120114 - Bloggen flyttad!

Välkommen till www.ttorpehag.wordpress.com :)

120114 - Bloggflytt

Bloggen ska flyttas till Wordpress istället, är förhoppningsvis klart i slutet av helgen men tyvärr krånglar flytten lite då jag inte fått med inläggen som jag borde! Sålänge bjuder jag på en bild på fina Tin-Tin och Linnéa, ett av ekipagen jag fotat idag :)



120113 - Superspeedläge, dag 2

Red ut med Hanna och Flippan bort till fältet, Cero var på bra humör och riktigt pigg. Taktade en hel del, och när vi väl var på fältet var det lite små bocksprång i traven men rullade på RIKTIGT fint i galoppen, jämn och kort både höger och vänstergalopp i balans. Nöjd! Lite okoncentrerad emellanåt men överlag bra. 

Det dåliga idag: Bootsen passade inte. SUG! Cero har tydligen för breda hovar, bootsen är lika breda som långa och Ceros hovar är breda och korta.

Imorgon ska jag, Fanny, Elisabeth, Linnea och Ida rida ut, samma runda som idag! Ska bli intressant och kul att se hur Cero beter sig i grupp, blir nog att korta lädren en bit ;)

120113 - Fredag den trettonde

Överlag min lyckodag :D Går alltid bra fredag den 13e! Började dagen med sovmorgon, hade polon eftersom mamma är ledig, superskönt! Åkte till Hööks för att lämna tillbaka bootsen i strl 3, dom frågade om jag inte ville ha en annan storlek. Sa nej tyvärr, han behöver 2or och det har ni inte inne. "Jo, vi fick precis in ett par" :D Lyckan är gjord! Kan snart köra Cero igen, åååh lycka :') Kanske på lördag t.o.m.!

Igår var Cero som sagt jättefin, idag ska vi ut och strutta i skogen eftersom jag slutar 13.40, troligtvis med bootsen på eftersom det är rätt hårt på slingan. Imorgon hoppas jag kunna köra och på söndag lektion, jäkligt nöjd tjej!

Fredag den trettonde alltså ;)

120112 - Bra dag, och dålig dag!

Dagen började skapligt med god frukost och skjuts till skolan. Men. Regn. Blåst. Det är hemskt! Får ont i lederna, blir stel och ja, hatar det. På fm red jag dressyr vilket gick skapligt. Men jag gillar inte slita-dra-banka-metoden (nåja, så hemskt är det inte, men jämfört med Parelli så). Efter lunch skulle vi longera, både Name och Naomi och båda var trevliga! Name behöver man använda kroppspråket på, lite klängig, men jag gillar henne! Använder hellre kroppspråket än att stå stilla och bli snurrig när hästen springer runt runt runt.

Insläppet var bara äckligt och tråkigt, och inte nog med det så kom hälften sent också vilket innebär att vi som är få fick ta ett antal extra hästar. Ville bara gå hem och lägga mig.

När jag väl kom hem efter en springrush till bussen tillsammans med Matilda så var jag äckligt blöt och kall, mådde piss. Bestämde mig för att vänta tills min mamma kom hem innan jag åkte till stallet och övertygade henne att följa med. Tänkte rida Cero en sväng när det inte var svinkallt för han har ju trots allt stått sen i fredags! Blöt häst = fleecetäcke och barbacka, jag hade min underbara vinteroverall. Tänkte ta repgrimman men valde pluppbettet som jag köpte för länge sen men aldrig använt. Använder dock inte hävstångsfunktionen utan i vanliga ringen. Det funkade helt okej, varken bra eller dåligt men han tuggade och pillade en hel del. 

