110930 - Kvällens låtlista

(lite Twilight-tema, plus Lasse!)
Lars Winnerbäck - Det är visst nån som är tillbaka

Paramore - Decode

Mute Math - Spotlight

Muse - Supermassive black hole

110930 - [13] Min högsta dröm

Hm, alltså just högsta dröm är nog rätt svårt. Men ja, bortsett från en älskande pojkvän och ett bra jobb, så hästgård.

Lagom stort hus, nyrenoverat. Gärna bastu och mindre spa inne. Lösdriftshage med 5-6 hektar, stooor halmad lösdrift och fri tillgång på foder. Boxar ifall installning behövs. Cero, Lukas och en fjordfarbror/tant. Min älskade förra foderhäst ska jag ha någon gång i livet, Cero ska aldrig försvinna ifrån mig och så en äldre fjord att köra par med Cero med samt lättare ridning för mor min och om man har kompisar hemma. Alla tre körhästar samt fjordarna ska ridas också. Stor uppvärmd sadelkammare, TRAKTOR! (Aldrig mer rulla storbal). TID! Ett välbetalt jobb, men inte jobba långa dagar. 

Så ser det nog ut just nu iallafall!

110930 - Händelsefull dag

Började imorse med att ringa Bitte, och fick provsvaret: positivt. 1:320 på Erlichia/Anaplasmaprovet, så nu ska han få penicillin 5 dagar i rad, sprutas. Hela kalaset slutar på 3-3500kr! Usch, får nog lägga tatueringen på hyllan ett tag.

Sen körlektion, gick faktiskt bra! Kör en Renault Megane nu! Pappa var med och sen åkte vi hemåt, jag fortsatte mot sjukhuset för en timmes onödig prat. Till och med arbetsterapeuten tyckte det var onödigt eftersom jag redan organiserat mitt liv så bra.

Sen skola, alla andra hade fått inställd religion så jag bad Denice kolla upp så vi verkligen hade det. Jadå, det skulle vi ha. Vad händer när jag kommer till skolan? Inställd lektion. Så jävla illa! Men Hanna skulle som tur var till Ikano så jag åkte med henne och tog sen bussen till rese och åkte hem. Hemma vid 14, la mig och sov, sen lagade jag mat (skaldjurssoppa) och efter det blev det stallet. Fixat i stallet, ryktat Cero och gått en promenad på en halvtimme! Nu hemma, ska se Idol och försöka plugga lite.

Imorgon kl 9 kommer Bitte ut och tar första sprutan, sen har jag lunchfodring också så är borta 8.30-13 ungefär.. Sen pluggrace!

110929 - [12] Min favoritgren

(något sent, men jag somnade tidigt igår haha..)
Körning! Ingen fråga om saken ;)110928 - 13 timmars stall

Jajjemän! Inklusive resor dit, emellan och hem visserligen, men ändå, 13 timmar!

Dressyrade på Filippa, jobbade med framdelsvändningar. Gick faktiskt rätt bra i slutet, jämn och fin, fick rätt bra kritik efteråt! Behöver dock vara lite mer "jävlar anama" vilket jag har svårt för ;) Och så intill med armbågarna och raka handleder. Efter det var jag rätt sliten, men fortfarande helt okej. Efter lunch uteritt på unghästar, alltså.. Jag har nog glömt hur underbar Cero egentligen är, en smart, lugn, orädd 4-åring med "ishuvud", reagerar knappt på nånting.. Ja, gick väl bra bortsätt från lite skutt och bockningar från de andra unghästarna så det blev tvärstopp ibland..

(Jag ifrågarsätter hur smart det är att rida ut med 6-7 unghästar samtidigt med en vuxen i tät och slut, hoppar en så hoppar ju alla)

Sen direkt till Cero! Gjorde iordning stallet och sen red jag ut 30-40min barbacka. Skritt och så en kort travsträcka. Jättefin, mjuk och JÄMN! Hur underbart som helst att han inte drar åt höger. ET-besöket har nog gjort underverk! Min fina bebishäst <3

Mamma och jag stannade och handlade lite på hemvägen, nu har vi slängt in en färdigfryst pizza i ugnen och väntar på att den ska bli klar (kvällsmat, sent!), blev bara ett par mackor efter skolan.

Nu betala studentkryssningen (4800kr för oss 4), sen käka lite och plugga NK!

110928 - [11] En låt som påminner om en häst du älskar

I do what I want
When I want to do it
No matter what it takes
I’m in to win it
And  I try
How do I get from where I am to where you are
Why do I get this feeling no matter the distance
No matter how far
We’ve got to meet in the middle
Take it one step at a time
Meet in the middle
I’ll come your way you come mine
Meet in the middle
That’s where we’ll finally see
Just how good it can be
It doesn’t matter how long it takes
As long as we’re gettin’ a little bit closer everyday
How do I get from where I am to where you are
Why do I get this feeling no matter the distance
No matter how far

We’ve got to meet in the middle
Take it one step at a time
Meet in the middle
I’ll come your way you come mine
Meet in the middle
That’s where we’ll finally see
Just how good it can be

It doesn’t matter how long it takes
As long as we’re gettin’ a little bit closer everyday
(Blir en parellifilm till låten för ögats skull!)

110928 - Dagen

Skoldagen helt okej (varit hos "psykologen" Milou Häggå hela klassen), sen stallet, pussa och borsta på Cero och fixa allt :) Nu sitter jag hemma och väntar på pappas syskon med respektive som ska fira mig, bättre sent än aldrig!

Ikväll naturkunskapsplugg samt samhäll.110928 - Gårdagens blogginlägg

Blev inte så många. Tänkte skriva när jag kom hem från stallet, men det blev så pass sent att jag slängde mig i duschen och gick och la mig! Tömkörde Cero på banan, han skötte sig kalas faktiskt. Ett par bocksprång i början, därefter gick han på bra i både skritt och trav (tog ingen galopp), skritten konstant form, traven gick han några meter i taget, så duktig så! Jobbade med lite bommar så han fick lyfta på fötterna ordentligt. Börjat lyssna mycket bättre på yttertöm nu så att han inte minskar volten hela tiden, utan jag kan ha kontakt med munnen hela tiden. 

Cero får vila idag och imorgon, ikväll kommer faster + farbror x2 och firar mig, bättre sent än aldrig... Nu ska jag lägga mig i soffan och snooza (Oftast går jag upp, äter frukost, tar fram kläder, packar väskan, går och lägger mig igen, går upp, tar på mig, sminkar, fixar håret och går till skolan).110927 - Ceros hoppteknik

Är faktiskt rätt bra! Framförallt frambenen, men även bakbenen eftersom han för det mesta öppnar sig bra, ryggverkan kunde vara bättre men ja, överlag rätt bra! För att få riktigt fina språng behöver han sära på bakbenen (låter jättebra haha!), för när han gör det får en lättare att trycka ifrån. Sen kan han vara ojämn fram och lyfta ett ben i taget. Vi smög över en liten stock igår när vi var ute, Cero hade öronen framåt och bjöd bra, travhoppade och rullade in i en fin, rund galopp efteråt :) Fina bebis <3 110927 - Naturkunskap

Sitter här och har fastnat på en uppgift. Skriver om biologisk mångfald, men har helt fastnat på första uppgiften, suck! Därefter har vi svenska, men tydligen är den inställd och vi ska ha naturkunskap då också. Så nu får jag ta tag i livet och se till att börja jobba, har ju nästan 2,5 timme på mig! Sen hem och laga mat. Mamma kommer hem vid 17.30 då ska vi slänga i oss mat och sen åka förbi travshopen och köpa en BoT ryggvärmare till Cero och därefter till stallet och tömköra!


110927 - [10] 10 saker du inte visste om mig

Hm, får väl se om jag kan komma på 10 grejer!

1. När jag var liten ville jag bli sopgubbe!
2. Jag har totalt fobi för att folk rör mina fötter. De får garanterat en spark i huvudet.
3. Spindelfobi, ew. Dock bättre nu än förut, men fortfarande extremt äckligt.
4. Jag dricker inte.
5. Jag ska aldrig börja röka, livrädd för att förlora min pappa som har KOL pga rökningen och vill absolut inte göra detsamma mot mina närstående.
6. Jag använder diadem under ridhjälmen nästan hjälm. Jag kan inte heller ha uppsatt hår i tofs eller knut utan att ha diadem!
7. Tydligen (enligt en säker källa: Denice) gnäller jag aldrig över mitt utseende, däremot gnäller jag inombords ;) 
8. Jag har alltid samma halsband, en diabetesbricka där det står vad man ska göra om man hittar mig medvetslös, samt ett kinesiskt tecken för kärlek.
9. Jag har en förkärlek till leggins, långt vitt linne och en tröja över. Dagens outfit: Svarta leggins, vitt långt linne och blå myströja över.
10. Jag kan inte överge mina älskade gympadojor. Hål under och slitna som bara den, jättefula! Men så sjukt sköna så jag kan inte överge dom.

110926 - Trött!

Gah! Direkt hem från skolan straxt efter 12, hem och byta om och äta, sen hoppa på tåget, byta till buss, gå av vid lycketorpshållplatsen och gå 15min. Fixade stallet lagom tills veterinären kom, blodprovet var snart taget och så fick han gå ut i hagen medan jag fixade det sista. Så kom Elin och vi fixade hästarna och red iväg. Pigg, piggare, Cero. Fick blåhålla honom hela tiden, och gick knappt att svänga.. Han som brukar vara så känslig! Blir nog bett ett tag nu. Riktigt fin skritt däremot, traven mest trippig men snabb, bockade till och med när vi skulle börja trava. Två vänstergalopper och en höger! 

Svettig när vi kom hem, dax att klippa nu! Han fick lite käk och jag svampade av honom, sen ut i hagen igen. Jag smörjde tränset (och tyglarna, de behöver bli myyycket mjukare, skavsår idag!) och hade turen att få skjuts till rese idag! Nyss hemkommen och nu ska jag käka lite sen ta en lång dusch.

Ska nog ta och köpa ett par riktigt bra ridhandskar, han börjar bli stark nu... Brukar inte behöva det när jag rider ut men på banan när jag jobbar och använder handen mer än ute där jag ofta rider på lösa tyglar, men nu får jag nog ta och skaffa det!

110926 - [9] Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Linda eller Pat Parelli! Låter filmen förklara.


110925 - Får ju inte glömma

.. att berätta att Cero fick beröm för sitt fina huvud hos ET idag! :) Alltså att han är smart och har ett bra huvud, inte stressar upp sig i onödan :)

110925 - [8] Min största rädsla inom ridsporten

Förut har jag aldrig varit rädd av mig, gjort precis allt. Men efter att det har gått mindre bra några gånger att hoppa Cero i sommar som slutat tokigt eller med en avramling, så har jag blivit mer och mer hopprädd. Tycker det är obehagligt att hoppa på skolan, visserligen hoppar de hästarna allt och stannar inte, men de hoppar så mycket större än Cero. Har svårt att hänga med och tappar lätt balansen över hindren när det kommer upp emot metern. Och när jag blir osäker kryper jag ihop i sadeln och det blir inte heller något bra - en ond cirkel.

