111031 - Ville bara tala om...

ATT JAG KLARADE UPPSKRIVNINGEN :'D

111030 - Milkshake?

Konstigt, sa Cero.



111030 - Bildbomb från Ceros hem!


111030 - Högskoleprovet!

Gick rätt så bra faktiskt. Man får inte reda på själva "värdet" mellan 0.0 och 2.0 förrän om 4 veckor, men fick iaf 82 rätt av 160. Sen var jag ute i stallet och småfixade igår, sen hem och äta godis till favoritfilmen :)

Nu ska jag snart ut till stallet, först rida eller tömköra Cero (inte bestämt än) och därefter ihopsläpp med Herkules som han ska gå med en vecka under avmaskningen!

111028 - Galopprogram och musik!

Idag blev det två varv runt slingan, blandat galopp och skritt med sällskap av Lina och Max! Cero var som alltid fin, faktiskt rätt lyhörd trots sällskap, bortsett från i början då han stack upp mulen i röven på Max vilket resulterade i att jag fick en spark på foten.. Och ja, jag försökte få bort honom men han totalignorerar tygeltag när han ska hälsa, suck! Fyra galoppintervaller blev det, dock rätt så korta! Tänkte köra på galopprogrammet en gång i veckan och träna flås och muskler, men kanske själv för då är det lättare att få koncentration. Lite varierat, ibland själv och ibland med Lina :)

Sen hem, stretcha och äta upp sitt lunchhö (blev väldigt sen lunch av nån anledning, så jag tog in all lunch i boxen så åt han när jag gjorde iordning plus efteråt) och ut i hagen! 

Nu har jag suttit och laddat ner en massa låtar, tänkte bränna lite skivor till bilen. Nackdelen är bara att vi bara har DVD-skivor hemma, så går inte att bränna :/ Nehe, nu ska jag nog ta och sova snart! Högskoleprov imorgon :)

111028 - Bilder från P&J i onsdags!

Lite bilder från hopptävlingen :)

111028 - Film!

Film från träningen för ett par veckor sen :) Står dock fel datum i filmen...



Fina killen!


111027 - Ridning, ridning och åter ridning!

Igårkväll var det P&J, hoppade 80cm på fina skolhästen Milou! Felfria och det kändes kanon, jag tog tyvärr bort galoppen lite för mycket innan fyran och när jag skulle byta galopp mellan 7an och 8an fick jag ingen galopp så det blev att travhoppa 8an ;) Men felfria :D

Idag stalldag i skolan, på förmiddagen dressyr på Spacy! Bara markarbetat henne förut så det skulle bli kul. Mycket piggelin och springig häst men fick henne att gå super till slut, fina skänkelvikningar med rakställd häst och lugn takt i traven, däremot vänstergaloppen kändes inget vidare ;) Men nöjd ändå! Blåsor på händerna, när hon inte får som hon vill rycker hon med huvudet så ja, det var tur att Denice lånade ut sina handskar till eftermiddagen :)

På eftermiddagen markarbete på Daphne. Hon är väldigt lättriden tycker jag, väldigt rytmiska och taktmässiga gångarter, lätt att samla och superduktig på att hoppa. Lägger ner övningen vi hoppade nedanför, lite slarvigt paint-ritad. Hon skötte sig super och fick mycket beröm! Behöver dock fortsätta träna på att hålla handen rätt, lägger gärna ner dom.. Icke bra! Kanske kommer upp film såsmåningom, har film från uppvärmningen :)



Sen hem och klippa Cero! Han skötte sig super, lite läskigt att klippa i ansiktet men ja, kan behövas, mycket lättare att knäppa nosgrimman då! Blir lagom med en spårklippning.



Förresten planerar eventuellt jag och Vickan att dra till Ullared 7/11! Beror på hur det går med körkortet :) Isåfall blir det massa hästshopping, finns en hel del på inköpslistan, bl.a. en hel del förbrukningsgrejer, boots (han ska snart broddas och gå med boots runt om), reflexer, bett, träns, pälsglans, vinterjacka, ridstrumpor och ridhanskar och förhoppningsvis ett fleecetäcke med hals! 

Kommer nog upp en film senare ikväll från Ceros körträning 8/10 :)

111025 - Svenska nationella

Snart är det dax för nationella proven! Sitter med Denice och pluggar på texthäftena. Årets nationella handlar om inre och yttre resor, och vi har som uppgift att läsa och sammanfatta med 3-4 meningar vad texterna handlar om och hur man kan koppla de till temat. Snart lunch, hungrig!