Började att skritta runt i paddocken, gav upp och tände i gräspaddocken och red där. Mycket bättre! Tror jag ska körträna där såsmåningom, bredare än dressyrbanan och ungefär lika lång, me like! Började efter ett tag trava och Cero hade ett jämnt tryck i munnen, pigg och sprang en del i början men lugnade ner sig och blev taktmässig rätt snart. Travade runt i åttvolter och volter tillbaka i 5min konstant, inte vanligt att man kan göra det eftersom han oftast tröttnar och saktar av! Sen kom en annan häst "utifrån" och red på banan så då la vi av, han blev för ofokuserad. Gick in på dressyrbanan igen och red slalom mellan några sockerbitar och ett hinderstöd som står där, för enbart vikthjälper. Därefter in i boxen, då min snälla mamma var klar med allt och höll på att packa påsar, så jag behövde bara fixa kraftfodret!

Skoldagen mer eller mindre hemsk, kvällen bra!

Måste bara lägga in en diskussion i matsalen mellan mig och Therese, våra hästar är lika gamla..
Jag: Blir alltid så inspirerad av att jobba med Cero när jag ridit skolans hästar!
Therese: Inte jag, jag tänker bara att min häst blir aldrig såhär fin...
Jag: För mig är det tvärtom, jag tänker "Än är det inte för sent, det behöver inte bli sådär!" 

Tänker alltså på banka-dra, jämfört med Cero som rids på röst och långa tyglar, idag har jag inte lagt emot skänkeln en enda gång, och det är sällan jag gör det :) Allt som oftast försöker jag rida på hellånga tyglar för att få honom i en fri, långlåg form, ibland GÅR det inte när han blir väldigt extrovert och bara springer, t.ex. idag, men för det mesta så!


120111 - PNH ikväll!

Insläppet gick smidigt igår och jag kom strax efter de andra till kalaset :) Insläpp ikväll med, ska även ta ner halm, jobba med Cero på banan och ev sitta upp och rida (allt beror på hur mjuk banan är nu när det är plusgrader ute) och montera gjord + snabbkopplingar på selen som kom igår! Snabbkopplingarna är riktigt stela men det släpper väl efter en stund. Bilder från i lördags :) Visst är han fin i hullet nu?




120110 - Duktig tjeeej!

Frukost: 2 finncrisp med ost och paprika
Lunch: Sallad + ett knäckebröd
Kvällsmat: Kycklingsallad

Here we go! Peppad tjej :D

Förövrigt ännu mer peppad då det troligen blir PNH-lektion på söndag, gilla!

120109 - LCHF!

Ja, tacka vet jag LCHF. Man mår super, äter gott och går ner i vikt. Har provat båda smakerna pulverdieter jag har hemma och fyfan så äckligt det är. Istället fyller vi kylen med kött, grönsaker, ost och ägg! Mamma har bestämt sig för att "vara med" den här gången, båda gillar maten men det gäller att ha självdiciplin för att klara det. Och det är ju supergott! Bara man orkar hålla sig ifrån pasta/potatis/ris/bröd/sötsaker ;)

Nu ska jag iväg och ha jour 3h. Mor min och jag börjar på onsdag morgon med LCHF, eller jag har redan börjat men iom Ellas kalas imorgon lär det ju bli en del sötsaker.. 

LCHF = Low carb high fat = Lite kolhydrater, mycket fett (och protein!)

120109 - Promenad

Idag blev det promenad på fältet, med lite porcupinegame-övningar och träna på att jag ska kunna gå i zon 4 och 5 utan att han varken drar iväg eller stannar. Vilket gick utmärkt :) Bara han får tänka så blir han lättjobbad! Lite träning på att rygga och skicka ut i circlinggame också, brukar oftast behöva fasa upp till fas 4 vid ryggningen men idag räckte det med fas 2 :) Han gick även upp på pallarna och stod och tittade ett tag.