Förövrigt gillar jag inte att jobba med unghästar. Framförallt Vretas unghästar. Då kan jag till och med vara lite skraj av anledningen att de är ouppfostrade. Cero är väldigt väluppfostrad, han kan testa att gå över gränsen någon gång men han vet vad som gäller, han gör absolut ingenting som kan skada något utan möjligtvis försöker gå några steg framför ledaren och leda - värre än så är det inte. Men övriga unghästar som hoppar, stegrar och drar runt i 120, nej tack. Självklart ska de få vara unghästar, men de ska kunna uppföra sig när det är människor omkring.

Annars är jag inte speciellt rädd för att ramla av eller så. Jag har ramlat av många gånger, men inte skadat mig svårt, en bruten arm en gång, förövrigt mest hjärnskakningar och muskelsträckningar eller något i den stilen.

110925 - Söndagen

Första blogginlägget idag, varit fullt upp. Equiterapeuten var ute vid 12, jag fick första tiden. Berättade bakrunden och hon kände igenom och förstog precis mina problem med att ställa åt höger, flytta undan för höger, galoppera i höger och allting. Extremt stel i höger bak, hon knäckte till höftleden några gånger och bankade med gummiklubban, Cero ryckte upp huvudet några gånger men sen stod han avslappnad och tuggade - Det var nog rätt skönt att bli "lossad". Hon märkte sedan efteråt att han blev mer jämn, dock långt ifrån helt jämn. Sen använde hon laser på ländryggen där han var väldigt stel (BoT över länd vid all motion tyckte hon) och kände i nacken på honom - Stelare häst får man leta efter. Hon tyckte att jag skulle röntga första halskotorna, böja åt höger inga större problem, böja åt vänster kunde hon knappt.

Jag kommer inte röntga, har tyvärr inte pengar till det. Han är stel, ja, men jag uppfattar honom inte så stel som hon berättar, inte vid ridning iallafall. Dessutom är det ju i höger han är stark, dvs vill dra åt vänster, där han ska vara stelast. Han ramlade nästan ihop när vi skulle ställa in honom i en box sen, helt "borta" i bakdelen, så det var med riktigt dåligt samvete jag lastade och åkte iväg.. Men han verkade klara det bra.

Lastade av, sen fick Cero gå in i boxen i någon halvtimme medan vi fixade hagen och lite, sen fick han gå ut och titta sig omkring. Stod och flörtade lite med Cogge ;) Han fick lunch och jag mockade boxen, packade påsar och gjorde iordning kraftfoder, fyllde på vattenhinken (igen, eftersom han lyckats ha ut den under första halvtimmen, nu får hinken vara upphängd).

Sen gick jag en sväng med Cero, han var pigg och glad och vi travade en liten sträcka också, han ville inte ens vända utan när han fick gå med långt grimskaft så försökte han vända in i skogen igen ;) Var ute 15min ungefär, verkar som att han fick tillbaka livsgnistan av att fixas till i bakdelen, antagligen har han gått och varit stel i h.b. väldigt länge. Han har varit trött och livlös i ögonen senaste tiden :( Men han verkar redan se något bättre ut.

Sen promenerade jag bort mot bussen och åkte hem, somnade i soffan och nu sitter jag och ser på tv med mamma och pappa.

En bild på finaste på promenaden :)

110924 - [7] En sak som aldrig får hända

Att Cero försvinner. På något sätt, skadar sig illa så att man måste avliva, eller att jag måste sälja eller ens låna ut på foder. Han är absolut det som betyder mest i mitt liv, det man längtar efter när man är i skolan, inte att man bara vill hem och lägga sig framför tvn, utan man vill hem till Cero. Jag får nästan ångest om jag inte varit där en dag, för att det känns som att jag sviker honom och att han går där och väntar på att jag ska komma och jag inte gör det. Men nu framöver kommer jag vara där varje dag eftersom han står uppstallad och jag måste mocka, känns på något sätt bra att vara tvingad! Annars kunde det vara mammas möten eller pappas ovilja att skjutsa mig till stallet som gjort att jag inte åkt, men nu går det bussar!

Ingen kommer någonsin ha mer betydelse i mitt liv än min häst, deal with it!110924 - Lååång dag

Usch ja! Gick upp 8.30, åkte 9.45 hemifrån efter att ha packat in allt hemifrån i bilen, redan då var bilen full. Upp till stallet, trycka in ytterligare tre täcken, 10 schabrak, sadel, sele, träns och annat smått. Allroundsadeln fick inte plats så den fick vara kvar, tog den nu på kvällen när Cero fick mat, den ska ändå vara hemma (säljas).

Var i stallet 10.30, men då visste jag inte vilka hyllor som var mina pga att det låg saker på alla, så inväntade Elin som kom 11.15. Sen in med alla grejer, försöka organisera (måste ha ordning på saker och ting!) och nu framöver blir det Vretasnurrning på tränsen eftersom man har så liten plats, nån nytta av Vreta ska man väl ha ;) Klockan var lite över 12 när vi var klara, mamma och jag tog lite lunch och tittade på clearrounden! Nästa gång ska Cero och jag vara med ;)

Sen fixade vi boxen, borstade spindelnät, tvättade boxen och gjorde rent krubban osv. Halmade rejält, jämfört med grannen har vi ungefär det dubbla haha.. Men jag vill att han ska kunna ligga ner utan att få liggsår/gå emot betongen :) Blir ingen bädd i vinter, så viktigt att halma mkt och ta ut allt skit varje dag! Sen städade vi där vagnen ska stå, tog ett bra tag. Lagom när vi var klara började KM dressyren, så jag fotade Nisälla, sen skrittade jag av Nisälla medan Elin red fram Oboy, och jag var lagom tillbaka när Oboy skulle starta, men jag höll ju Nisälla så mamma fotade. Men de blir nog bra det med, mamma har blivit duktig med kameran!

Sen stallmöte, de flesta skulle ta träckprov (alla utom jag tror jag), eftersom jag vet att Cero har mask, han är ju ändå unghäst, så väljer jag att inte göra det eftersom jag har så knapert om pengar (onödigt att betala för att få reda på något jag redan vet). Så ringde Per-Martin nu ikväll och han skickar maskmedel direkt, bästa veterinären! :) Cero får gå ensam tills avmaskningen är klar, så jag räknar med att maskmedlet kommer på tisdag, så får han gå ensam tis-fre och ihopsläpp nästa helg, så har han gått 3,5 dag efter avmaskningen :)

Sen vidare till Cero, fodra honom, och packa in grejerna som jag ska ha hemma från bilen till garaget. Bl.a. ett schabrak som ska säljas, och så lite foder (får bara i halva fibergi-säcken i min fodertunna i stallet) och allroundsadeln då.

Somnade i soffan direkt, sen tog jag lite käk och nu sitter jag här. Mamma bakar bullar och jag ska ge mig ut mot förrådet och leta reda på Ceros vattenhink tills morgondagen. Ska fixa ett bildäck att sätta vattenhinken i. Och så lite småsaker, som att sätta en hasp vid Ceros dörr för att kunna ha den öppen dagtid, och en hasp vid fönstret i hans box så att jag kan ha den lite öppen innan det blir kallt. Vi ska även ta ner eller ändra stegen till loftet i taket som hänger utanför Ceros box, gångjärn längst upp och sen är den upphissad och fastknuten i en regel i Ceros box - men den lär han garanterat pilla upp så att stegen flyger i golvet.. Så det ska fixas! Och en lös bräda i väggen. 110924 - Mot garaget!

Uppe tidigt, jag bara älskar att vakna liiite före klockan och vara helt utvilad. Vaknade för 10 minuter sen, skulle gått upp 9 :) Nu slänga i sig lite frukost, ta på sig kläder, sen ut och hämta grejer i garaget och bära ut till bilen! Har en hel del saker jag redan tagit hem från Rosendal som är parkerade där. Sen vidare mot Rosendal, där jag har träns, grimma + repgrimma och arbetarep, sadlar, täcken och schabrak kvar. Och hjälm, sjuklåda och ryktsaker. Allt ska iväg idag, utom grimma och ryktsaker. Sen använder jag inte samma grimma vid transporten imorgon utan min lädergrimma som bara används då, men jag vill ha en reserv i stallet ändå.

Frukost!

110923 - [6] Alla hästar i stallet

Hm, jag står ju ännu på Rosendal så vi tar väl hästarna där, har inte full koll på hästarna på lycketorp :) Missar säkert någon, finns ju en hel del hästar!

Shettisar:
Ludde
Zabina
Ricko
Belinda
Simone
Malin

Islandshästar:
Dúi
Feila
Hausta
Norea
Dreitill
Töggur
Teitur
Lina
Hetja
Raudur
Blàskinna
Ösp (lånas över sommaren)
Vinkona (lånas över sommaren)
Nattfari
Elding
Lokkadis
Aradis

Andra:
Juliana (fjord/shettis)
Birk (shettis/welsh)

Privathästar (alla islandshästar utom Cero):

Cero 
Vilda
Leikur
Noí
Gnà
Eir
Prinsessa

110923 - You know I'd catch a grenade for you

Skoldagen rullade på, kort dag. Sen hem, powernap, käk, till stallet. Arbetade lite med Cero idag med, planen var att jobba lite löst ute på fältet, framförallt för att han skulle få rasta av sig och leka ordentligt. Nu tycker säkert en del som läser det här att jag är knäpp som släpper min häst lös på öppet område men ja. Jag litar på att han inte drar utan håller sig runt mig. Han höll sig utan problem nära mig, men var för fokuserad på maten så vi körde on-line istället. Vilket gick mycket bättre! Klockren circling-game (vilket vi haft mkt problem med, framförallt varvbytena som sitter stensäkert nu!), flyttar både fram och bakdel i fas 1 (:'D) och i slutet bad jag honom trava löst brevid mig, jag höll bara handen på mankammen och provade att samla och öka lite, finfina killen höll sig precis brevid mig :D

Känns som han alltid i början måste testa vilket humör jag är på, vilket inte alltid är så kul ;) Men idag försvann det fortare än sist, bra det! Förövrigt har tatueraren ringt, inställd tid imorgon, fick ett meddelande inpratat pga att jag inte hann svara.. Men ja, han skulle ringa upp på tisdag, var akut tvunget att åka iväg. Ingenting fungerar nu i September! Inget blir som jag vill.

Nu kvällsfika framför Idol, en nektarin och en biskvi :D Pappa och jag har varit iväg och handlat, självscanning för första gången för de ;) Så jag fick visa hur allt gick till haha!


You know I'd catch a grenade for you 
Throw my hand on a blade for you
I'd jump in front of a train for you
You know I'd do anything for you
Oh I would go through all this pain, 
Take a bullet straight through my brain,
Yes I would die for you baby ♥110923 - *


110923 - Snart helg!

Så himla skönt. Visserligen fullt upp hela helgen, men ändå. Gick upp vid 8, har ätit frukost och duschat, ska hinna med att blåsa + platta håret, sminka mig, klä på mig och packa väskan - och har 1 timma och 20minuter på mig, skööönt! Sovit riktigt bra inatt! 