Blir nog en LCHF-period snart igen.. Välbehövligt! Har dessutom anmält mig till ridlägret 2-4 januari med Cero, tre pass varav jag önskat ett hoppass, så blir ett hopp, två dressyr :) Ska bli skitkul! Sitter samtidigt och drömmer mig bort, kliar i shoppingnerverna. Jättesugen på ett riktigt dressyrträns med vit fodring :'D Blir nog att köpa ett waterfordbett med parerstänger också, såg att travshopen fått in såna! Dyr investering men ja, Cero blir snygg och jag vet att han gillar det bettet :)

Det här tränset blir det troligen! Vit fodring i nosgrimman, pullbackknäppning, fodrat nackstycke med utanpågående nosgrimma :'D 

Och ett waterfordbett eller kulbett som det också kallas! Det är ett femdelat bett, något skarpare men ger samtidigt ett jämnt tryck i hela munnen! Har lånat ett sånt tidigare och Cero gick super på det. Vill dock ha ett med parerstänger som sagt :)


111024 - I'm back!

Allt känns plötsligt lite bättre. Rapporten ska snart påbörjas, mitt arbete om hopphästens utrustning är inlämnat OCH Cero har fått skutta idag :D En kombination med ett språng emellan, och en trekombination med två galoppsprång mellan varje! Kombinationen låg på ca 60 och trekombinationen var tre kryss på ca 40-50cm. Duktig pållehäst! Och så några räcken på 50-60cm också. Styrbar, behöll galoppen, lite vinglig ibland och skulle behövt lite mer framåtbjudning, men oj vad han mognat! Istället för att ta ett halvt galoppsprång innan han hoppar av, hoppar han hellre av stort. Innebär också att om jag bara lägger honom rätt blir sprången kanon :D

Sen har jag varit och inhandlat födelsedagspresent till mamma och en ny grimma till Cero! Hans cob-grimmor är lite väl små ;) Betalat lite räkningar har jag hunnit med också, till uppskrivning, uppkörning och lite smink som jag beställt hem! Jobbat hela helgen, jobbar även helgen v. 45 och förhoppningsvis nyår också, pengar :'D Planerar att göra av de pengarna på en Ullaredresa samt ett ridläger i början av januari. Och så blir det nån gång i framtiden pengar när jag säljer allroundsadeln (svårsåld jäkla sadel), då blir det barbackapad också. Även kanske en hoppsadel på G, vi får se hur det blir framöver! 

Förutom det ska jag hopptävla på onsdag, P&J 80cm på Milou! Fick även ett mail från Hööks om att de har 20% på jackor, blir nog en stalljacka inköpt på onsdag också! Livet rullar på som det ska med andra ord :D

Ajuste, Cero har fått en medryttare också! Annzo som har Herkules i stallet (frieserhingst f-10) rider honom på torsdagar så att jag får lite lugn och ro, eller ja, mest vila eftersom jag är skapligt trött efter stalldagarna! Dom passar super ihop och Annzo och jag har precis samma tänk om hur han ska ridas så det blir perfekt :) Cero har lite smått 4-årstrots emellanåt, till exempel att sticka iväg i galoppen och vägra stanna, eller helt plötsligt ändra riktning (tvärstanna, flyga åt sidan osv) för ingenting, både ute och på banan.. Haha, men det går väl över ;) Han är i en växtperiod också, högre rumpa än manke!

Ceros nya grimma på bild, en blå protector-grimma med röd fodring från Källqvist :) Mjuk och fin!


111024 - Lånedator

Lyckan är enorm :')

111018 - Datorabstinens

Det är hemskt utan dator! Har fått låna Denice dator nu under lunchen medan hon är hemma, men annars har jag bara pappas dator en kort stund varje dag. Men har iaf inte så mycket plugg just nu, ett naturkunskapsläxförhör imorgon, prov i naturkunskap och hoppning B nästa vecka, och så projektarbetet. SEN LOV :'D

Btw väldigt skön vecka, igår slutade jag lunch, idag 13.50, imorgon 10.50, torsdag ledig och fredag heldag!

111016 - Frånvaro

Jag kommer vara frånvarande ett tag, min dator kraschade i fredags och beräknas ta en månad innan den är lagad :( Men försöker smyga in ett inlägg då och då från pappas dator eller förhoppningsvis lånedator från skolan.

Körträning med Cero igår, pärlan är jätteduktig! Idag projektarbetestävling, äntligen klart! Vi har klarat det utmärkt faktiskt.

111013 - Äntligen!

Inga rester som ligger och trycker, inga inlämningar eller läxor! Allt klart :'D Bara NK-läxa till tisdag som jag så gott som redan kan och prov som är två läxförhör ihopsatta dvs inga nya frågor, så ja :D Så himla gött! Firas med att dejta kudden, upp tidigt imorgon och ha körlektion!

