111226 - Annandagen

På förmiddagen blev det en tur i skogen, Cero var härligt LBI i början och jobbigt LBE i slutet. Jättefin jogg på långa tyglar i början, räsergalopp utan kontroll i slutet. Vill rida några gånger med bett nu istället för repgrimma och verkligen ha kontroll, men han är lite fnasig i mungiporna så vill helst inte göra det heller. 

Han är rätt så trevlig just nu iallafall, men väldigt pigg och blir väldigt svettig av lite arbete. Börjar bli långhårig igen där han är klippt - och så är det ju 10 grader ute och han har päls för -20! Ska se till att klippa snart igen, förra året behövde jag bara klippa i oktober och inget mer, men då var det ju lite kallare! (Sisådär 30-40 grader kallare)

Vill ha snö och minusgrader, nu tack!

Mormor, morfar, farmor och Svante var här på em och åt, trevligt trevligt! Farmor var rätt pigg idag, hon har varit lite dålig senaste tiden. Mormor halvt dement (nejvars, men kommer inte ihåg så mycket) och morfar hör inte så bra, precis som farmor. Skjutsade hem mormor och morfar till Vadstena på kvällen. 

Imorgon blir det en sväng till Sharpman tillsammans med Lina! Ska troligen låna hem en eller ett par sadlar, har tre stycken jag är intresserad av men vi får väl se vad det blir. Tre wintec dressyr, en Isabell Werth, en Pro Contourblock och en Pro. Pro och Werth är rätt så lika (Werth har något större knästöd och är djupare), medan Contourblock har rejäla knästöd på utsidan av kåpan - GILLA! Får se vad Sharpman har inne så får det bli lite dressyrridning i veckan och testa. Testar nog en onsdag och en torsdag och lämnar tillbaka fredag eller måndag, lite beroende på tid och så. Lånar nog bara hem två iallafall :)

Kommer i vilket fall köpa de begagnade även om jag lånar ifrån Sharpman, har inte riktigt pengarna att köpa ny sadel. Pro och Contourblock är svåra att få tag på begagnade, kostar ca 4' resp 7' begagnade, så det är stor skillnad. Pro kostar ca 6' ny och Contourblock 10' ny, och Werten ca 10-11' ny och finns många begagnade, kan få en för 5' om det är så. Får helt enkelt se! Kravet jag har är att det är sånt mockaliknande i sadeln, inte wintecs vanliga hala syntet!

Wintec Pro Dressage

Wintec Isabell Werth


Wintec Pro Dressage Contourblock

Kommentarer
Postat av: Camilla

SV: Okej, ingen koll på olika skydd alls egentligen. Använder väldigt sällan benskydd.. Men lite rädd för att lyckas köpa teknikskydd fastän jag vill ha vanliga.. :)

2011-12-26 @ 21:40:37
URL: http://parellikusken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0