Dagen ser ut som så, först svenska 11-12, därefter lunch, sen religion 13-14. Hem, åka till Cero, funderar på att leka lite med honom idag igen.. Ge honom lite käk och en ordentligt ryktning, igår var hela han dränkt i lera. Sen hemåt, och åka och handla. Ska demonstrera för mina kära föräldrar hur snabbscanning går till, nytt på Citygross den här veckan, och de har ingen aning om hur man gör ;) Jobba lite på naturkunskapen ikväll också.

Imorgon, tatuering kl 12! :D Därefter åka till Lycketorp, halma upp boxen, flytta alla saker, ja helt enkelt se till att allt är klart till flytten :) Söndag kommer equiterapeuten ut och kollar Cero (och ett antal andra hästar), därefter tar vi vårt pick och pack och flyttar! :)

110922 - Bojah!

Nu är jag officiellt vuxen, har betalt mina första räkningar ;) Nämligen uppkörning och uppskrivning, om än något för sent (pappa hade missat att betala in haha).. Förresten, sadeln ute på annons!
KOM Å KÖP :D (för jag vill ha en barbackapad ;))110922 - Konstiga grejer på betet, igen.

För lite drygt en månad sen öppnades mittengrinden i hagen två gånger per samma dag.. Då gick hästarna i hela hagen. Det var jag som upptäckte det, och andra gången var dessutom båda grindarna borttagna på båda sidorna av staketet. Lägger in en bild för att ni ska förstå... Rött = grind, det är alltså mittengrinden längs vägen. Efter det stängde vi hagen så de enbart går i den högra delen.Idag hittade jag Cero i den vänstra delen, medan alla andra var i den högra. Staketet intakt, han kryper inte emellan och definitivt inte när det är andra hästar i hagen, han hoppar inte heller plus att det inte finns någon stans att ta sats för att ta sig över, och det är så pass halt och lerigt att jag skulle sett hovspår men ingenting. Kan vara så att någon varit där och släppt över honom, han kommer ju alltid först i hagen och går gärna följa john... Dessutom hittade jag ett maskrosjärn (ogräsrensare) i hagen när jag kollade staketet, inte lite konstigt. Alla hästar utan sår iallfall! Blir så himla skeptisk när sånt här händer..

Pratade med Cicci direkt och hon sa att det var dags att flytta hem hästarna nu, gräset börjar ändå ta slut nu..

110922 - [5] Favoritbilder


110922 - Vuxen och allt!

Japp, varit på banken, fixat bankdosa, flyttat lite pengar så nu är allt lugnt till körkortet osv, fixat ett riktigt Visa-kort och nu när jag kommit hem skickat in info till rekryteringsmyndigheten! Lär aldrig bli antagen med alla mina problem ;)

Nu ska jag käka lite, ta en tablett. Sjukt ont i höften, hoppade bästa Mixen idag, men det var ngt konstigt med stiglädren, hur jag än gjorde så blev dom inte lika, så kan vara därför jag har ont (enbart högra idag). Sen stallet, ge Cero käk, fotografera min hoppsadel inkl tillbehör och lägga ut på annons! Vill inte rida med den längre, den låg okej i början men jag tycker den har börjat lätta mer och mer bak. Förhoppningsvis blir det en barbackapad istället såsmåningom, men det blir sånt som kommer senare!

110922 - Halv stalldag

Slutar lunch idag, så enormt skönt att det inte finns ord för det. Trött, ont i kroppen, sitter och försöker få energi till att få på mig den andra strumpan, och sen ta mitt pick och pack och cykla mot tåget.. För en "vanlig" person är det inte speciellt svårt att få på sig strumporna, men när man är väldigt morgonstel och hasar runt på golven hemma för att man har så stela leder att det gör ont att böja dom, ja då blir det svårt att ta på sig strumporna ;)

110921 - Cero träning

Mjo han vilar ju den här och nästa vecka, men lite PNH skadar aldrig. I början var han bara jobbig, gick emot mig, skulle ta ledarrollen när jag bad honom gå på andra sidan vägen, 2m emellan oss, och allt jobbigt. Körde lite circling-game, först ville han mest springa så jag fick efter något varv av vigglande, driving game och röst ta två steg raskt åt sidan så jag kom snett framför honom. Resultat? "Ska vi leka? :D:D:D" med ett antal bocksprång, halt i gräset så han flög på rumpan och kom i liggande läge, rullade sig två gånger, åt lite gräs och sen tog sig upp igen ;)

Därefter var han jättefin, klockrena varvbyten i circling game i båda varven i både skritt och trav, skötte sig bra när jag bad om avstånd när jag ledde honom, lätt som smör att flytta både framdel och bakdel på :'D Har aldrig någonsin innan lyckats flytta framdelen med lätthet! 

Sen gick vi bort till ensilagebalarna som står utställda precis utanför hagen, ca 10 st. Lite mellanrum emellan, så jag stog utanför, skickade honom in och ut på olika ställen. I slutet räckte det att peka dit han skulle, man såg hur han tänkte, slickade sig om munnen, öronen framåt och letade nya uppgifter, söten! Skötte sig super mot slutet alltså!

Jag är så enormt sugen på en barbackapad! Hjälper ju inte att naturhästen precis satt ner de från 1295 till 999:-! Oschysst när jag inte har några pengar :( Vill ha en till vintern att rida ut med! Min dressyrsadel säljer jag inte, den ligger bra. Frågan är om man ska sälja hoppsadeln, den ligger sämre och sämre och lättar alldeles för mycket bak. Kan om jag har tur få lika mycket för den som barbackapadden kostar. Men det får bli senare, nu måste equiterapeut, blodprov och ev. behandling (som i så fall blir snordyrt) och körkortet bli betalt.

SEN, barbackapadd, BoT ryggvärmare och annat "vill ha" får komma efter mina jobbhelger, punkt!

110920 - Lite nittiotal på det, tack!

Väntar på historialektion med Ana och lyssnar på 90-talsmusik, NOSTALGI!

110920 - 10.25

Är det bara jag, eller fungerar ingenting just nu?

110921 - [4] Det här är jag bra på

Jag är allt som oftast väldigt lugn runt hästar, har tålamod framförallt med nya hästar. Har inte alltid jättebra tålamod med Cero eftersom han oftast larvar sig så att jag blir irriterad ;) Jag är en relativt duktig kusk, kan självklart förbättras. Jag är bra på att se mina dåliga sidor lättare än mina bra ;)

110920 - Sen stallkväll

Mamma kom hem 18.30, då slängde vi i oss mat och åkte till Cero. Ohyfsad väldigt LBI ikväll, men jag orkade inte bry mig. Han fick käk och jag borstade honom, igår var han hur lerig som helst men idag hade han lyckats rulla av sig det ;) Som mamma sa: Biafrabarnet, stor mage och resten skinn och ben Nu har vi iaf anmält oss till equiterapeuten, Cero får en genomgång på söndag innan flytten! 

Nu Idol och lite chips! (Jag kommer seriöst bli riktigt tjock om det fortsätter såhär... Haha!)

110920 - Trött?

Att jag är! Så sjuuuukt trött. Vaknat varenda gång jag rört på mig inatt när jag snuddat knäet... Nu har vi naturkunskap 20min till (Btw, MVG på provet, BOJAH!), därefter en snabbisfika innan samhäll :) Hemma till straxt efter 16 idag, då blir det natti natti nån timme, mamma är hemma 18.30 ikväll, då blir det en promenad med Cero i repgrimma + fodra honom och plocka nypon ;)

Nyser som en galning också *Prosit* Kanske inte tål Linda? :o

110920 - [3] Det här behöver jag träna mer på

Hm, rätt svår fråga. Självklart har man mycket att träna på, men ja. Framförallt bli mer stabil i kroppen och samordna hjälperna bättre, tex när jag ställer Cero på volt (ledande inner, pillar med ytter, rundar runt inner skänkel), viker jag mig nästan alltid i sidan. Mer noggranna och stilla hjälper! När det gäller körningen, en stilla hand, hålla ihop händerna, tänka på att inte sitta brett med händerna (det gör ändå ingen skillnad för tömmen).

110920 - Skolfoto

Blev skolfoto x 3, dels vanliga klassbilden, plus individuella och en extrabild på klassen från våra mindre seriösa sidor ;)

110920 - Veterinären kommer

På måndag 26/9 kommer veterinären och tar blodprov för erlichia! Vill kunna utesluta det med tanke på vingligheten/att han tappar bakdelen, inte kan sätta muskler (ett bete är ändå väldigt proteinrikt) och allmänt slö.. Usch :( 

Jag är iaf på plats i skolan, matteprovet gick rättsåbra, svarade på alla utom sista MVG-frågan!

Knät är ajajaj och fingret med, stort öppet sår som luktar apa (infekterat), har plåster över för att skydda omgivningen från stanken, egentligen skulle jag behöva ha det öppet för att torka upp men klantig som jag är skulle jag garanterat använda fingret och få hemskt ont. 

Nu lite projektarbete innan det är skolfotografering, blä på det! Men vi hoppas att den här veckan blir bättre, hittills är den bra förutom veterinärbokningen, 1200kr fattigare :( 

Vart ska jag få alla pengar ifrån? :O Har lite drygt 2000kr från födelsedagen, 750kr på kontot, 1200kr kostar veterinärbesöket och körkortet lär gå på rätt så rejält med pengar, ska ringa Thores i efm! Och så anläggningshyra på Lycketorp 500kr... Men ska iaf jobba v 41 + 45 (får nog inse att jag måste ställa in tävlingen om jag ska ha råd med allt)!

110919 - Bästa uppmuntrarvideon

Ingen tvekan om saken! *dumdumdumdum, Parelli inside!*
br>

110919 - Nyponkli

Har ännu en gång passat på att plocka nypon medans fina hästen äter sitt kraftfoder, mamma och jag har nog plockat 3kg tsm nu! Färska alltså, mycket mindre vikt torkade ;) Första kilot har torkats i ugn och nu stått på altan i veckan för att torka det sista! Så ikväll har jag stött dom i morteln och fixat iordning, det värsta är att det stänker upp när man stöter så det kliar som fan ;) 

Tyvärr får jag väl säga att jag kollade in kalendern idag för att planera in Sthlm Horse Show med klassen 25 november, och insåg att 12 november, dvs dagen vi skulle dressyrdebuterat, så jobbar jag på Vreta! Fy :( Måste ju jobba också, behöver dessutom pengarna.. Nu sitter jag och äter lite godis och ser på Idol, härligt!

110919 - Avramlingar

Satt och pratade avramlingar med Elin nyss. Hon hade ramlat av 2 ggr på 6 år på Nisälla, lite skillnad mot mig ;)

Jag har en rätt taskig balans, och dessutom har jag alltid åkt av för att Cero helt ändrat färdriktning, dvs hoppat åt sidan, stannat osv..

[1] Första gången jag skulle rida barbacka, hann inte sätta mig ordentligt innan han gick iväg och jag ramlade av på ett hinder haha! Som tur var plastbommar så det gjorde inte ont ;) 

[2] Red med barbackagjord i skogen, han hoppade för en vattenpöl och den gled, därmed jag! Tappade luften, låg kvar ett tag och såg Cero stå 10m ifrån mig och titta. När jag reste mig upp drog han iväg till stallet, snälla hästen ;)

[3] Vid trappen i klätterbacken! Klättrade i skritt uppför backen, som är rätt så brant, vid sidan av "trappan" (fälttävlanshinder, man ska hoppa 3 upphopp/nerhopp i backe), när vi kommer ända upp tvärvänder han 180 grader (blir rädd för något), vi är påväg i trav mot första trappsteget.. Jag försöker livrädd få stopp genom one-rain-stop, men icke. När hovarna var 20cm från trappsteget inser han att det inte är så smart, och vänder 180 grader uppåt igen, jag gör en kullerbytta över huvudet och landar på fötterna med tyglarna i handen! Var nog tur det, annars hade han nog stuckit iväg.

