt så sa att antingen kommer hon hem nu med nyckeln (hon har antagligen två med sig), eller så lunchfodrar hon när hon slutar. Hon fick sluta en timme tidigare så hon kommer hem vid 13 så tar jag bilen ut då.

111101 - Nervositeten tar över

Usch, jag skulle bli SÅ besviken om jag kuggar idag :( Har körlektion 14-14.45 så det känns iallafall bra! Därefter kör jag upp 14.45.. 

WISH ME LUCK!!

(Förresten, bra datum att ta körkort!)

RSS 2.0