Därefter klipptes han och han skötte sig utmärkt. Fick täcke på sig, nog för att det är torr kyla men det är ändå kallt. Maria tar av det ikväll, Anne tar på imorgonbitti (lär dö av att stå inne med täcke, det är så varmt i stallet), sen tar jag av imorgon kväll när jag har insläpp. Sen är det nakenfis som gäller, ska bli plusgrader from onsdag :)

Hade lunchen idag, vilket innebär fodra + fylla på vatten i alla hagar. Imorgon och onsdag insläpp som sagt. Ella fyller imorgon också så det blir lite stressigt efter skolan. Slutar 15.20 och är hemma halv fem ungefär. Då åker jag direkt till stallet, mockar åt Cero, fixar vatten dvs ta in alla vattenhinkar från hagarna, ta bort is, fylla på så det bara är att bära ut för Anne på morgonen, samt hänga ut vattenhinkarna i stora stallet som står i sadelkammaren nu när det är kallt. Lilla stallet är så pass varmt så där fryser inte vattnet. Foderhinkarna står också i sadelkammaren så de ska in i krubborna, och sen ta in alla hästar. Har jag tur så är jag klar till halv 7 nånting så det blir sent till Ella. Samma visa på onsdag!



120108 - Blinga träns!

Tränset var fortfarande något stelt, så tog isär det, la det i påsar och hällde på olja, och 2 timmar senare tog jag upp det, drog av oljan med en handduk och sen har jag använt sadeltvål 2 ggr för att få bort det feta lagret. Nu är tränset supermjukt! Tränset är dock en smula tråkigt, så jag kände mig manad att blinga det ;) Finns ju inte så mycket att välja på när man ska ha rätt nyans på tränset! Vävribbtyglarna är fortfarande enormt stela, vill ha lädertyglar men finns inte i samma nyans :(

Nosgrimman och pannbandet fick likadana dekorationer i form av 




120108 - Åka bil åka bil

Ännu en tur till Lkpg. Varit på Sharpman 4 ggr och Hööks 4 ggr på två veckor :o Bytte bootsen till strl 3, de ser enorma ut menmen, får prova iallafall! Funkar inte det lämnar jag tillbaka dom och skickar efter 2or från ett annat ställe. Men bättre att prova dessa först!

Imorgon blir det promenad, klippa Cero, lunchfodring, och sen hem och äta, och mot skolan för jour! Var en sväng till ÖB också (anledningen till att vi åkte till stan) och hittade nutrilett för 20kr, 5-pack, svinbilligt med andra ord! Hoppas de smakar bättre, i så fall åker jag och köper fler.

120108 - Piggelin ponny!

Cero var inte halt när jag kom idag, promenerade runt i hagen och undrade vart sällskapet var ;) Tog in honom och skulle ta av sulorna och allt, men inte var det några sulor där! Han måste ha tappat dom, hittade inga när jag mockade och inga i hagen men det kan ju vara svårt att se. Så ingen ömhet där inte :'D Efter att jag tagit av allt var vi ute och promenerade ungefär 1 km, eller ja, han promenerade med mig ;) Fy fasen vad pigg han var! Tänkte att jag tar grimman, för han lär ju gå rätt så långsamt. Nä, borde tagit repgrimman! Han travade några steg emellanåt också så ja, han var nog rätt nöjd ;)

Förhoppningsvis kan vi ha träning på söndag med Joanna, första lektionen med henne, ska bli riktigt spännande!

Såhär såg hela turen ut, han först och jag hängandes i grimskaftet efter!
Mums, gräs!
Behöver jag säga att han gillar snö? Han måååste gå in under varje gran.. Tyvärr även när man rider!

120107 - Rudolf med röda mulen

Eller Cero med röda tårna? Ceros "fina" paket med bomull, kompresser och sulor.



120107 - Bebis har ajaj i fötterna :(

Cero var halt när jag kom till stallet idag. Stod längst bort i hagen (tror det är Herkules som vill leka och vallar bort honom dit) och jag fick bokstavligen dra honom till stallet. Bootsen passade inte, tyvärr. Cero står nu i paddocken tills han mår bättre, planare mark + ingen som leker och tvingar honom att röra sig. Har "vadderat" framhovarna med bomull, kompresser och en gammal sula över det, och så flexwrap över hela paketet och nu kan han gå utan att hoppa fram iallafall.