4. Satt upp barbacka vid betet och han gick snällt iväg när jag hade ett ben över, landade bland nässlor och taggbuskar! Myyysigt ;)

5. När vi hoppade grav första gången, vet att Simon var med och fotade. Bra första intryck av min häst ;) Travade emot, Cero hade bra bjudning, sen tvärstopp när han ser graven och jag flyger över huvudet, även här landar på fötterna!

6. Vid terrängtävlingen i somras, han vägrade två gånger på en häck, han hade aldrig hoppat häck innan. Jag tänkte att jag skulle trycka över honom och sen avbryta, han var trött, hade ingen framåtbjudning och kändes inte bra. Men ja, han hoppade stort så inihelvete, så jag tappade balansen och flög av, hade enormt ont i ryggen och höften och kunde inte andas. Cero blev fångad och såg riktigt ledsen ut, plutten! Fem minuter senare var jag uppe igen, lite yr och ont i höften men ryggen kände jag ingenting i. Hoppade hinder 1+2 igen, han vägrade på 1an så ja, det stämde inte den dagen. Krossat höft och hjärnskakning, plus ont i nacken!

7. Nu igår, skrittade alltså på långa tyglar barbacka på vägen mot betet, han blir helt plötsligt rädd för något, jag hann inte se något men troligen nån häst eller så som kom bakifrån (var precis vid brunnshagen), han hörde nog inte mkt pga blåsten. Han drog rätt åt vänster, jag flög av på högersidan, tog emot mig med höger knä och vänster hand. Handen känns liiite bättre idag, men fortfarande märken över hela handen där skinnet försvunnit, helt rött.. Skållad helt enkelt! Knäet svullet och uppskrapat, lite ont i nacken..

Kort sagt, skadat mig 3 ggr (2, 6, 7), visst var 4 inte skönt men det gick över efter nån dag.


110919 - [2] När & varför jag började rida

Jag började rida när jag var 6 år, alltså 1999! Då på Mjölby Ridklubb efter något års tjat på föräldrarna, jag antar att hästar var väldigt intressanta ;) Förutom MRK har jag ridit på ponnytravet här i Mantorp, på Rosendal, privat på islandshäst, haft sköthästar, medryttarhästar, foderhäst och nu Cero!

Om man jämför med Ella som är 6 år nu, som småridit på Cero och nu började på Rosendal (men blev sparkad av Ricko första lektionen och hoppade av), så är hon i en helt annan värld än vad jag var när jag var i samma ålder, enligt mamma! Jag var mer nyfiken, orädd och ville lära mig, medan Ella är heeelt i sin egen värld, helst åker häst istället för full fräs som jag ville, och dessutom inte riktigt är "på plats", därför vill jag inte att hon hanterar Cero, han är ändå unghäst och tänker inte alltid på vart han placerar fötterna!

110919 - Hemma!

Ingen skola här inte.. Inte nog med att handen gör... ont, så är hela knät uppsvullet så kan inte böja på det.. Typiskt! Dessutom har jag lite smått ont i nacken, tror mest på muskelsträckning eller kanske ngn sena som spökar, gör ont att vrida på huvudet.. Så ja, det blir hemmaplugg idag. Jobbar med projektarbetet via msn med min grupp, och ska se till att jobba klart all matte idag.

Sen upp och mysa med Cero i eftermiddag när mamma kommer hem, får halta mig ut till bilen ;)

110919 - Mina favoriter

I idol, är Moa Lignell och Andreas Larsson! GO GO GO!
Man bara måste älska Pelles min genom hela låten ;)

110919 - [1] En bild på favorithästen

Älskade Cero <3 (vintern2010)

110918 - Vi kör en lista!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning
1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

110918 - Thelwell-bilder

Lite roliga bilder ;) Nedan: Cero och jag när vi tävlar LC:2 (tänker framförallt på den vackra formen)!

¨

110918 - Dagens ridning

Cyklade vid 12 hemifrån ungefär, i halv storm, motvind och ösregn. Var nästan uppehåll när jag hämtat Cero, borstade och sadlade honom och red bort mot ridhuset, inte varit där på ett halvår. Men usch, underlaget inte det minsta förbättrat, sjuuuukt tungt och Cero tappar bjudningen direkt. Arbetade iaf med att få honom lösgjord, vissa saker gick bra, andra mindre bra. Stog hinder överallt så jag kunde inte jobba såsom jag ville.

Bra saker idag: Skritten, fin form och lätt att ställa och jobba på volt. Övergång trav-halt. 
Halvbra saker idag: Övergång trav-skritt-trav på diagonal (del ur LC:2), högergaloppen (kunde ställa höger och rida på oval ca 20x30m), travvolter i slutet.
Gick inte bra: Galoppfattningar (obefintliga, han sprang och sprang och sprang, sen fattade han), övergång galopp-trav (han byter bak innan han saktar av), travvolterna i början där han bara sprang på, kändes som han skulle ramla ut ur volten när som.

När jag travade av på hemvägen sökte han sig neråt, jätteduktig! Han har varit överlag lite småtittig idag, först för ett par kartonger på ett fält från betet, skulle vända och greja mitt på vägen. Sen en omkullblåst soptunna 5m från vägen som han gått förbi många gånger förut, där fick jag hoppa av och leda honom till stallet. Och så fåren när vi red förbi mot ridhuset. I ridhuset blåste det och ven, men han var rätt avslappnad ändå. Sen tillbaka till stallet, trött och svettig häst efter bara 20-25min i ridhuset, så jäkla tungt underlag. Han fick mat och sen skulle jag rida bort till betet. Hann 300m innan jag fick smaka asfalt. Rider alltid på halvlånga tyglar, barbacka i skritt till betet, han går där så ofta så han reagerar aldrig på nått. Men ja, helt utan anledning flyger han ut i vägen (som tur är kom inga bilar) och jag flög i backen, slog i höger knä + höft och båda händerna. Vänsterhanden helt skållad, har inget skinn kvar på fingrarna så lär inte kunna rida på ett bra tag :(

Knät uppskrapat rätt rejält också. Så jäkla förbannad var jag, fanns inte ens något att vara rädd för! Gick bort till betet med Cero, släppte honom och cyklade hem. Hade inte ens lust att säga hejdå, bara tog av hacket och cyklade hem istället för att stå och mysa som jag brukar. Han stog bara och tittade på mig, men jag hade alldeles för ont för orka bry mig.. Egentligen vill jag åka upp nu och mysa med honom, men no way att jag tänker cykla, och föräldrarna kommer hem sent ikväll.

Nu ligger jag i soffan, stelfrusen med en iskall vänsterhand helt utan känsel i, samtidigt som det bränner som fan. Hungrig är jag också, men orkar inte laga mat...

110918 - 11 timmars sömn senare

Helt sjukt. Ställde ingen klocka - vaknade nu? Sitter och äter frukost, dagens planer är att rida Cero, plugga matte och ta kort på några ridbyxor och lägga ut på Hästnet. Just nu regnar det ute, och jag måste cykla till stallet idag så det får vänta ett tag. Matteplugg alltså!

110917 - Jag måste sluta

vara så lat! Igår var jag erbjuden utgång, men stannade hemma pga att jag skulle upp tidigt idag. Även idag var jag erbjuden i Norrköping, men kom hem relativt sent från stan (Blev en trevlig tur med Elin på Sharpman också!) och var rätt trött eftersom klockan stog på 7 imorse, så jag avböjde även det, blev lite för stressigt och dessutom är det inget kul att sitta på tåg 45min mitt i natten för att komma hem, skulle garanterat somna och vakna någon annan stans haha.. Samtidigt känner jag att det finns bättre saker att lägga pengar på, det är ju inte så att jag är nån stordrickare, dricker bara nån cider pga tabletterna jag tar!

Godispåse och komedi, fast allt gott godis är slut haha.. Nu börjar det bli tråkigt att vara själv hemma! Hm, jag har ett svagt minne av att jag pratade med pappa förut, halvt i sömnen eftersom jag la mig en timme när jag kom hem... Haha! 

Nä, utgång får bli någon gång när jag inte har något planerat dagen efter och inte är heeelt slut. Man kanske ska vara duktig och plugga lite och få lite gjort när man ändå är hemma! Till exempel plugga in LC:2..

Btw, loppisen gick inget vidare. Inte en enda grej såld, knappt någon som tittade! Lämnade in så gott som allt till bytarboden på MRK så får jag kolla där om nån månad ifall något har blivit såld. Tog hem tömmarna och ridbyxorna, de är nog lätta att sälja via Hästnet. Däremot gick jag back och fick med mig lite grejer hem haha! Köpte ett bett, mest pga mundelen, gav 30kr för det! Har dock inte bestämt mig om jag ska ha kvar bettet som det är (Ett hissbett, men tänker isf använda det med aachenrem som kedja!), eller om jag ska be pappa ta av skänklarna och fixa till det till ett tränsbett :)

Och så råkade det bli ett mörkt turkost dressyrschabrak (a) Kommer bli såå fint på Cero! Mycket snyggare än det mörkgrå jag tittat ut tidigare ;) En aachenrem till hackamoret fick följa med hem också.

Bettet, gav 30:- för det, troligen ska jag be pappa ta vinkelslipen och dra av skänkeln så det blir ett tränsbett! Just mundelen tror jag Cero kommer älskar, han gillar ju verkligen sina söt/kopparmalmsbett nu, eller mer sant han hatar rostfritt ;)


Och schabraket! Kanske nåågot mörkare i verkligheten, fotade med blixt :) 300:-110917 - Om en timme

går tåget! Precis ätit frukost, ska snart  slänga ihop lite lunch att ta med och packa ner allt. Lär ju inte alls se konstigt ut att komma bärande med stora påsar på tåget ;) Det är RIKTIGT kallt ute, termometern står på 5 grader :o Det ser ju jätteskönt ute, sol och blå himmel.. Blir ordentligt med kläder för vi ska troligtvis stå ute och sälja :)

Nehe lite kläder på och fixa allt innan jag drar iväg mot MRK! Snegla på lite hästar innan också :)

110916 - Ändring SM-kval...

Tydligen är det så att om man kvalar via ÖFFs tävlingar är det bara en enda som går vidare, dvs jag ska försöka kvala på egna meriter = 3 godkända rundor på lokala tävlingar (vilket är väldigt svårt att komma iväg på!). Ev. har jag + några till planer på att ha en precision på Vreta i vår (2 klasser) samt tjatat på Ekenäs att de ska ha en = sammanlagt 3st! Så den 9 oktober blire inget SM-kval!