111013 - Äntligen!

Inga rester som ligger och trycker, inga inlämningar eller läxor! Allt klart :'D Bara NK-läxa till tisdag som jag så gott som redan kan och prov som är två läxförhör ihopsatta dvs inga nya frågor, så ja :D Så himla gött! Firas med att dejta kudden, upp tidigt imorgon och ha körlektion!

111013 - Jour och ridning

Igår hade jag ett hål mellan jouren och skolan så jag red Atom! Dressyrade lite, jobbade med galoppöppnor och slutor. Fin kille, men jag fick jobba rejält! Jouren gick rätt så snabbt iallafall. Idag har jag ridit ut på Cero, pigg och det gick bra bortsett från att han drog med mig i slutet. Galopperade och fick inte stopp, hästjäkel.. Matte är snäll och sätter ett milt hack på och då är han "snäll" tillbaka genom att sticka! Menmen, får se till att bara ha hacket när jag skrittar ut helt enkelt. Sen lunchfodra och nu har jag käkat lunch och ska vila en timme.

Btw! Ev. kommer jag snart ha en stallfri dag i veckan..

111012 - Soffhäng

Ligger i soffan och vaknar till, nyduschad och ska iväg mot tåget om 45min.. Ska orka klä på mig, packa väskan och blåsa+platta håret under den tiden, så jag kan gott ta det lugnt ;) 

Igår hade jag jour som sagt, åkte direkt till Cero. Var där 19.30, mockade och såg att det lyste på ridbanan och blev sååå ridsugen. Mamma hade ryktat Cero medan jag mockade, så frågade om hon kunde ta resten av stallet, vilket inte var några problem (halma, byta vatten, packa påsar, fixa kraftfoder). Lite träning inför dagen när hon har Cero själv.

Fixade iordning Cero, jobbade lite i skritten med volter, därefter tänkte jag trava en långsida för att känna på honom och det gick.. fort! Sen lite serpentinbågar och så lovade jag att Elin skulle få rida, så hon kände på honom i en kvart ungefär :) Galoppjobbet överlämnade hon åt mig, jag är så himla glad åt min lilla skit nu :'D När Elin red fick hon höger i vänstervarv (?? :D), och ingen vänster alls, han var nog lite trött.. Sen fick jag höger i höger, och vänster i vänster. Finfin kille! Riktigt mysig och längde riktigt bra i höger! Nu är jag supersuper träningsugen, men vi kör lugnt ett tag till! Igår blev det nog 30min sammanlagt iallafall. På torsdag ska vi eventuellt ut och köra, eller rida ut! Vi får se hur det blir, troligen ridning eftersom jag inte vill köra själv än.

Nu fix inför skolan, tjoho!

111011 - Samhällskunskap

Sista lektionen, skööönt! Jour mindre kul däremot.

Sitter och tänker tillbaka på Lukas-tiden, min förra foderponny. Någon gång i livet ska han tillbaka, min fina lilla körponny! En roslagsvagn och en fiiin bröstsele på det :'D



111011 - Den där listan..

.. Bara tråkiga grejer kvar så den skiter vi i! Nu sitter jag och har projektarbete, ska snart ha religion, därefter lunch, naturkunskap (film och läxförhör) och samhällskunskap! Sen har jag jour 16-19, hoppas hoppas på ridning men det lär väl inte bli det.. Sen hämtar mamma mig så ska jag till Cero! Är där sent så blir bara stalljobbet, och imorgon tar mamma hand om Cero. Torsdag är jag ledig så då rider jag på dagen plus har lunchfodring! Sen är den här terminens jour över, skönt.

På begär av Johan, lite nyare bilder?

111010 - Bilder

Matteeee? Du har glömt lägga in kvällsmat!

Hm, vad håller hon där på med?

Det där vill jag hjälpa till med! (Mamma sopar bort spindelnät i taket)

111010 - Tidigt insläpp

Åkte direkt till stallet efter skolan, mamma hämtade mig vid bussen. Mocka + halma, hämta Cero som var blööööt (den enda hästen utan täcke), fick stå inne med fleece medan jag fixade klart resten av grejerna, tog av täcket och sen stretchade honom och åkte hemåt! Så idag fick han gå in redan kl 17, men han verkar rätt nöjd ändå. Åkte förbi MRK och skulle kika in på bytarboden om mina grejer blivit sålda, men självklart är det bara öppet jämna måndagar haha..

Efter kvällsmaten blev det en timmes powernap i soffan, nu plugga naturkunskap och historia och äta glass med krossat choklad i, muuums! Bilder utlovas senare ikväll!