Har köpt naturdiet idag, hade tänkt att gå ner ett par kg i samband med gymmet. Kollat runt lite på internet och naturdiet ska vara den godaste. Köpte choklad-mint, säger bara fyfan :o Smakar skitäckligt. Men vill man vara fin får man lida pin.

120106 - Shopping shopping!

Känslan som uppstår när storlek i boots Cero behöver inte kommer in förrän i slutet av februari... Suck! Jämförde strl större och mindre, köpte den mindre för storleken större var enorm. Ska testas imorgon och förhoppningsvis funkar de! Ev. får han ha de i hagen också ett tag framöver. Mamma och jag har i princio slitit håret av att leta rätt färg till sadeln. FINNS inte. Sadeln är väldigt röd (se bild nedan, sliten där skänkeln ligger men det syns ju inte så man får gå efter det "oslitna"). Köpte i vilket fall stigläder, träns, tyglar och sadelöverdrag i en skaplig färg, fick tipset att om man smörjer mycket så mörknar det. Är det helt åt helvete får jag lämna tillbaka det :(

Stiglädren är likadana som jag har, fast bruna. De är billiga och man får vad man betalar för, de töjer sig något men öht är de faktiskt vettiga! Tränset blev X-full ;) Kände på tränsen och det var otrolig skillnad i kvalitén, och det mjukaste var ett i X-full. Pannband och nosgrimma blir antagligen perfekt (pannbandet ska blingas), och sen göra nya hål i sidostyckena :) Min C-ponny har X-full! Haha!

Imorgon blir det Sharpman, lämna tillbaka stiglädren som inte funkade + köpa en Acavallo Front Riser. Trodde den skulle bli för tjock men när jag kollade idag så behöver sadeln lyftas ytterligare!



120106 - Nya bilder!

Nya bilder på min fina pojk! Först red jag en sväng i skogen men det var stenhårt och han ömmade som bara den.. Vid stallet var det lite mjukare på gräsplanen så red lite sporadiskt där, tränade på att vända med vikthjälper och travade lite. Mamma var med och fotade, och hon insåg rätt snart att jo, han behöver skor NU (hon ska betala dom, annars hade det fått vänta). Vi ska till Hööks i efm och köpa träns, skor och sadelöverdrag och ev. stigläder om det finns i rätt färg, dom jag köpte på Sharpman fungerade inte alls i färgen :(





Vändning för vikthjälper (rätt så extrema än så länge)


Sa jag att traven förbättrats? ;) 
Fina fina Cero <3


Ja, han är till och med svår att sitta på med det steget han fått ;)

120105 - Feber, jönssonligan och morötter

Min torsdagskväll det! Igårkväll började min käke spöka igen och nu är halva ansiktet svullet, ser ut som en hamster! Feber har jag också, och det gör förbannat ont. Åker ev. in till Motala imorgon, verkar ju vara nått virus.

Jönssonligan-maraton, har gått en film varje kväll den här veckan och jag har sett alla haha! Haft sällskap av föräldrarna annars men ikväll ser dom ngt annat. Har en skål morötter som sällskap istället. Gjorde dip till med, nån konstig dippmix som smakade  blä så den fick va.

Imorgon shopping med mor i Lkpg, aldrig fel!

120105 - Duktig ponny!

Cero kom konstigt nog inte i hagen när jag ropade idag, han som brukar komma i trav eller galopp. Fick gå längst bort och hämta honom, det var väldigt knöligt och fruset i hagen så han ömmade, så det var därför :( Var dock inga problem att gå tillbaka till stallet, ömmade på gruset precis utanför stalldörren men verkade pigg och glad och det var jag som fick säga åt honom att gå lugnt.