Nästa tävlingsdag blir därför TROLIGEN 12 november! Och vet ni i vad? DRESSYR! Haha :D Vi ska försöka sätta högergaloppen nu, börja att träna galoppen ute och skritten och traven på bana, och på Lycketorp är dessutom dressyrbanan mycket större än på Rosendal, så vi kan börja träna galoppen där!

Det innehåller bl.a. 15m-volter i trav, övergångar trav-skritt och trav-halt, fri skritt, galopp 20m-volter och en halv länga snett igenom, samt mellantrav på en diagonal. Får vi bara ordning på galoppen så blire nog utmärkt! Dessutom bästa Elin och Nisälla som sällskap som ska försöka kvala till Fjord-SM och rida LA:1!110916 - Cero ♥

Blev en uteritt på Cero med fokus på galoppfattningar. Blev nog 20 galoppfattningar idag, fick tyvärr bara 3 höger men det är alltid något! Mycket stärkande blev det iaf, han får stå i helgen för han får säkert träningsvärk ;) Red på hacket med nya nosluddet, blev nästan för svagt för Cero som är van med tunt ludd + kedja under, nu tjockt ludd och aachenrem under ;) Men bara bra att han blir mer känslig för det!

Egentligen skulle jag ut ikväll, bara jag och några kompisar, men sen blev det fler, och fler, och fler. Känner inte för att gå ut med halva Vreta... Får bli nån annan gång! Ska ju dessutom upp rätt tidigt imorgon, ska vara i Mjölby kl 9 och till MRK och hästloppis :) FASEN! Glömde schabraken i stallet ju. Kanske ska be mor skjutsa upp mig lite snabbt innan de åker iväg, men nja tror inte hon kommer göra det..

Ikväll blir det mys framför en film med en stooor godispåse och lite cider (Kopparbergs fläder/Lime ♥)

Finaste hästen ♥
Liten häst, mycket ludd :D

110916 - Adele - Set fire to the rain

Cause there's a side to you that I never, never knew,
All the things you'd say they were never true, never true,
And the games you'd play, you would always win, always win.

I set fire to the rain
And I threw us into the flames
When I felt something died,
Cause I knew that that was the last time.

------

Nu behöver jag några dagar ledigt från allt, från allt vad körkort heter, allt vad plugg heter och bara vara hos min älskade vän. Mor och far åker till sälen ikväll så jag får själv ta mig till stallet i helgen, hoppas innerligt på att jag inte har så ont så att jag kan cykla.110916 - Uppkörningen

Jag hade hoppats på att skriva ett glatt meddelande om att jag klarat uppkörningen, men icke då. Första gången jag tänkte "kuggad" var efter en skarp kurva där jag totalt missade rödljuset, det fanns inte i mitt synfält. Så jag stannade 1m efter rödljuset och kunde inte se vad det gav för signal, så hade inte en aning om när jag kunde åka. 

Nr. 2  var på en 70-väg, aldrig kört där förut. Skyltat skarp kurva höger, jag saktar av till 50 ungefär, sen upp ur ingenting, stoppskylt. Fick tvärbromsa, kommentaren "Dålig planerad körning" gav mig icke godkänt. Hur fan skulle jag veta att det fanns stopplikt där, mitt ute i ingenting? :o 

Så nu ska jag gå och gömma mig resten av dagen. Jag hatar den där jäkla volvon, funderar på att 1) byta körlärare och på så sätt även bil, vet att det finns en eller två VW på körskolan, vill ha en sån. Eller 2) byta körskola, köra upp i Mjölby, mycket mindre stressmoment osv. Får se hur allt blir, ska fundera över helgen...

110915 - Hemma och trött!

Kom hem från Lycketorp straxt efter 19, åkte och handlade vid 20-21, sen satte jag mig vid datorn och gjorde det sista med naturkunskapen. Tack till pappa som hjälpte mig <3

Nu är jag jättesupertrött och borde sova, ska ju köra upp imorgon, usch och blä och nervös! Men ja, hoppas det funkar någorlunda. Luuugnt och fint, titta mycket i speglarna, ta gott om tid på sig, rör på huvudet..

110915 - Mot Lycketorp

Massa blogginlägg idag känner jag! Blir så när man är hemma :) Om nån halvtimme ska jag cykla till tåget och åka mot Lycketorp! Sitter och lyssnar på Ulrik Munther så länge!

Have you ever done something you can’t change?
Something you can never rearange?
I have, I have.

Have you ever felt so sad you can hardly stand?
Lying on the ground head in your hands?
I have, I have.

Have you ever try to smile and hide your pain, even though you’re really not okey?
I have, I have.

Mysbild på mig och Luna som är något enormt kelsjuk just nu, från "morgonmyset" när jag var nyvaken ;)


110915 - Här går det undan!

Klockan är inte ens tolv och det enda jag har kvar är naturkunskaps-uppgiften, åka in till Mjölby och skicka däckelgjorden med bussgods, lägga på ytterligare ett paket (sålde precis mina BoT, har inte mycket kvar nu!) och kanske baka något gott ikväll!

Nu naturkunskap, sen åker jag troligen 14.42-tåget till Mjölby och lämnar in paketet med bussgods innan jag tar bussen mot Lycketorp och ska fota när Elin dressyrar Oboy och hennes kompis hoppar Nisälla!

Blev nya foderhinkar till Cero och ett nosludd till hackamoret i fårskinn! Kollade först på vanliga nosludd i syntet, men luddet var knappt befintligt så det blev ett i fårskinn istället! Ska se till att få tag på en spritpenna och märka hinkarna! :) Hinkarna är alltså till att lägga kraftfoder i till fodringarna ;)

110915 - Mysigt väder...

Alla hästgrejer till loppisen är nedpackade och prismärkta, jag har hämtat cykeln på stationen som jag lämnade där igår (blev ju hämtad i skolan, men cyklade på morgonen!), hämtat ut grejer på apoteket, i ösregn! Nu äter jag tidig lunch, smörgåstårta och cider till haha! Sen hoppas jag på uppehåll så jag kan åka förbi macken och posta bettet på väg till travshopen!110915 - Ledig dag = Fullt upp!

Kompledig idag eftersom jag jobbade i lördags :) På listan står;

Apoteket
Travshopen
Hämta cykeln (bussgods Mjölby)
NK uppg!
Läsa Njals saga
Baka kladdisar
Sortera "sälja-hög" och märka
Apoteket (Hämta ut insulin)
Travshopen (Köpa nosludd och foderhinkar)
Bussgods (Skicka iväg en däckelgjord jag sålt)
Macken (Skicka iväg ett bett jag sålt)
NK uppg (Göra klart, ska vara inne imorgon!)
Läsa Njals saga (En sv-uppg tills imorgon!)
Åka och handla!
Baka kladdkaka (Blir dock ikväll efter att vi har handlat, inga ägg hemma!)
Sortera "sälja-hög" och märka (Elin och jag ska iväg på loppis på lördag!)
+Ev. åka och fota Nisälla + Oboy på Lycketorp!


Det är bara att börja ;)

110914 - Känslaaaan!

Den ska jag behålla! Haft en bra känsla genom hela dagen, provet gick bra, läxhjälp gick bra, allt bra. Mamma hämtade mig och vi svängde förbi Hööks, däremot fanns inte schabraket inne utan kommer nästa vecka, synd! Sen hem, var lite högljutt vid kvällsmaten så då röt jag ifrån "Jag är på bra humör och jag ska rida Cero och då måste jag vara på bra humör, så nu håller ni en trevlig ton så jag kan få behålla mitt humör!" xD

Åkte till stallet, hämtade sadel, träns och rykthink, åkte till betet, borstade Cero, sadlade och tränsade, satt upp och skrittade iväg på traktorvägen. Tog ett par travsteg, saktade av, jobbade med sätet hela tiden! Fin om än överpigg häst. Fin form i skritten, lite stretig i början av traven men efter att jag jobbat med volter, åttvolter osv på fältet längst ner på traktorvägen så lossnade han och började jobba där med! Tog vänstergalopp, blev mest spring så jag saktade av, tog vänster igen och jobbade igenom på en 20-25m volt och sen saktade jag av. Fattade höger, fick vänster, saktade av. Fattade höger, FICK HÖGER (lyckan :'D), tog lika stor volt i höger, saktade av. Sen lite skritt och klappar.

Sen tillbaka på traktorvägen, först lite skritt-trav-övergångar för sätet, gick finfint. Sen galoppfattning vänster, rätt. Galoppfattning höger, fel. Galoppfattning vänster, rätt. Galoppfattning höger, RÄTT! Så himla roligt att få två fina galopper på ett ridpass :D För er som inte vet har Cero vääääldigt svårt för höger, fattar nästan bara vänster galopp. Efter 20-25m i galopp kom det några glädjesprång i form av "kosparkar" med ett bakben ;) Men mer än så blev det inte och vi galopperade på några meter till innan jag saktade av och skrittade av!

Underbar känsla, älskade häst <3 Nu vet jag hur jag lättast får höger iaf. Trampar ner i vänster stigbygel, lägger över vikten där, håller kvar vänsterskänkel i normalläge, tar fram högerskänkel något och driv. Än så länge kan han inte ta galoppfattningen ordenligt utan det blir lite snabbare trav först, men då tar jag ner honom och gör om.

Märker nu att jag har skavsår på fingrarna ;) Han var lite stark i volterna, ville helst springa hemåt! Nu, skriva uppsats i naturkunskap, se bonde söker fru (yeey!) och vara allmänt glad! :D

Gammal bild på Cero från i vintras när vi stog uppstallade på Lillgården! Fluffman ;)

110914 - Duktig tjejaaa!

Provet gick ju över förväntat :D Rätt så bra till och med! Och så har jag pluggat en hel del matte (dock inte klar!), och nu har jag hål till 14.10, efter skolan blir det visst läxhjälp ändå för att få hjälp med lite matte av Clas, därefter hämtar mor min mig kl 17 och så åker vi till Hööks! Så är hemma til 17.45 senast och sen lite käk sen direkt till stallet och rida pluttisponny! <3

Tänkte ta med allt till betet och rida där, han var grymt lerig igår så lär väl ta en stund att borsta ;) Dressyr blir det idag! Taggad tjej, hoppas bara hästen är lika taggad ;) Reflexer ON, rida lite på fältet och traktorvägarna vid betet!

ÅÅH jag är så taggad på att rida, bara kört, "mysridit" (dvs rida ut barbacka och skritta, tog visserligen en galopp sist också men ändå) och tömkört, plus ridit ut en gång på lite drygt en månad! Blir mer ordentlig träning på Lycketorp sen när man inte har en kilometer till betet, ska hämta, fixa, rida, tillbaka till betet innan det blir mörkt.. Blir awesome!110914 - Skolan

Nu är allt över, rätt skönt egentligen. Bara jag blir av med allt plugg också så vore det perfekt, saknar att ha tid att vara hos Cero <3 Förra veckan gick han lugnt måndag (tömkörning skritt), normalt torsdag, lugnt söndag (barbackatur skritt).. Ikväll hoppas jag på fint väder så jag kan ta en mystur!

Egentligen börjar jag 11 och tänkte vara på läxhjälpen till 17, därefter åka till Hööks så skulle inte vara hemma förrän 18.30 nånting.. Men duktiga jag är redan uppe, är vid skolan kl 9 och ska plugga innan jag börjar istället för på läxhjälpen så jag kan åka till Hööks direkt efter skolan och vara hemma lite tidigare!