111009 - Kvällens planer

Matteplugg och godaste snackset: vindruvor! Citygross sålde ut för 5kr/paketet, köpte 3 st :D Äter garanterat en ikväll, såå gott! Btw, lite bilder!

Först ut, finaste Milou! En av favoriterna på Vreta :) Det där tränset är ursnyggt + mjukt, undra vart man får tag på det haha...



På språng med Lina och Molle!

Och min finaste Cero som lagt på sig på bara två veckor! Muskler fattas, framförallt bak, men det är ju pga erlichiosen.. Blir snart bättre! Och björnpäls <3

111009 - [20] Något jag vill göra

Hm, svårt, alltså på vilken nivå. Något jag satsar på eller något jag vill göra idag liksom. Oavsett så skulle jag vilja komma långt i körningen och visa framfötterna på tävlingar, få meriter. Men å andra sidan skulle jag bli lika glad av att bara ha Cero som skogsmullehäst i både ridning och körning!

Annars vill jag gå ut gymnasiet med bra betyg. Ser skapligt ut redan, har 13 MVG, 6 VG och 2 G.

111009 - Körning!

Cero får sättas igång lite lätt nu, men jag ska hålla mig till skritt och lite trav i ett par veckor. Idag tänkte jag faktiskt köra, inte gjort det sen KM:et för en månad sen! Ska bli sjukt kul :D Sen fixa allt i stallet och så har jag lunchfodringen. Ska alldeles straxt börja klä på mig och sen dra mig mot stallet! Riktigt kallt ute så blir rejält med kläder. Men solen är framme iallafall!

111008 - Bio, utgång, jobb

Efter bion blev det utgång med Denice, Felicia och Natalie! Därefter bussen hem (smått vingliga) och sova 3 timmar innan det var dax för 11 timmars jobb. Är nu parkerad i sängen för kvällen och ska sova igen mina timmar ;)

111007 - Bio på G

Blir ett snabbinlägg medan nagellacket torkar! Stalldag i skolan därefter till Cero, promenad och mys blev det idag. Om 40min ska jag gå mot tåget, ska platta håret, sminka mig och klä på mig så är jag klar!

111006 [19] Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

(Trycker ihop mitt vanliga inlägg här med: Stalldag = sjukt trött, därefter kvällsfodring = helt slut. Nu sovit 2h timmar i soffan och måste slänga ihop det sista på mitt inlämningsarbete. Hoppat Daphne, ramlade av, eller ja, landade på fötterna! Åså unghäst på Milou, och så har pappa hjälp till med insläppet, tog Cero och det gick inte så bra, pappa halkade och stukade foten riktigt rejält. Men ja, nu plugga!)

Tillbaka till ämnet. Kort förklaring: Finns alltid där, behöver aldrig berätta något, han vet.




Men bästa människovän måste man ju ha också: Ana!




111005 - Historia

Har historialektion men verkligen ingeeen ork alls!  Gjort klart en av två uppgifter, har ingen bok med mig så kan inte jobba med den andra... Slutar om 20min, då kommer mormin och hämtar mig! Hem och käka lite sen stallet! Ska nog rida en sväng idag med faktiskt. På fredag blir det bio med Denice, Linda, Felicia och Natta :D Dagens outfit: Leggins, turkos tunika (i guess?) och högklackade skor, 10cm <3 



111005 - [18] En bild jag aldrig publicerat förut




111004 - [17] Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Jag lyssnar nog inte på någon speciell låt vid ett speciellt humör.. Men när jag är arg blir det en viss genre, och när jag är glad en viss. Men lite exempel;

Arg: Six feet of anger - Corroded

Ledsen: Veronica Maggio - Satan i gatan

Glad: Mute Math - Spotlight

Stressad: Lars Winnerbäck - Hjärter dams sista sågn
(alltid LW, blir lugn av det)



111003 - Skrittur

Skrittade 20-25min på Cero idag efter sprutningen, pigg och glad häst :) Nu hemma efter mycket om och men och ska plugga samhäll!

111003 - [16] En bild som gör dig lycklig

Kanske inte just bilden, men känslan jag hade då! Första gången jag red Cero efter den konstaterade pålagringen + kotledsinflammationen, efter 2 månaders vila! 



111003 - Plugglista

Jag lägger in en plugglista mest för att jag ska kunna gå tillbaka och titta vad som SKA göras..