Annzo och Herkules följde med på promenad, med Ceros gamla sadel på ryggen :) Hon köper den för ett skräppris bara för att jag ska bli av med den, vet ju mycket väl att de är omöjliga att sälja! Cero hade nya underbara sadeln och repgrimma, brukar inte rida med repgrimma bland andra hästar eftersom han inte kan låta bli att "sitta i knäet" på andra hästar. Men eftersom de går i hagen ihop så tänkte jag ge det ett försök :)

Cero var pigg och jag fick bromsa en del för att han skulle tänka på vart han satte fötterna och då ömmade han inte alls, även om han valde att gå på kanten. Var inte på Herkules alls utan det gick super att rida! Det är som att sitta i en fotölj i sadeln, helt jäkla underbar! Travade lite där det var mjukt på hemvägen och hans trav är uuunderbar! Luftig och han "väntar" i steget, jämfört med hans trippande innan. Någon mer än jag gillar sadeln ;)

Åkte till Sharpman, betalade sadeln och köpte stigläder, de ska vara någorlunda lika i färgen, hoppas jag! Ska testas imorgon och om de är lika i färgen så behåller jag dom. Tar med dom till Hööks där jag ska leta träns :) Hittade tyvärr inget på Sharpman! Ska vara ett remont i strl full under 500kr inkl tyglar i rätt nyans.. Får hoppas jag hittar ett på Hööks!

Ska även hitta någon slags padd att lägga fram, som enbart höjer fram. Enligt Anne får jag inte ha fårskinnspadd under för då höjer den bak och då blir det fel. Bara fram :) Acavallo front riser är för tjock, kände på en på Sharpman idag.

Mindre bra bild på nya sadeln, men ändå en bild! Det ser ut som den lättar bak, det stämmer på de sista cm, det är meningen att den släpper tidigt :) Nya schabraket med ;) 



120104 - Barfotaponny!

Idag blev Cero barfotaponny :) Det ska nog gå utmärkt, men ska inköpa boots så snart som möjligt för att kunna rida och köra på hårdare underlag, men på bana och slingan går det nog utan problem barfota bara han vant sig! Ska ta och mäta hovarna imorgon så jag vet vilken storlek han behöver i bootsen :)

Förövrigt är det äckligt väder ute, Cero vilade idag men imorgon blir det en sväng ute, sen åka till Sharpman och betala sadeln + köpa träns :D Sen är mina pengar slut ;)



120103 - Sadeln passar :')

NÖJD TJEJ! Sadeln är underbar att rida i, Cero var avslappnad och var inte springig och trippig utan hade låånga steg och var jättefin. Sadeln var något vid så fick ha ett fårskinn fram, och den rörde sig inte en millimeter! 

Ska rida i den på torsdag med, rida ut, och sen åka in till Sharpman och betala den, köpa ett nytt träns (a) och en padd anpassad för att bara ligga fram, t.ex. acavallo front riser :) Får se om de har stigläder i ungefär samma färg annars funkar de svarta jag har :)

120103 - :D

De hade ett enda schabrak kvar i strl full, ett blått! Även om jag hellre tagit grönt eller brunt, så är det ändå helt okej ;) Har faktiskt matchande lindor till så det blir nog bra!

Nu står jag här och steker pannkakor, pappa är i verkstaden. Han är hemma veckan ut pga att han välte med lastbilen igår :( Pappa och hans otur! Sen blir det att fota lite hoppschabrak som ska säljas (onödigt när jag inte har nån hoppsadel), och vid 16 blir det stallet!

Dessutom kom precis min perfect-sit-båge på posten så den ska testas ikväll :'D

120103 - Schabraksugen!!!