Prov idag, inte heltaggad precis. När man har så himla mycket samtidigt blir allting gjort halvhjärtat, tyvärr... Läste nyligen ett mail från Östgötatrafiken (prenumenerar på sånt som gäller bl.a. pendeln, info och så), så mitt tåg 8.11 var inställt. Får åka 7.53 istället, går 7.45 hemifrån så det är ingen kaos! Kan nog inte ta cykeln idag, tråkiga väder -.-

MEN! Nu är vi pigga och glada, och ser fram emot shoppingen! 110913 - Lyckan är gjord

När man får en rosa rattmuff av bästa bror! Fick även sånnadär rosa grejer att sätta på bältet så det inte skaver vid axeln plus hjulsidor! :D Har fått en hel del pengar också, plus det jag fick i morse och blommor av mormor och morfar! Nöjd överlag med min dag. Nu idol i Lkpg och se om man ser nån "kändis" plus plugga naturkunskap! 

Ohej, nu kör vi!

110913 - Besvikentjej

Körlektionen gick sådär, han trodde tveksamt att jag skulle klara uppkörningen.. Så himla tråkigt, det var han som redan i början av augusti bad mig boka uppkörning och skrivning för att det gick så bra! Gjorde iaf uppskrivningen, kollade igenom ytterligare en gång och kände mig klar.. Svar: Icke godkänd.

SUCK! 49 rätt, 52 är gränsen och tydligen är det 70 frågor varav 5 "testfrågor" där svaren inte räknas. Alltså kanske jag hade rätt på 54 men 5 av dom var testfrågor. Åkte till körskolan, tänkte boka om uppkörning eftersom det känns osäkert, när är nästa tid? Jo, slutet av oktober.. Så det får bli nu på fredag så hoppas jag innerligt att jag klarar det, och så boka ny uppskrivning v. 38 eller 39. (Stor suck på allt)

Nu sitter jag och tröstäter godis, mamma och jag köpte nästan 1kg godis att bjuda på till kvällen, lagt upp i en skål och allt. Nu tar jag fram skålen för att ta några bitar och ser att skålen knappt är halvfull? Mamma hade tydligen varit i farten.. Varit uppe hos finaste bebishästen en sväng också.
Nu plugga naturkunskap (hejroligfödelsedag) och om två timmar ungefär blir det besökstid här..

110913 - Artonårgammal

Jajjemän, nu är man arton, vuxen, myndig och allt de där. Fast det känns ju precis likadant som gårdagen ;) Väcktes av mamma och pappa 5.30 eftersom pappa skulle iväg till jobbet (mamma ledig!), fick en chokladkartong, ett par hundralappar, OCH, sist men absolut inte minst, bilnyckeln till polon :D Officiellt min! :'D
*Nyvaken tjeeeej, bländad av blixten coh allt*

110912 - tvåtimmarochfyrtiotvåminuterkvar

Mina sista två timmar och fyrtiotvå minuter som 17-åring "firas" med matteplugg och musik haha!

110912 - Ugnen anfaller

Usch, jag HATAR att baka. Eller, jag älskar att baka, men jag hatar att det måste vara så jäkla varmt i ugnen! För 3-4 år sen brände jag mig på handleden när jag skulle ta ut en plåt, har ärret kvar än idag. Sen dess har jag faktiskt inte en enda gång tagit ut en plåt. Pappa var upptagen och ingen annan fanns till hands när jag bakade inför morgondagen, så jag skulle ta ut plåten. Efter nån minut med olika försök fick jag äntligen tag i plåten - och vad händer? Jag bränner mig!

Iallafall, bakningen klar, mamma fixar smörgåstårtan när hon kommer hem om lite drygt en timme. Skoldagen har gått rätt fort och det gick okej på körskolan. Tror faktiskt jag klarar det imorgon!

Nu ska jag plugga naturkunskap, fortsätta med matteplugg och så ska man hinna sova en stund inatt!

Har inte tid att åka till min plutt ikväll, känns konstigt när man inte varit där! Imorgon åker jag dit tidigt på morgonen innan körlektionen och allt. Förresten är flyttdatumet satt; 25 september, om knappt två veckor alltså.

110912 - Lugnet före stormen

Ungefär så! Är inte nervös, än. Har inte hunnit vara nervös, har för mkt att göra! Idag blir det skola 9.20-15.30, därefter Magnussons för plugg iaf en timme, sen hem och plugga naturkunskap plus baka kladdkakemuffins! Har inte tid att åka till Cero :( Mor min är iväg på möte ikväll så hon är inte hemma förrän 20.30 och då är det lite väl mörkt ute för att åka och ge honom mat.. Och imorgon åker jag tidigt tidigt på morgonen innan körlektionen 10.30! 

Nehe, nu frukost med mamma och radion som sällskap! Btw! Draglinorna redan sålda, yeeey :D

110911 - Och nånstans där blev jag den jag är nu


110911 - Köpes och säljes!

Förhoppningsvis ska jag och Elin iväg till MRKs hästloppis på lördag, kanske kan få lite sålt då! Jag orkar inte lägga ut några bilder, men jag iaf det här till salu;

1. Tömmar i cushion web, svarta 12m. 100:-
2. BoT snabbstallbandage strl S, välanvända men i fint skick! 400:-
3. Träns strl cob med vit dekor på nosgrimma + pannband inkl lädertyglar, 100:-
4. Fast svanskappa strl cob, 75:-
5. Öppningsbar svanskappa strl full sadel/cob sele, 75:-
6. Tränsdelar, 3 släta pannband + 2 nackstycken, 25:- st eller 100:- för allt
7. Grodbett 12,5 med rak, räfflad mundel, bra skick, 150:-
8. Novabett 12,5 inkl bettplattor, knappt använt, nyskick! 150:-
9. Rosa senskydd strl full, aldrig använda, 50:-
10. Sadelöverdrag röd fleece, Globus, 50:-
11. Däckelgjord till vagnsdäckel, svart m ljus fodring, 40cm mellan yttre spännen, 200:-
12. Maratondraglinor strl ponny, 190cm långa, 32mm breda, svarta! 400:-

Självklart har jag en egen önskelista också som ska inköpas när detta är sålt ;)
Först och främst, nosludd till mitt hack, gärna ett fluffigare! Funderar på fårskinn, men föredrar de i syntet, billiga och går att byta när de blir slitna, plus att man kan ha flera färger! Funderar på ett rött och ett grönt.

Sen måste jag köpa ett nytt träns. Eller, måste och måste. Egentligen är jag sjukt sugen på det här;
Från Hööks, 479:- tror jag, snabbknäppen på sidostycken, käkrem och tyglar! MEN. Problemet är att jag behöver ett till hacket i strl ponny, jag har enbart träns i strl cob och full vilket blir för långt för hacket! Köper jag det här tränset, med nosgrimma som inte går att ta av, är det bara slöseri med pengar..

Alltså, behöver jag ett träns med nackstycke, pannband och käkrem! MEN nr 2. Pannband strl ponny, vilket tränset behöver vara i, är alldeles för litet, har full i mina pannband. Har tittat på två träns, båda från Hööks.
Tycker att det här är rätt snyggt, men kan inte använda pannband + conchos så det är inte så jättekul.. Skulle annars vara fint men passar inte om jag t.ex. skulle komma ut på nån CR hoppning eftersom jag använder hack då, kan ju inte ha westernträns då ;)
Alternativ 3!
Hööks billigaste träns 199:-, behöver enbart nackstycke och käkrem, pannband samma som jag använder idag, och dessutom kan jag använda aachenremmen till hacket som kindrem eftersom jag vill få bort kedjan! Plus att allt blir i svart då, mkt snyggare. Tyglarna kan man slänga åt helvete (sorry, men vävribbtyglar hatar jag!) och nosgrimman går att använda till mina andra träns, förhoppningsvis körtränset :)

Dessutom ska jag köpa nya foderhinkar till Cero nu till flytten (behöver 2 st, en morgon och en kväll! och så vill jag ha en ny rykthink :) Allra helst rosa (a)

110911 - Lycketorp

Får snart en ny inackordering! Vi har pratat ett tag hemma om att flytta Cero eftersom han uppenbarligen inte kan få i sig tillräckligt med mat på lösdriften, vilket är synd eftersom vi annars trivs väldigt bra på Rosendal. Vi ska flytta till Lycketorp utanför Mjölby om ett par veckor! Tror det kommer bli jättebra. Cero får gå ihop med Nisälla, vilket par :) Vi ska iväg hela familjen i eftermiddag och titta ut en vagnsplats! Lite handling i Mjölby först inför födelsedagen.

Nu lagar jag mat! Jag är för tillfället helt galen i tacosoppa, mamma och pappa åt tacos, men eftersom jag åt det i skolan i fredags så blev det tacosoppa istället! Sen ska mor min och jag ut till garaget och sortera lite hästsaker, tagit hem det jag inte behöver fram tills flytten. Blir tre högar - slängas, säljas, flyttas! Och det som ska flyttas ska sorteras och smörjas, det som ska säljas fixas iordning och fotas. Slänger upp lite bilder här senare!

110911 - Vilodag!

Ja, eller nästan iallafall. Första gången på 13 dagar jag inte behöver ställa klockan! Sov 12 timmar innan jag vaknade och nu har jag ätit frukost, ska snart åka mot stallet. Tömköra Cero en lång stund ute, sen sortera i stallet och se vad som ska hem, vad som ska slängas och vad som ska vara kvar! Därefter hem och fortsätta hemma med alla hästsaker här. Sen ska jag försöka plugga lite naturkunskap innan familjen åker iväg mot Nisälla och Elin! Lite mer övningskörning skadar inte :)

Mot min finaste!

110910 - You're wrong when it's right

(btw, jag börjar fasen få långt hår!)

110910 - Det närmar sig!

Shit jag fyller snart! Jag skriver upp snart, jag kör upp snart!

Kvalitén slapp och gick rätt fort, missade såklart bussen (-.-) MEN. Bästa Linda skjutsade mig och Ana till tåget så vi hann :D Nu hemma, ska in i duschen och fixa mig så kommer syster med familj runt 17! Blir "snabbfirande" och sen stallet och fodra Cero plus prata lite med Cicci :)

Jag är väldigt intresserad av foder, gått foderkurs på skolan osv, och med tanke på att jag är rätt duktig på matte så tycker jag det är sjukt kul att räkna foderstater ;) Så har suttit och filurat på vad jag ska ge Cero i höst, räknat protein/energi, vikt mot mängd osv! Sånt som andra troligen tycker är riktigt tråkigt, gör jag mer än gärna (a)

110909 - Fullt bak!

Nu bakas det för fullt! Imorgon kommer syster med familj och firar mig, de åker iväg till Tunisien på söndag (inte alls avundsjuk!). Bakat kladdkakemuffins med chokladbitar i och smält choklad ovanpå :D Dessutom blev det några chokladbollar, Ana och jag ska sitta på mätningen imorgon, och antagligen svara på lite frågor, så vi medtager fika samt dricka ;)

Nu plugga naturkunskap, chop chop!