Idag: Plugga till samhällsprov imorgon (instuderingsfrågor)
Imorgon: Skumma igenom boken jag ska redovisa på onsdag (redan läst men behöver friska upp minnet lite).. Och så börja på filmanalysen av King Arthur.
Onsdag: Göra klart NK-uppgift och fortsätta på filmanalysen.
Torsdag: Har kvällsfodring och stalldag = kommer inte orka plugga något.. Men måste göra klart filmanalysen.
Fredag: Bio! :) 
Helgen: Plugga matte så jag ligger i fas!

111003 - Just take the fall, you're one of us


111003 - Jag kommer somna

På bussen både till skolan, och från den. Och på tåget. Är inne i en period där jag bara inte kan vakna utan att vilja slänga mig i sängen igen (visst, man är aldrig sugen på att gå till skolan, men nu är det extremt! känner varje dag efter om jag inte är iallafall liiiite sjuk...), och jag somnar alltid på buss och tåg sålänge jag inte pratar med någon.

Skola 9.20-15.20, därefter direkt till stallet, veterinären kommerkl 17 idag. Bara 3 dagar kvar! Nu ska jag käka upp min frukost, packa lite käk att äta efter skolan påväg till stallet och fixa till mig.

111002 - [15] Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Varför.. Svår fråga. Blir helt lugn av att vara i stallet, av att jobba med Cero. Ett sätt att ventilera, liksom. Att bara komma ut i skogen, barbacka, finns det något bättre? Ett sätt att glömma allt annat, komma bort från allt plugg och all stress och bara fokusera på nuet. Det räcker att se Ceros uppsyn när man kommer så vet jag att jag aldrig kan må bättre!

111002 - Minus femton centimeter


111001 - Det är visst nån som är tillbaka

Ingen lösning men ett spår 
Inga planer men ett steg 
Inte där än men på väg 
Inte ja men inte nej 
Inte bra men helt okej
Nu får det fan va bra

Det är visst nån som är tillbaka



111001 - Förändringar i foderstaten

Japp, så det sjunger om det!

Från;
Ca 6 kg hösilage
1 kg havre
0.3kg soja
0.5kg Krafft Muskel
1dl nypon
1dl mineraler

Till;
9 kg hö
½kg Fibergi Bas
½ dl nypon (minskad av anledningen att jag har "renare" nypon nu!)
40g mineraler


111001 - [14] Saker du gör vardagligen

En vanlig skoldag: Går upp kl 6. Äter frukost och fixar håret, sminkar, klär på mig och packar väskan. Allt väldigt långsamt pga att jag är så morgonstel. Cyklar till tåget 07.05 ungefär, är framme i Linköping 7.25 och bussen går 7.33 till skolan, framme vid 8. Lektioner hela dagen, fika en eller två gånger under dagen (borde vara schemalagt, obligatoriskt när man går på Vreta!). Efter skolan buss till Linköping, tåg till Mjölby, buss till stallet, och så promenad 1,5km.

Pussar på Cero när jag går förbi hagen, sen fixar jag stallet. Dvs mockar, halmar, byter vatten och skurar rent hinken. Gör iordning kraftfoder, kvällshinken direkt i krubban och morgonhinken utanför boxen. Packar höpåsar, kvällspåsen direkt in i boxen. Nu när Cero vilar tar jag in och borstar och pysslar med honom i stallet, annars blir det ridning eller annan motion! Sen blir jag antingen hämtad, eller går till bussen och tar mig igenom samma procedur för att komma hem.

Väl hemma lägger jag mig i soffan framför tvn och datorn, pluggar lite och sen lägger jag mig runt 22!

111001 - Första sprutan tagen

Vi var i stallet straxt innan 9 igår, vid 9 kom veterinären och tog första sprutan. Cero ville helst gå runt, tog ett bra tag att få i det hans kulle få.. Sen fick han stå inne en stund, fick ett extrakilo hö. Under tiden fixade jag allt foder och vatten så det bara var mockning kvar. Mamma och jag plockade ner lite fler småbalar också. Sen fick Cero gå in i stora stallet så klippte vi manen, försökte trimma lite på pannluggen så den växer nån gång (ser ut som pottfrilla nu) och borstade igenom hela svansen så han inte hade några dreads kvar! Fick tipset att fläta det grövre taglet underst för att det inte ska bli dreads, och behålla det övre för att få bort flugor, så det testade vi!

Cero stod och riktigt myste, inte ofta han kan stå stilla så länge utan att bli rastlös! Sen fick han gå ut i hagen så mockade vi, pysslade lite allmänt i stallet och sen åkte vi till ÖB en sväng. Sen tillbaka och lunchfodra, och så hem!

Lagade mat, sen slocknade jag på soffan. Nu sitter jag och ska väl baka lite, om jag orkar haha!

RSS 2.0