Så enormt sugen på att hitta fler dressyrschabrak. Om det nu blir en brun sadel kan jag ju t.ex. inte använda mitt fina turkosa schabrak, skär ju sig ;) Har sneglat länge på ett grönt dressyrschabrak på Hööks, halva priset nu! Men såklart finns det inte inne i Lkpg, inte sist iallafall! Men jag och pappa ska snart in till Lkpg och köpa en grej på teknikmagasinet, då passar jag på att smita in på Hööks ;) Sist fanns det knappt ett enda dressyrschabrak i full inne, bara allround! Det gröna vore skitfint på Cero, eller det bruna, eller det blå (a) Hoppas nått av de finns inne!



120102 - Ville bara tala om

Att mitt hår börjar bli långt igen :D Växt ungefär 15cm på 3 månader! (har det verkligen gått 3 månader?)
La förövrigt i lite blonda slingor igår när mamma fixade sitt hår, märkte dock knappt nån skillnad ;)

(ursäktar den tråkiga cam-loggan i hörnet, men fick ta första bästa program för att få igång camen på lånedatorn)


120102 - Fara hit och fara dit

Idag har jag varit lite överallt. Först hos sjukgymnasten (som numer är väldigt onödiga besök), därefter hem och snabb lunch, därefter packa in sadlarna i bilen och åka till stallet. Var hemma 15min ;) Började med att rida Cero ett varv på slingan i trav och galopp, mycket tryck i bakkärran och lagom mycket häst i handen, underbart! Höööga benlyft i alla vattenpölar och rund, luftig galopp. Valde att bara rida ett varv eftersom det var så blött, och red hemåt. Ida provade att hoppa ett par små skutt på banan men det var så blött så gav snart upp tanken. 

Gav hästarna lunch, mockade och gjorde iordning allt, sen åkte jag till Sharpman med sadlarna. Anne jobbade idag och hittade ännu en sadel att låna hem, en Dominus! 17,5", rymlig och skööön att sitta i. Anne ska kolla imorgonkväll när jag rider så får vi se om den kan tänkas passa, är riktigt kort :) Hoppas den passar, men ändå inte, den är nämligen ljusbrun ;) Vilket innebär nya stigläder och nytt träns behöver inköpas! Sadelgjord spelar ingen roll, den syns inte så bra ändå, men träns och stigläder ska iallafall bytas i så fall :)

Har redan sett ut ett träns jag tror är i samma färg, har ett likadant idag (Remonttränset), men funderar på vilken storlek jag ska köpa! Han har full nu och då är nosgrimman liiite liten, men om jag köper X-full blir nog själva tränset för sort ;) Vi får se! Stigläder hoppas jag dom har på Sharpman i rätt färg.

Nu Jönssonligan på tv!

120101 - Jobbhelgen över

(Vad konstigt det känns att skriva 120101 i rubriken!)

Jobbhelgen över, gick smidigt och allt flöt på bra och vi hade gott om tid på oss. Var minst jobbigaste helgen hittills! Men jag var rätt så slut igår, bättre idag ;) Mor min var snäll och hämtade och skjutsade idag så att jag slapp köra när jag var trött, och gud vilken tid det tog hem! Riktigt dåligt väglag. Direkt till stallet, jag med termoridbyxor, tjooock lång jacka, vinterskor, pannband, hjälm, riktigt tjocka handskar och pannlampa ;) Hästen fleecetäcke och repgrimma, gick superfint, pigg och fin! Lite spöken i skogen emellanåt men för det mesta bra, han gick så fint så!

Mamma var snäll och mockade + halmade när jag red (var bara borta 15min för att känna på honom, mystur helt enkelt!) så fixade jag vatten och foder när jag kom hem :) Blir en kort runda imorgon med, lite längre dock, 30min kanske :) Först sjukgymnasten, hem och äta, småstressa till stallet, luncha (Cero och Herkules får halva lunchen medan jag mockar), sen rida, och sen får Cero och Herkules resten av lunchen :) Sen till sharpman och lämna tillbaka sadlarna, och till MRK och hämta grejer på bytarboden som ska stängas!

RSS 2.0