110909 - Förberedelser

Inför kvalitétsbedömningen har det varit i skolan idag. Gått relativt fort, fick sluta 14.30! Nu är jag riktigt trött, ska ta och sova en minut innan det blir upp till stallet och jobba med Teitur, troligen skritta.

Proppen inför SM-kvalet har precis kommit ut! Fyra klasser (prova på, Allround-uttag SM, SM-uttag SM och maraton-prova på!), och det blir två klasser! SM-uttaget och maraton! Ska vara fyra hinder på maratonet, blir nog perfekt. Bara hoppas det löser sig med bilar och så, pappa kör som vanligt Audin med hyrd hästtransport och Cero, och tanken är att jag (läskig tanke) ska köra dit vagnen! Men min lilla bil har ju ingen dragkrok, så får se om det går att byta bil med någon för dagen.. Den 9/10 är det dax, redan peppad ;) Nehe, vila en stund som sagt innan mor min kommer hem!

110908 - Inte mycket bloggande här inte!

Precis så! Stall idag, unghästhantering x2. Först visa föl vid hand, fick Spectras huvud i skallen två gånger, nära att få en hov också när hon stegrade och höll på. Ååååh jag blir så irriterad, okej att de är livsglada föl, men för det kan dom vara väluppfostrade -.-'

Eftermiddag gå igenom Vretas inridningsprinciper, på äldre unghäst, och borsta unghästar. Självklart tog jag och Ana bästaste bästa Kingen! (Cir Royal!) :D

Kl 15 var vi klara, försökte övertala lärarna att sluta eftersom det bara var sopa + kratta kvar, och det kan vi inte göra innan de sista hästarna, som då reds, var inne. "Nejdå, ni kan lära er av att titta på lektionen". 15.20 släppte hon oss, och när går bussen? 15.25! Så det var småspringa till omklädningsrummet, slänga av sig kläder, slänga på sig, snabbt byta skor och springa till bussen. Hann precis, TUR!

Satt på körskolan i lite drygt en timme, klarade Fas A direkt, Fas B första gången 61/70 (63 är godkänt), andra gången 63! Fas C klarade jag direkt på 64. Känns jäkligt bra måste jag säga! Nu är det bara fortsätta plugga som en idiot och se till att klara det här.

Åkte upp och red Cero tillsammans med Ebba på Gnà och Emelie på Noí. Cero kändes lite loj men hade öronen framåt så han gillade det nog ändå, inte ridit på nästintill 3 veckor nu! Blev lite trav ett par sträckor, en lång galopp och så lite smågalopp i ett par backar. Tyvärr åkte Ebba av i en backe, så vi skrittade hemåt sen. Hon skadade sig inte och satt upp igen, skönt!

Nu sitter jag hemma, tänkte plugga matte men förstår ingenting, missade genomgången när jag var på halkan.. Ska försöka ta igen allt på läxhjälpen nästa vecka. Blir att slappna av lite framför tvn, plugga lite körkort och faktiskt sova rätt så snart!

110908 - Utmattad

Är jag nu, och framförallt kommer vara ikväll! Var riktigt duktig att plugga igår, blev klar med allt jag skulle. Idag är det stalldag 8.10-15.40, och ungefär 16.20 kliver jag av bussen vid Magnussons för plugg, SKA vara godkänd i fas 1+2 idag. Planerar att åka med 17.30 eller 17.50 tåget hem.. Båda hästarna står idag med, ska bara upp och ge Cero mat. När jag är hemma därifrån kommer jag vara helt slut, normalt sett är jag helt slut bara av stalldagen.. Lär väl somna på körskolan!

Sitter invirad i mitt täcke i soffan, äter frukost och halvsover.. Ska snart fixa lite fm-fika (mackor) att ta med till skolan, packa ner ombyte till eftermiddan och sen klä på mig. Vi höreees!

110907 - Dags..

.. att stänga av datorn och ta fram körkortsboken! Plugga fas 1+2 idag. Lite nyponsoppa med glass och biskvier till det!

110907 - Stall och plugg!

Kom nyligen hem från stallet, fodrat Cero och plockat nypon. Cero får nypon i maten, torkade och krossade. Rätt dyrt att köpa, så passar på att plocka på betet när det finns mängder! Nypon är bra för leder, förebyggande eller mot artros. Cero har ju en pålagring på höger fram, och har dessutom haft kotledsinflammation, så jag ger nypon året om, märker verkligen skillnad!

Nu är jag hemma, sitter med datorn framför mig (nähä?) och ska göra en historiauppgift om källkritik. Lyssnar på Moa Lignell med hennes egna låt When I hold ya, sjuuukt fin! Hon var med i Idol i måndags om jag inte minns helt fel!

Even in the best of days
Love will be hard and hearts will be faking

2011-09-07 @ 19:07:06 Permalink Annat Kommentarer (1) Trackbacks ()


110907 - Partömkörning

Jag glömde visst helt skriva om träningen igår! Tog ett tag att sela på, började redan skymma när vi skulle iväg så reflexer på. Cero fick gå på hacket eftersom han bara skulle ut och röra på sig, inte jobbas. Teitur på novabettet :) Vi tömkörde enskilt första 20min, Cero såg ut att trivas, han tycker det är mysigt att gå i skogen! Teitur skötte sig också bra. När vi kom ut på galoppsträckan så är den rätt bred, så först gick vi 100m och tömkörde brevid varann, sen tog jag över tömmarna och tömkörde båda! Emelie fick vara piskförare (läs pinnförare ;)) eftersom Cero helst ville gå lite saktare än Teitur.

Teitur - Pigg, känslig, kort, spänt men snabbt steg
Cero - Lat, okänslig, lång, avslappnad men långsamt steg ;)

Emelie filmade lite, dom var så duktiga så pojkarna! Sen enskilt igen de sista 15min, var ute sammanlagt 40min ungefär. Hem och äta mat, sen bort till betet. Vi hade tyvärr jäkligt dåligt med reflexer, jag gick först med Teitur och hade min reflexjacka, sen red Emelie Cero bakom. Men vi mötte bara 3-4 bilar och de saktade ner allihop som tur var!

Nu ligger jag i soffan, har nyligen gått upp, ska käka och fixa mig :) Fast jag börjar 11 är det en vana att vara där kl 10 för plugg. Idag ska helvetestratten bli klar!

2011-09-07 @ 07:54:05 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110906 - GE MIG TID!

Jag börjar få panik här! Halkan gick jättebra, självförtoendet på topp, gick sjukt bra att köra bilen och allt var kul. Sen plugga teori, gick sådär, är iaf godkänd på fas ett. FAN, det är en vecka kvar och bara godkänd på fas ett! MÅSTE till körskolan och göra fler test, men när ska man ha tid? Imorgon ska jag iväg på en grej (hemlis, ni kanske få veta senare!), torsdag är det stalldag (visserligen ska hästarna vila då, så om jag fixar mig någorlunda och byter kläder kanske jag kan åka då), fredag stalldag inför kvalitén, åså måndag kanske, tisdag uppskrivning!


Som grädde på moset har jag dessutom Cero och Teitur och motionera, ikväll blir det tömkörning av båda, imorgon vila, torsdag troligen plugg, fredag ridning av Cero, lördag jobbar jag + bli firad så måste göra något med dom söndag! Sen har jag dessutom en massa plugg, tills måndag ska 10 sidor i matteboken vara gjorda, jag ska ha pluggat till provet som är på onsdagen, på fredagen ska "Min världsbild" (uppg naturkunskap) vara inne, plus läsa en bok och göra helvetestratten i svenskan. Historiauppgift också.


OCH SÅ MÅSTE JAG ÖVNINGSKÖRA! Körlektionen gick skit, hatar den jävla bilen! Kan verkligen köra alla bilar, utom den! Det bara hackar och hoppar och beter sig inte alls likadant som andra. USCH, känns fan inget bra! Måste in till lkpg någon dag och träna!


Okej, måste försöka ordna upp allt.
Tisdag, motionera hästarna + göra allt i svenskan.
Onsdag, iväg på "hemlis", historiauppgiften och körkortsplugg fas 1+2.
Torsdag, körkortsplugg på körskolan! Matte 5 sidor.
Fredag, motionera hästarna, börja plugga Naturkunskap!
Lördag, kvalitén + bli firad, trycker in lite matteplugg också!
Söndag, motionera hästarna, naturkunskapsuppgiften + plugg!


Phew, ny vecka.
Måndag, plugg på körskolan efter skolan, naturkunskapsplugg!
Tisdag, körlektion fm, sen käka på stan och plugga satan, sen uppskrivning, därefter ska mamma hämta mig, övningskörning i stan! Åså naturkunskapsplugg. OH SHIT. Jag fyller, så hela släkten kommer. Plugga sent alltså!
Onsdag, PROV! Gå på läxhjälpen, göra klart allt annat! Motionera hästar sen!
Torsdag, ungefär här är all min energi slut så jag kommer totalt dö av lättnad (om jag klarar uppskrivningen vill säga), övningsköra och bara ta det lugnt!
Fredag, uppkörning!
SÅ! Tror jag... Måste hålla det här nu! Nu ska jag släppa på allt och vila en stund, sen stallet!
2011-09-06 @ 16:11:21 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110906 - Grattis Emma!

Bästa Emma fyller 18 år idag, grattis grattis! :D Det innebär även att det är en vecka kvar tills min födelsedag :'D Sitter och äter frukost, om en halvtimme ungefär ska jag promenera bort mot tåget. Ska vara på magnussons kl 7.30, tror vi ska åka buss till Norrköping? Kommer inte alls somna, inte alls haha.. Blir att försöka hålla sig vaken med musik :)
2011-09-06 @ 06:19:04 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110905 - I am ready to go anywhere with you ♥

Jag skulle pluggat, men satt och hittade massa gamla klipp på Cero :) Fastnat för låten! Får en sån känsla när jag tittar på gamla filmer, vilket skillnad det är! Fina, fina vännen ♥
2011-09-05 @ 20:52:23 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110905 - Kvällsmat!

Medan regnat vräker ner sitter jag nermysad i soffan med en skål müsli, en nektarin och baugetter med curry/kycklingröra, MUMS!

Ska upp till Cero och ge honom mat ikväll också *helvetes väder* och plugga vidare! Klämma in Idol nånstans också...
2011-09-05 @ 18:10:59 Permalink Annat Kommentarer (1) Trackbacks ()


110905 - Nu jäklar!

Inte mitt favoritväder, så det lockade inte att gå till blåsvädret och ta bussen.. Ringde mor min och hon kunde hämta mig efter jobbet, sisådär 17.20-30, så nu jäklar ska det pluggas! Först matte därefter hoppning och om jag hinner naturkunskap.

NU KÖR VI!
2011-09-05 @ 15:49:49 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110905 - Halkan

Imorgon är det halkan ju! Ska vara på körskolan 7.30, suck! Fulldag i skolan idag med, haft projektarbete (jobbat bra, fått ut proppen till de flesta!), nu Hoppning B, sitter och gör en PP. Snart lunch! Efteråt samhäll och matte (läxförhör, skoj!).
Såhär glad är man på Vreta!
2011-09-05 @ 11:54:53 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110905 - Bilder!

Trött, tröttare, Tove! Helt sjukt seg, hade behövt en helg till.
2011-09-05 @ 07:13:21 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110904 - Min pärla! <3

Ja, en riktig pärla är min finaste Cero! Ungefär vid halv 10 fick han gå in i boxen och stå där till halv 2, hela tiden lugn och stog och åt. Tog ut honom 2ggr under den tiden, ena gången borstade jag och andra gick jag en promenad. Har fotat Elin och Nisälla som red dressyren, och sprungit runt lite överallt och pratat med folk! Sen blev det att sela på, Elin hjälpte till att linda benen, och sen gick jag en sväng med honom innan jag spände för. Klockrent när vi spände för, tog ett steg i slutet, annars stog han helt stilla (stort för oss, eftersom Cero tidigare sprungit över den som stått framförställd med vagnen halvt förspänd, så på senaste tiden har han stått vid bindstocken fast!).

Därefter blev det ungefär 500m skritt, därefter fick jag två passagerare och vi körde lite drygt en km, lite trav och en galopp men mest skritt. Därefter 5min stillastående och sen framkörning, fanns 3 portar. Tog ungefär 10 portar, kändes riktigt fin, slog emot en men det var mitt fel, precis som alltid. Det är aldrig hans fel för han gör det jag ber honom om, utan jag som klantar mig. Sen var det ungefär 10min till start!

Började må illa lagom när första ekipaget var inne, men det släppte när vi startade. Han gick jättebra, lite seg MEN underlaget var riktigt tungt! Vid port 5 la jag honom för snett så där blev det ett pet. Sen gick det super fram till port 12, därefter hade jag ingen aning om vart jag skulle. Vanligtvis brukar de vinkla nummerskyltarna så man ser vart man ska, men icke. Svängde höger där en funktionär säger att port 13 är brevid 1an, snällt! Så det blev tyvärr tidsfel där. Sista porten blev det skritt igenom, för snäv sväng och för lite drivning. Men han har skött sig så himla bra!

Han är ändå bara 4 år och enbart andra gången både han och jag tävlar. Man blir iaf en erfarenhet rikare! Sen tävlade jag faktiskt mot två SM-vinnare och en med lite mer erfarenhet av mig, så jag ska vara nöjd ändå :)

Det var som sagt 4 startande. Man kan se lite hur man vill på det, antingen att vi kom sist och var den enda som inte var med på prisutdelningen, eller att jag kom 4:a och var första utanför placering, och jag föredrar det sistnämnda, blir mycket roligare då ;) Och som någon kommenterade på fb: Det krävdes ju 3 st för att slå dig!

Snälla Elin med familj körde hem Cero, jättesnällt. Jag var redan trött och det var även Cero, han hade varit helt slut i den värmen om vi kört hem (2h). Pappa hämtade vagnen sen, så allt löste sig super!
Cero är oavsett vad en vinnare i mina ögon! <3 Vi har fått fina lovord från flera duktiga kuskar, riktigt kul! Bilder kommer senare, mamma fotade och Elins pappa filmade + Pinge fick nog med oss på några bilder! :)
2011-09-04 @ 21:09:55 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110904 - Nervös

Precis vaknat, och självklart så pass nervös att jag inte kan äta tillräckligt ;) Jag är inte nervös för själva tävlingsmomentet, utan att hinna i tid! Jag ska vara funktionär också, räknar med att direkt efter dressyren gå banan, därefter sela på och köra fram ca 20min innan start. Är start nr 2.. Nehe, på med kläder och åka till Brunnstorp!
2011-09-04 @ 07:51:46 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110903 - Hemma!

Nu är jag äntligen hemma.
Kom till stallet, hämtade Cero i hagen, med tre skor -.- Fick som tur var tag på hovslagaren som kunde komma och slå på den! Han dock bli lagom kallsvettig... Ungefär vid 16.30 bar det av. Första stoppet sjögestad, där Cero fick gå en sväng med Crille, Milia och Ella med. Sen vidare, och jag märkte att han redan började bli trött (efter halva turen). Men han var nog mest uttråkad och ville hem. Jag frös som en idiot och Cero drog av mig högerarmen (han är lite smått självmordsbenägen och ska gå mitt i vägen, dvs jag får konstant ha stöd i högertömmen).

En svettig Cero och frusen Tove var framme 18.40. Ta av vagnen, sela av och så fick Cero låna en hage, jättesnällt! Så nu slipper han stå inne. Däremot står han inne imorgon under dagen. La ut 3-4kg hö, men han väljer väl gräset före. Sen åkte vi hem relativt snart, dom skulle ställa in Cero någon gång imorgon bitti, troligen innan jag kom, och ge honom hö. Det blir perfekt! Jag är på plats vid 9 ungefär.

Nu har jag precis ätit, och sitter och ser på film på pappa och myser i Ziperallen (fryser fortfarande!) och är iiiiskall.

Vi har bland annat gått igenom tunnlar under motorvägen och järnvägen, över broar med vattenfall under och allt har gått super med mycket beröm. Däremot en självgående hästätande gräsklippare hoppade han i luften för, och mot slutet ca 300m från brunnstorp var han så trött att han hoppade rakt ut i vägen pga en brevlåda, lagom när det kom en bil ;) Men det gick bra!
2011-09-03 @ 20:13:58 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110903 - There's nothin wrong with lovin who you are

Nu har jag precis slängt i mig lite lunch, fixat ett körförkläde och hämtat cykeln vid stationen som jag glömde där i torsdags haha.. Om en kvart ungefär kommer mamma hem, då blir det stallet! :) Cero har inte varit "hemma" på en vecka nu.
2011-09-03 @ 13:15:36 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110902 - Helg!

Nu är det helg, och med det ska Cero köras till Brunnstorp och övernatta där! Kommer kännas konstigt att lämna plutten på ett annat ställe :o Men det går nog bra! Vi ska köra ungefär 16.30 härifrån, framme ungefär 18-18.30. Lista är skriven! Åker upp till stallet vid 14 ungefär och fixar iordning allt. Måste klippa manen idag också, den är förjävlig ;) Den är inte speciellt lång, men sist klippte jag i halvt mörker så formen är inte så smickrande ;)

Nehe, upp ur sängen och äta frukost kanske? Måste fixa alla mina kläder!
nyvaken = osminkad, ofixat hår (y)
2011-09-03 @ 10:05:58 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110902 - Du och jag har ingenting och vi kan inte knäcka varann

2011-09-02 @ 22:00:22 Permalink Annat Kommentarer (1) Trackbacks ()


110902 - Grillat!

Tillbringat kvällen hos systeryster med familj! Crille fyller år idag, blev lite grillat :) Därefter blev det en sväng med bilen, körde samma runda med bilen som jag ska ta med Cero imorgon. Sjukt längesen jag körde audin! Men blev iaf några mil ikväll, först till Sjögestad, sen till Västerlösa och tillbaka. Asfalt, asfalt, asfalt. Men det blir mest skritt och lite trav, hade faktiskt tänkt att ta BoT på frambenen som extrastöd! Blir ungefär 12km, räknar med att det tar 1h 40min som minst, eftersom vi nästan bara ska skritta. Sen får Cero parkeras i box med massa massa mat! Ska precis sätta mig och skriva lista med allt som ska med. Räknar med att ge honom ungefär 6-7kg hö när vi åker därifrån på kvällen, och så får han 3-4kg på morgonen.

Första start är kl 10, dressyr då. Först mini-KM, sen LC:1, därefter KM-klassen (LB:1). Ska fota Elin och Nisälla då, resterande tid är jag funktionär! Sen är det hoppning, och därefter körningen. Så runt 13 kanske jag kör? Då har Cero alltså stått inne ett bra tag... Får hoppas han håller sig i skinnet, tänkte gå en promenad med honom på morgonen iaf innan allt börjar, ifall man inte kan få låna någon hage, men det är nog svårt.
TAGGAD TJEJ!
Min egna lilla skatt vid regnbågens slut ;) (Man ser lite svagt regnbågen rakt ovanför ryggen!)
2011-09-02 @ 21:28:11 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110902 - Stallet

Putsade först upp Ceros sele inför helgen, därefter promenerade jag bort med Ceros mat till betet. Sen tog jag med Teitur hem, borstade och fixade och gick ner till rundcorallen. Jobbade med att få honom nära pallen, han var ungefär lika jobbig som Cero i början ;) Men Cero sköter ju sig super nu! Iaf, hängde lite på honom, därefter satt upp, skrittade något varv, satt av. Satt upp igen, skrittade 2-3 varv, gjorde ett par halter och skrittade igång honom, sen satt jag av och det fick räcka för dagen. Lite vinglig och stel häst som tyckte det var jobbigt med extrakilon på ryggen ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig inför kvällen!
2011-09-02 @ 14:54:08 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110902 - Ledig!

Ledig dag, skönt! Ska precis åka till stallet, fixa med Teitur och sen fixa det mesta inför tävlingen, smörja selen osv, skriva lista på allt som ska med.

Gillar att jag har så många besökare varje dag! :D
2011-09-02 @ 10:59:37 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110901 - Nu tar jag helg!

Blev att fodra och pussa lite på Cero. Därefter en sväng till stallet, betala hovslagare + stallhyra till Cicci och prata lite innan det blev hemåt och nu är jag parkerad i soffan med datorn i knät och LW i öronen <3

inga jordskalv där vi bodde, ingen frös och ingen svalt 
men det skälvde när du rörde vid mig 
du var sjutton jag var sexton och jag skolkade från allt 
jag ville bara vara med dig 
jag ville bara vara med dig 

men tiden har sin rätt att förändras där den går 
och den är hos dig nu, hos dig och din vän 
jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår 
och aldrig älska dig igen 
aldrig älska dig igen 

men nya dagar väntar med nya tidsfördriv 
och allting liksom kräver mera nu 
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du 
älskade älskade du2011-09-01 @ 21:05:56 Permalink Annat Kommentarer (1) Trackbacks ()


110901 - Torsdag

Ja, riskettan gick rätt fort ändå, 3 timmar ungefär. Trevlig lärare! Sen ridning på skolan, lillskiten Milou. Brukar vara rätt trevlig att rida men var svår att få fram idag! Sen hem, övertygade mamma att hämta mig, så Matilda åkte med till resecentrum. Sen vidare till max tattoo och lägga fram mina ideer, han skulle skissa lite och höra av sig när det var klart så jag får komma förbi och granska! Bara tre veckor kvar :D

Nu är jag precis hemkommen, fick ett snabbt besök av Andreas, ska slänga i mig lite mat och sen till stallet! :)
Mina ögonfransar :o chockad av längden!
'
TJOCKISRUMPA!
2011-09-01 @ 18:09:53 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110901 - Hjärter dams sista sång

så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv 
älskade älskade du 
älskade älskade du2011-09-01 @ 07:58:07 Permalink Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


110901 - SEPTEMBER!

Nu är den här, den efterlängtade.

Börjar september med havregrynsgröt och Winnerbäck ;) Snart packa ner stallkläder i väskan, lite lätt lunch som jag får slänga i mig på bussen, och sen ge mig av mot Magnussons!

"Och varför stod du annars här? 
Du kunde valt den andra vägen 
Du läser mig kapitel för kapitel 
Jag är mindre stolt nu, mer förlägen"

Ett mycket sällsynt exemplar!


RSS 2.0